Schooljassen en tassen
Omnibuzz

Leerlingenvervoer Midden-Limburg naar vier vervoerders

Schooljassen en tassen. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Glen Jones

Munckhof, Van Driel, Willemsen- de Koning en Wolters Taxi en Touringcar zijn als winnaar uit de bus gekomen tijdens de aanbesteding leerlingenvervoer Midden-Limburg. Dat meldt opdrachtgever Omnibuzz via TenderNed. De vier vervoerders worden tot tenminste 2028 verantwoordelijk voor de uitvoering van het leerlingenvervoer.

De opdracht bestaat uit vijf percelen. Het eerste perceel betreft het vervoer van leerlingen in de gemeenten Echt-Susteren, Roerdalen en Roermond (360 leerlingen) en het tweede perceel in de gemeenten Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert (137 leerlingen). Het derde perceel bevat het vervoer van leerlingen ten westen en noorden van de eerste twee percelen (104 leerlingen) en het vierde ten zuiden van de eerste twee percelen (72 leerlingen). Het vijfde perceel betreft het gym- en zwemvervoer per touringcar.

Het eerste perceel is gegund aan Van Driel, het tweede perceel aan Willemsen- de Koning en het derde wederom aan Van Driel. Het vierde perceel is gegund aan Munkchof. Wolters Taxi en Touringcar neemt het vijfde en laatste perceel voor zijn rekening. In totaal dienen dagelijks zo’n 790 leerlingen vervoerd te worden. Voor wat betreft het touringcarvervoer gaat het om 25 retourritten per week.

Goede start

Omnibuzz keek tijdens de aanbestedingsprocedure voor 60 procent naar de kwaliteit en voor 40 procent naar de prijs van het vervoer. Vooral personeel, een gedegen risico-analyse en een goede start van het nieuwe schooljaar speelden hierbij een belangrijke rol. “Binnen het leerlingenvervoer is stabiliteit erg belangrijk. Wij hechten veel waarde aan een jaarlijks goede start van het nieuwe schooljaar”, zei Omnibuzz daar in december over. De opdracht gaat per 1 augustus 2024 van start.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.