Touringcar in Amsterdam
Amsterdam

Proef met touringcarhaltes op Nassaukade voorlopig van de baan

Touringcar in Amsterdam. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Mariette Carstens

De gemeente Amsterdam zet voorlopig een streep door de twee halteplekken voor touringcars, die geplaatst zouden worden op de Nassaukade. Dat heeft de gemeente via een brief aan buurtbewoners laten weten. De gemeente wil eerst een nieuwe halteverkenning uitvoeren alvorens met de proef te starten. 

“Er zal eerst een nieuwe halteverkenning worden uitgevoerd, inclusief mogelijke alternatieven”, laat een woordvoerder van de gemeente weten tegenover TaxiPro. “Ook zal de drukte bij andere touringcarhaltes gemonitord worden, om vast te stellen of halteerplekken langs de Nassaukade noodzakelijk zijn.”

Ergernis

Omdat touringcars sinds dit jaar niet met het centrum van Amsterdam mogen komen, wil de gemeente experimenteren met halteplekken buiten het centrum. Twee daarvan zouden, als onderdeel van een pilot, worden geplaatst op de Nassaukade, tot grote ergernis van omwonenden. “Dit tast onze leefbaarheid aan”, zei een bezorgde inwoner daarover tegen AT5. “Het is nu al lastig om hier je auto kwijt te kunnen.”

Daarom organiseert de gemeente op donderdag 7 maart een informatieavond voor omwonenden in het Huygens College, waarin de gemeente toelichting op de voorgenomen pilot geeft. Zo’n veertig omwonenden zullen daarbij aanwezig zijn.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Proef met touringcarhaltes op Nassaukade voorlopig van de baan | TaxiPro
Touringcar in Amsterdam
Amsterdam

Proef met touringcarhaltes op Nassaukade voorlopig van de baan

Touringcar in Amsterdam. Foto ter illustratie. Foto: ANP/Hollandse Hoogte/Mariette Carstens

De gemeente Amsterdam zet voorlopig een streep door de twee halteplekken voor touringcars, die geplaatst zouden worden op de Nassaukade. Dat heeft de gemeente via een brief aan buurtbewoners laten weten. De gemeente wil eerst een nieuwe halteverkenning uitvoeren alvorens met de proef te starten. 

“Er zal eerst een nieuwe halteverkenning worden uitgevoerd, inclusief mogelijke alternatieven”, laat een woordvoerder van de gemeente weten tegenover TaxiPro. “Ook zal de drukte bij andere touringcarhaltes gemonitord worden, om vast te stellen of halteerplekken langs de Nassaukade noodzakelijk zijn.”

Ergernis

Omdat touringcars sinds dit jaar niet met het centrum van Amsterdam mogen komen, wil de gemeente experimenteren met halteplekken buiten het centrum. Twee daarvan zouden, als onderdeel van een pilot, worden geplaatst op de Nassaukade, tot grote ergernis van omwonenden. “Dit tast onze leefbaarheid aan”, zei een bezorgde inwoner daarover tegen AT5. “Het is nu al lastig om hier je auto kwijt te kunnen.”

Daarom organiseert de gemeente op donderdag 7 maart een informatieavond voor omwonenden in het Huygens College, waarin de gemeente toelichting op de voorgenomen pilot geeft. Zo’n veertig omwonenden zullen daarbij aanwezig zijn.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.