Touringcar, passagiers

Arriva Touring wint aanbesteding besloten busvervoer rondom Schiphol

Arriva Touring heeft de aanbesteding gewonnen voor het besloten busvervoer op en rond Schiphol. Het gaat hier zowel om de busdiensten tussen de gate en de vliegtuigen, als om de parkeershuttles.

Het vervoer op het platform, dus met name tussen de gate en vliegtuigen, start al in april 2020. Daarvoor gebruikt Arriva Touring de 64 bussen die eigendom zijn van luchthaven Schiphol zelf. Op 1 november 2020 volgt de exploitatie van het laatste deel van de busdienst landslide. Het gaat dan om de parkeershuttles tussen de terminal en P3/P4 en met de pendeldienst voor medewerkers op en rondom Schiphol.

Duur concessie

Voor het zogenaamde landside-deel van de aanbesteding zal Arriva Touring gebruikmaken van veertien eigen voertuigen. De busdienst landside heeft een looptijd van vijf jaar, met drie keer een optie tot verlenging van een jaar. Het contract voor airside heeft een looptijd van vier jaar, met vier keer een optie tot verlenging van een jaar.

Anne Hettinga, bestuursvoorzitter van Arriva Nederland: “Ik ben oprecht heel trots op het team dat een mooi aanbod heeft neergelegd voor deze aanbesteding. Arriva Touring staat voor kwaliteit en comfort. Het zijn voor ons bijzondere busdiensten om aan onze orderportefeuille toe te voegen. Met plezier gaan we aan de slag met de implementatie.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.