regiotaxi, wmo, wmo-vervoer, taxi, taxichauffeur

Waardering collectief vervoer Son en Breugel stijgt fors

SON EN BREUGEL – De waardering voor het collectief vervoer in Son en Breugel is het afgelopen jaar fors gestegen. Dit blijkt uit een vergelijkend onderzoek naar ervaringen van burgers, die in 2009 gebruik maakten van voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In 2008 kreeg het vervoer nog een gemiddeld cijfer van 5,3; in 2009 is dit gestegen naar een 7,3.

De stijging is grotendeels te danken aan het feit dat de gemeente eind 2008/ begin 2009 is gestopt met het in opspraak geraakte taxibedrijf Botax, die verantwoordelijk was voor het leerlingenvervoer. Nu wordt het leerlingenvervoer verzorgd door Taxi Jansen uit Nuenen.

De gemeente spreekt in KlikNieuws van een forse verbetering en een teken van de kwaliteit van de nieuwe vervoerder. “Dit blijkt ook uit het zeer geringe aantal klachten.”

Het onderzoek geeft globaal inzicht in hoe cliënten de uitvoering van de Wmo in 2009 hebben ervaren. De resultaten zijn vergeleken met de uitkomsten van voorgaande jaren en andere gemeenten. Cliënten geven gemiddeld een 7,2 voor alle ontvangen wmo-voorzieningen in het algemeen, dat nagenoeg gelijk is aan 2008 –toen gaven ze een 7.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Waardering collectief vervoer Son en Breugel stijgt fors”

Willem van de Ven|02.07.12|01:11

Per 1 maart j.l. heeft de gemeente Son toch weer besloten om het WMO vervoer te gunnen aan de goedkoopste partij.