Taxibord
Techniek wordt getest

Tweede praktijktoets CDT in augustus van start

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De tweede praktijktoets van de Centrale Database Taxi (CDT), de beoogde vervanger van de BCT, gaat op 1 augustus van start. Dat kondigt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan. Tijdens deze tweede toets wordt onder meer de definitieve techniek getest.

Taxiondernemeningen registreren en leveren tijdens de tweede praktijktoets vervoersgegevens aan bij ILT via de CDT. Dat gaat via een deelnemende ICT-dienstverlener. ILT ontvangt, controleert en ontsluit vervolgens de gegevens in de Taxi Toezichttool.

“Verder test ILT of de aanpassingen die na eerdere bevindingen zijn gemaakt, zoals alternatieven voor het scannen van het rijbewijs, het valideren van chauffeursnummer en een mogelijkheid om openstaande diensten en verrichten op te vragen, voldoende zijn doorontwikkeld”, schrijft het overheidsorgaan op de eigen website.

ICT-dienstverleners kunnen meedoen aan de tweede praktijktoets. Taxiondernemingen kunnen deelnemen als zij een verwerkersovereenkomst hebben met een deelnemende ICT-dienstverlener.

Haken en ogen

De eerste praktijktoets werd begin dit jaar afgerond. “In de nieuwe opzet worden taxivervoergegevens efficiënter verkregen”, concludeerde ILT in het eerste evaluatierapport.

Hoewel alle betrokken partijen de nieuwe werkwijze over het algemeen als positief ervaarden, waren er nog wel de nodige haken en ogen. Zo waren de functionele foutmeldingen in het aansluitproces onvoldoende behulpzaam bij het oplossen van problemen. “Dit dient verbeterd te worden”, concludeerde ILT destijds.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Tweede praktijktoets CDT in augustus van start | TaxiPro
Taxibord
Techniek wordt getest

Tweede praktijktoets CDT in augustus van start

Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock

De tweede praktijktoets van de Centrale Database Taxi (CDT), de beoogde vervanger van de BCT, gaat op 1 augustus van start. Dat kondigt de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) aan. Tijdens deze tweede toets wordt onder meer de definitieve techniek getest.

Taxiondernemeningen registreren en leveren tijdens de tweede praktijktoets vervoersgegevens aan bij ILT via de CDT. Dat gaat via een deelnemende ICT-dienstverlener. ILT ontvangt, controleert en ontsluit vervolgens de gegevens in de Taxi Toezichttool.

“Verder test ILT of de aanpassingen die na eerdere bevindingen zijn gemaakt, zoals alternatieven voor het scannen van het rijbewijs, het valideren van chauffeursnummer en een mogelijkheid om openstaande diensten en verrichten op te vragen, voldoende zijn doorontwikkeld”, schrijft het overheidsorgaan op de eigen website.

ICT-dienstverleners kunnen meedoen aan de tweede praktijktoets. Taxiondernemingen kunnen deelnemen als zij een verwerkersovereenkomst hebben met een deelnemende ICT-dienstverlener.

Haken en ogen

De eerste praktijktoets werd begin dit jaar afgerond. “In de nieuwe opzet worden taxivervoergegevens efficiënter verkregen”, concludeerde ILT in het eerste evaluatierapport.

Hoewel alle betrokken partijen de nieuwe werkwijze over het algemeen als positief ervaarden, waren er nog wel de nodige haken en ogen. Zo waren de functionele foutmeldingen in het aansluitproces onvoldoende behulpzaam bij het oplossen van problemen. “Dit dient verbeterd te worden”, concludeerde ILT destijds.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.