VDL touringcar interieur

Nieuw loopbaancentrum voor touringcarchauffeurs

Stichting FSO heeft onlangs een loopbaancentrum voor touringcarchauffeurs in het leven geroepen. Het centrum brengt vraag en aanbod van werk bij elkaar en helpt chauffeurs bij het maken van een CV en het schrijven van een goede motivatie. Wie niet meer op de touringcar kan of wil werken, kan worden begeleid naar nieuw werk. 

Het loopbaancentrum is in het leven geroepen om de inzetbaarheid van chauffeurs te verbeteren en hen beter voor te bereiden op de veranderende arbeidsmarkt. Vakbond FNV heeft zich ingespannen voor de komst van de instelling, die op twee manieren effect kan sorteren. Enerzijds vergroot begeleiding in het traject van solliciteren de kansen van chauffeurs op de arbeidsmarkt. Anderzijds kan meer kennis van de eigen vaardigheden ervoor zorgen dat chauffeurs steviger in hun schoenen komen te staan.

Aanvullende werkzaamheden

Daarnaast kan het Loopbaancentrum een praktische oplossing helpen vinden voor problemen die inherent zijn aan werken in het touringcarwezen. In het laagseizoen krijgen veel touringcarchauffeurs immers te maken met weinig of geen werkaanbod van hun werkgever. Het Loopbaancentrum kan ze dan helpen met het vinden van aanvullende werkzaamheden. Als dat lukt, kunnen ze overbruggen naar het volgende hoogseizoen en zo behouden blijven voor de branche. Tegelijk is het dus ook mogelijk om mensen te begeleiden naar werk in een andere sector.

Competenties en talenten

Loopbaanbegeleiding bij Tour is praktisch en gericht op het leggen van contact met zowel werkgevers als medewerkers. Samen met een adviseur wordt in kaart gebracht welke competenties en talenten iemand heeft en welke mogelijkheden dat op de arbeidsmarkt biedt, zowel binnen de touringcarsector als daarbuiten. Daarnaast krijgt men hulp bij zaken als het maken van een CV, het schrijven van een sollicitatiebrief en de voorbereiding op een eventueel sollicitatiegesprek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Nieuw loopbaancentrum voor touringcarchauffeurs”

Klaas Jassen|01.02.17|17:33

Geachte heer/mevrouw

Mijn naam is C.van der Genugten en woon in Lelystad.
Mijn leeftijd is 59 jaar jonge en heb een chauffeur pas voor taxi te rijden.
Maar ik wil heel graag mijn chauffeur diploma willen halen voor touringcarchauffeur.
En heb nog geen cv diploma.
En hoop dat ik niet te oud ben voor dit beroep.

Met vriendelijk groet,

C.van der Genugten

Nieuw loopbaancentrum voor touringcarchauffeurs | TaxiPro
VDL touringcar interieur

Nieuw loopbaancentrum voor touringcarchauffeurs

Stichting FSO heeft onlangs een loopbaancentrum voor touringcarchauffeurs in het leven geroepen. Het centrum brengt vraag en aanbod van werk bij elkaar en helpt chauffeurs bij het maken van een CV en het schrijven van een goede motivatie. Wie niet meer op de touringcar kan of wil werken, kan worden begeleid naar nieuw werk. 

Het loopbaancentrum is in het leven geroepen om de inzetbaarheid van chauffeurs te verbeteren en hen beter voor te bereiden op de veranderende arbeidsmarkt. Vakbond FNV heeft zich ingespannen voor de komst van de instelling, die op twee manieren effect kan sorteren. Enerzijds vergroot begeleiding in het traject van solliciteren de kansen van chauffeurs op de arbeidsmarkt. Anderzijds kan meer kennis van de eigen vaardigheden ervoor zorgen dat chauffeurs steviger in hun schoenen komen te staan.

Aanvullende werkzaamheden

Daarnaast kan het Loopbaancentrum een praktische oplossing helpen vinden voor problemen die inherent zijn aan werken in het touringcarwezen. In het laagseizoen krijgen veel touringcarchauffeurs immers te maken met weinig of geen werkaanbod van hun werkgever. Het Loopbaancentrum kan ze dan helpen met het vinden van aanvullende werkzaamheden. Als dat lukt, kunnen ze overbruggen naar het volgende hoogseizoen en zo behouden blijven voor de branche. Tegelijk is het dus ook mogelijk om mensen te begeleiden naar werk in een andere sector.

Competenties en talenten

Loopbaanbegeleiding bij Tour is praktisch en gericht op het leggen van contact met zowel werkgevers als medewerkers. Samen met een adviseur wordt in kaart gebracht welke competenties en talenten iemand heeft en welke mogelijkheden dat op de arbeidsmarkt biedt, zowel binnen de touringcarsector als daarbuiten. Daarnaast krijgt men hulp bij zaken als het maken van een CV, het schrijven van een sollicitatiebrief en de voorbereiding op een eventueel sollicitatiegesprek.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Nieuw loopbaancentrum voor touringcarchauffeurs”

Klaas Jassen|01.02.17|17:33

Geachte heer/mevrouw

Mijn naam is C.van der Genugten en woon in Lelystad.
Mijn leeftijd is 59 jaar jonge en heb een chauffeur pas voor taxi te rijden.
Maar ik wil heel graag mijn chauffeur diploma willen halen voor touringcarchauffeur.
En heb nog geen cv diploma.
En hoop dat ik niet te oud ben voor dit beroep.

Met vriendelijk groet,

C.van der Genugten