Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Versoepeling coronarichtlijnen basisonderwijs goed nieuws voor touringcarbranche

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Het kabinet heeft besloten dat de richtlijnen voor het primair onderwijs per 26 juni versoepeld kunnen worden. Een belangrijk onderdeel van de versoepelingen is dat groepen weer gemengd mogen worden. Dit is goed nieuws voor de touringcarondernemers, omdat schoolreisjes hierdoor makkelijker te organiseren zijn. 

Momenteel geldt voor het primair onderwijs het dringende advies om zoveel mogelijk met vaste groepen te werken. Mocht er toch een besmetting plaatsvinden, dan hoeven in dat geval mogelijk alleen de leerlingen uit dezelfde groep in quarantaine. Klassen mogen ook niet worden gemengd.

Deze regels zullen per 26 juni vervallen, wat goed uitkomt voor de touringcarondernemers die hard zijn getroffen door de coronapandemie. KNV-directeur Carlo Cahn legt uit dat juni traditioneel de maand is dat scholen op schoolreis gaan. “Hoewel de versoepelingen pas later deze maand ingaan, zullen er toch nog wel wat ondernemers van profiteren.” Deze ontwikkeling is volgens hem goed voor het vertrouwen in de toekomst.

Gelijke richtlijn onderwijs en vervoer

Met de versoepelingen hoeft de coronarichtlijn voor het touringcarvervoer niet aangepast te worden. In bussen konden klassen namelijk al gemengd worden. Ook gold er voor leerlingen tot twaalf jaar geen mondkapjesplicht in de bus. “Het is goed dat de richtlijn voor het onderwijs en de richtlijn voor in het vervoer weer op elkaar aansluiten. Ondernemers kregen hier veel vragen over te verwerken. Aan deze onduidelijkheid is een einde gekomen”, aldus Cahn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Versoepeling coronarichtlijnen basisonderwijs goed nieuws voor touringcarbranche | TaxiPro
Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Versoepeling coronarichtlijnen basisonderwijs goed nieuws voor touringcarbranche

Protest touringcars. Foto: Busvervoer NL

Het kabinet heeft besloten dat de richtlijnen voor het primair onderwijs per 26 juni versoepeld kunnen worden. Een belangrijk onderdeel van de versoepelingen is dat groepen weer gemengd mogen worden. Dit is goed nieuws voor de touringcarondernemers, omdat schoolreisjes hierdoor makkelijker te organiseren zijn. 

Momenteel geldt voor het primair onderwijs het dringende advies om zoveel mogelijk met vaste groepen te werken. Mocht er toch een besmetting plaatsvinden, dan hoeven in dat geval mogelijk alleen de leerlingen uit dezelfde groep in quarantaine. Klassen mogen ook niet worden gemengd.

Deze regels zullen per 26 juni vervallen, wat goed uitkomt voor de touringcarondernemers die hard zijn getroffen door de coronapandemie. KNV-directeur Carlo Cahn legt uit dat juni traditioneel de maand is dat scholen op schoolreis gaan. “Hoewel de versoepelingen pas later deze maand ingaan, zullen er toch nog wel wat ondernemers van profiteren.” Deze ontwikkeling is volgens hem goed voor het vertrouwen in de toekomst.

Gelijke richtlijn onderwijs en vervoer

Met de versoepelingen hoeft de coronarichtlijn voor het touringcarvervoer niet aangepast te worden. In bussen konden klassen namelijk al gemengd worden. Ook gold er voor leerlingen tot twaalf jaar geen mondkapjesplicht in de bus. “Het is goed dat de richtlijn voor het onderwijs en de richtlijn voor in het vervoer weer op elkaar aansluiten. Ondernemers kregen hier veel vragen over te verwerken. Aan deze onduidelijkheid is een einde gekomen”, aldus Cahn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.