Touringcar

Touringcarbedrijf Gelderesch Reizen failliet verklaard

Gelderesch Reizen uit Groenlo is failliet. Door het bankroet worden 24 medewerkers getroffen, waaronder een aantal oproepkrachten. Een doorstart ligt niet in de lijn der verwachting.

Dat meldt De Gelderlander. Gelderesch Reizen bestaat 23 jaar en houdt zich bezig met meerdaagse busreizen in Europa, touringcarverhuur en dagtochten. Na de uitspraak van het faillissement heeft de curator met de directie gesproken over de ritten die nog moesten worden uitgevoerd.

Werk hield op

Gelderesch raakte de laatste jaren een aantal belangrijke klussen kwijt. Zo viel het vervoer naar uitgaansgelegenheden steeds meer weg. Tot vorig seizoen was Gelderesch de vervoerder van voetbalclub De Graafschap, maar ook dat werk hield op. En omdat andere bedrijven een aantal aanbestedingen voor schoolvervoer wonnen, raakte het bedrijf die klussen eveneens kwijt. De rek was er volgens de curator dan ook uit. Hij denkt niet dat het tot een doorstart zal komen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van TaxiPro. Hij schrijft ook voor diverse andere titels van ProMedia op het gebied van mobiliteit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.