Touringcars

Seminar Busveiligheid tijdens Taxi Expo 2018

Touringcars. Foto ter illustratie. Foto: TaxiPro (VK)

De eerste editie van het Seminar Busveiligheid zal plaatsvinden op donderdag 11 oktober in Expo Houten, tegelijk met Taxi Expo. In een kleine twee uur worden de deelnemers bijgepraat over veiligheid in touringcars en bussen. Deelname aan het seminar is gratis. 

De bijeenkomst wordt georganiseerd door ProMedia en Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven (SKTB). Omdat deze organisatie 25 jaar bestaat, is deelname aan het seminar ook voor niet aangesloten bedrijven gratis. Van 15.45 tot 17.30 uur zullen verschillende sprekers diverse aspecten van busveiligheid uit de doeken doen.

Allereerst komt Reinout Böggemann aan het woord, die als voorzitter de laatste ontwikkelingen binnen en vanuit SKTB zal doornemen. De volgende spreker is Frans Schuitemaker. Hij schreef een Best Practices Guideline voor veilig touringcarvervoer en legt uit wat de sector kan leren van andere bedrijfstakken als het om veiligheid gaat. Vervolgens komt Rob Eenink van het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) aan het woord. Hij verzorgt een update over het SWOV-onderzoek naar veiligheid bij touringcars.

Deelname aan seminar is gratis

Het seminar vindt tegelijk plaats met Taxi Expo en BusVision 2018. Deze vakevenementen zijn gratis te bezoeken voor mensen die werkzaam zijn bij taxibedrijven, busbedrijven en overheden. Aanvullend op onder meer workshops en het beursaanbod is ook het Seminar Busveiligheid in het programma opgenomen. Deelname aan het seminar is gratis voor geregistreerde bezoekers van Taxi Expo. Registeren kan hier, waarna bij het invullen van de gegevens de optie ‘Seminar Busveiligheid’ kan worden aangevinkt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.