Betuwe Express nieuwe vervoerder Hogeschool Saxion

Het busvervoer voor excursies en evenementen van Hogeschool Saxion wordt in elk geval de komende drie jaar uitgevoerd door Betuwe Express. Het bedrijf uit Herveld won onlangs ook de aanbesteding voor het busvervoer van Stichting Achterhoek VO, waar dertien scholen op 26 locaties onder vallen. Deze opdracht heeft het bedrijf daarmee behouden.

Het werk voor Hogeschool Saxion is in elk geval voor drie jaar gegund, waarna nog eens met dezelfde periode kan worden verlengd. Saxion heeft op locaties in Deventer, Apeldoorn en Enschede 2.800 medewerkers in dienst die samen onderwijs voor zo’n 26.000 studenten verzorgen. Deze opdracht is met ingang van 2020 van start gegaan.

“Het vervoer betreft de (meerdaagse) excursies en evenementen. Ook de dagelijkse lijn Aalten-Enschede, waarvan Betuwe Express al enkele jaren vervoerder is, valt onder deze opdracht”, meldt het bedrijf. “In de tender werd een betrouwbare, veilige en flexibele partner gevraagd voor het vervoer van de leerlingen en personeel. De gunning werd gedaan op aspecten als het eenvoudig kunnen reserveren van de reizen, marktconforme tarieven en een veilige partner die milieubewust handelt.”

Meer dan 14.000 leerlingen

De opdracht voor Achterhoek VO is niet nieuw voor Betuwe Express, maar daardoor is het bedrijf er niet minder blij mee. Het werk is verdeeld over drie percelen, te weten Zutphen, Doetinchem en Winterswijk. De dertien scholen op 26 locaties herbergen in totaal meer dan 14.000 leerlingen. Voor hen gaat Betuwe Express de komende jaren het eendaagse en meerdaagse busvervoer in binnen- en buitenland verzorgen. De klus kan nog maximaal met vier jaar worden verlengd, waardoor ook hier de maximale looptijd zes jaar bedraagt. Het nieuwe contract gaat met ingang van het nieuwe schooljaar in.

In de bedrijfsvoering heeft het behouden van de ene opdracht en het binnenhalen van de andere ook zijn gevolgen. “De gunning van beide opdrachten zorgt ervoor dat we op onze locaties in Deventer extra touringcars zullen stallen om deze klanten te kunnen bedienen”, vertelt Jeroen Rengers van Betuwe Express.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.