Passagiers touringcar. Foto: iStock / acambium64

Touringcarchauffeur onder invloed bij dodelijke crash op E19 richting Breda

Diverse touringcarbedrijven vrezen de oproep van FNV niet. Foto: iStock / acambium64

Een Franse touringcar met 33 inzittenden is zondag op de E19 vlak voor de Nederlandse grens gekanteld en gecrasht tegen de betonnen vangrail. Ten minste twee passagiers kwamen om het leven en tien mensen raakten zwaargewond. De chauffeur bleek onder invloed van drugs. 

Het ongeval vond rond het middaguur plaats op de E19 bij Sint-Job-in’t Goor, zo’n twintig kilometer onder Breda, meldt het AD. Een positieve speekseltest bevestigde dat hij onder invloed van drugs verkeerde. Van de passagiers was het merendeel Frans. De chauffeur zelf raakte lichtgewond en is gearresteerd. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Een Nederlandse ooggetuige stelt dat de bus over de weg schoof en dat er mensen onder het voertuig terecht zijn gekomen. Meerdere personen kwamen ook vast te zitten onder de touringcar. Het zou lang geduurd hebben voordat de hulpdiensten ter plekke waren. Twee passagiers overleefden het ongeval niet. Van de tien zwaargewonde inzittenden, bevinden zich er vijf in kritieke toestand. Dertien mensen raakten lichtgewond. De passagiers zijn naar ziekenhuizen in de regio overgebracht.

Touringcar van BlaBlaCar

Over de oorzaak van het drama kan de politie nog geen mededelingen doen. De touringcar reed onder de vlag van het Franse online carpoolplatform BlaBlaCar. Passagiers worden hierbij gekoppeld aan bestuurders. Dit platform heeft 25 miljoen gebruikers en is naast Frankrijk nog in ruim twintig andere landen actief, waaronder in Nederland en België.

Tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws zegt Robert Morel, woordvoerder van BlaBlaCar, dat hun eerste gedachten bij de slachtoffers zijn. Hij stelt dat het bedrijf in contact is met de autoriteiten en hun buspartner om de slachtoffers te helpen en de omstandigheden van het ongeval te begrijpen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Touringcarchauffeur onder invloed bij dodelijke crash op E19 richting Breda”

Jan de Waal|11.04.22|10:29

Laat de ILT deze wegpiraten maar eens vaker controleren op hun snelheid regelmatig wordt ik ingehaald op de A4 waar maximaal 100 is toegestaan en met name de vacantie shuttels met buitenlands kenteken erop

Ton van Dalfsen|12.04.22|13:09

@ Jan, Wel nee dat doen ze niet. Ze delen liever een aantal proces verbalen uit in een paar uur tijd tijdens controle op schiphol omdat je 1 of 2 keer een uur rijtijd overschreden bent. Dat levert veel meer op.
En heer Douwstra wil dat zelfs online laten doen zodat je bij elk uurtje overschrijding een boete automatisch thuis op de mat krijgt. Hij is ineens Pro ILT geworden.

Jan de Waal|13.04.22|09:49

@ Ton helemaal gelijk in en wat betreft De Weledele Heer Douwstra die is al jaren het spoor bijster