Touringcar

Dronken chauffeur met touringcar vol kinderen van de weg gehaald

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

De verkeerspolitie Den Haag heeft donderdag bij een controle een touringcarchauffeur van de weg gehaald die onder invloed van alcohol een groep basisschoolkinderen vervoerde. Uit een blaastest bleek dat hij zoveel had gedronken dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden.

Dit meldt de verkeerspolitie op Twitter. In de touringcar zaten basisschoolleerlingen die op weg waren voor hun schoolreisje. De politie hield de bus op de A13 bij Delfgauw staande voor een controle. Toen bleek dat de chauffeur onder invloed was. Het touringcarbedrijf heeft gezorgd voor een vervangende chauffeur om ervoor te zorgen dat de kinderen alsnog veilig op hun bestemming zouden aankomen.

Nog achttien bussen gecontroleerd

Naast deze touringcar zijn er nog achttien andere bussen gecontroleerd. In totaal zijn er vier bekeuringen uitgedeeld voor diverse technische gebreken en zes waarschuwingen voor verschillende feiten. Verder bleek een bus geschorst te zijn is er een boeterapport gegeven voor het niet op de juiste wijze registeren van de rij- en rusttijden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Dronken chauffeur met touringcar vol kinderen van de weg gehaald | TaxiPro
Touringcar

Dronken chauffeur met touringcar vol kinderen van de weg gehaald

Foto ter illustratie. Foto: iStock / Evkaz

De verkeerspolitie Den Haag heeft donderdag bij een controle een touringcarchauffeur van de weg gehaald die onder invloed van alcohol een groep basisschoolkinderen vervoerde. Uit een blaastest bleek dat hij zoveel had gedronken dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden.

Dit meldt de verkeerspolitie op Twitter. In de touringcar zaten basisschoolleerlingen die op weg waren voor hun schoolreisje. De politie hield de bus op de A13 bij Delfgauw staande voor een controle. Toen bleek dat de chauffeur onder invloed was. Het touringcarbedrijf heeft gezorgd voor een vervangende chauffeur om ervoor te zorgen dat de kinderen alsnog veilig op hun bestemming zouden aankomen.

Nog achttien bussen gecontroleerd

Naast deze touringcar zijn er nog achttien andere bussen gecontroleerd. In totaal zijn er vier bekeuringen uitgedeeld voor diverse technische gebreken en zes waarschuwingen voor verschillende feiten. Verder bleek een bus geschorst te zijn is er een boeterapport gegeven voor het niet op de juiste wijze registeren van de rij- en rusttijden.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.