leerlingenvervoer

Millingen: alleen nog leerlingenvervoer naar speciaal onderwijs

De gemeente Millingen vergoedt voortaan alleen nog maar leerlingenvervoer per taxi naar speciaal onderwijs. Ouders van leerlingen in het reguliere onderwijs krijgen vanaf nu alleen nog maar een vergoeding voor openbaar vervoer (buslijn 80 en 82). Voor kinderen onder de 9 jaar wordt ook nog een bijdrage vergoed voor een begeleider. 


De gemeente wil met de maatregel bezuinigen op het leerlingenvervoer. Het aantal ouders dat hierop een beroep doet is het afgelopen schooljaar flink toegenomen. Vanaf het nieuwe schooljaar zou het aantal kinderen nog eens verdubbelen.

Leerlingenvervoer

Oorzaak van het grote aantal leerlingenvervoer in Millingen is dat veel ouders hun kinderen liever op de vrije school Meander in Nijmegen hebben, dan op de katholieke Sint Martinusschool in Millingen. Laatstgenoemde staat bovendien onder toezicht staat van de inspectie.

Ambtenaren van Groesbeek hebben altijd erg ruimhartig de Groesbeekse verordening toegepast. De heuvelgemeente vergoedde het taxivervoer voor alle leerlingen in het basisonderwijs die elders naar school gaan. In de nieuwe verordening is voor kinderen in het reguliere onderwijs dus alleen een ov-vergoeding opgenomen.

Kosten

Leerlingenvervoer kost een gemeente gemiddeld 3.000 euro per jaar per leerling. De vergoeding voor het openbaar vervoer bedraagt slechts 700 euro met nog eens 1.000 euro voor een begeleider van 9-minners. In alle gevallen berekent Millingen een eigen bijdrage van maximaal 450 euro, afhankelijk van het inkomen, meldt de Gelderlander.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Millingen: alleen nog leerlingenvervoer naar speciaal onderwijs”

Gelukkig gezin|13.08.12|10:43

Vanmorgen weer zingend de kinderen naar de vrije school de Meader gebracht. Wat is het toch heerlijk om de kinderen gelukkig te zien, en daar heb ik alles voor over. Wat jammer dat er van die kortzichtige mensen bestaan die zich alleen maar druk maken over geld. Er is nog zoveel meer in het leven. Geniet ervan!

Millingen: alleen nog leerlingenvervoer naar speciaal onderwijs | TaxiPro
leerlingenvervoer

Millingen: alleen nog leerlingenvervoer naar speciaal onderwijs

De gemeente Millingen vergoedt voortaan alleen nog maar leerlingenvervoer per taxi naar speciaal onderwijs. Ouders van leerlingen in het reguliere onderwijs krijgen vanaf nu alleen nog maar een vergoeding voor openbaar vervoer (buslijn 80 en 82). Voor kinderen onder de 9 jaar wordt ook nog een bijdrage vergoed voor een begeleider. 


De gemeente wil met de maatregel bezuinigen op het leerlingenvervoer. Het aantal ouders dat hierop een beroep doet is het afgelopen schooljaar flink toegenomen. Vanaf het nieuwe schooljaar zou het aantal kinderen nog eens verdubbelen.

Leerlingenvervoer

Oorzaak van het grote aantal leerlingenvervoer in Millingen is dat veel ouders hun kinderen liever op de vrije school Meander in Nijmegen hebben, dan op de katholieke Sint Martinusschool in Millingen. Laatstgenoemde staat bovendien onder toezicht staat van de inspectie.

Ambtenaren van Groesbeek hebben altijd erg ruimhartig de Groesbeekse verordening toegepast. De heuvelgemeente vergoedde het taxivervoer voor alle leerlingen in het basisonderwijs die elders naar school gaan. In de nieuwe verordening is voor kinderen in het reguliere onderwijs dus alleen een ov-vergoeding opgenomen.

Kosten

Leerlingenvervoer kost een gemeente gemiddeld 3.000 euro per jaar per leerling. De vergoeding voor het openbaar vervoer bedraagt slechts 700 euro met nog eens 1.000 euro voor een begeleider van 9-minners. In alle gevallen berekent Millingen een eigen bijdrage van maximaal 450 euro, afhankelijk van het inkomen, meldt de Gelderlander.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Millingen: alleen nog leerlingenvervoer naar speciaal onderwijs”

Gelukkig gezin|13.08.12|10:43

Vanmorgen weer zingend de kinderen naar de vrije school de Meader gebracht. Wat is het toch heerlijk om de kinderen gelukkig te zien, en daar heb ik alles voor over. Wat jammer dat er van die kortzichtige mensen bestaan die zich alleen maar druk maken over geld. Er is nog zoveel meer in het leven. Geniet ervan!