Taxbus, taxi, De Vallei

Contract Taxbus voortijdig beëindigd door exploitatietekort

De opdrachtgevers en vervoerder van de Taxibus in de regio Zuidoost-Brabant gaan het contract voortijdig beëindigen. Reden is het te lage aantal ritten en stijgende kosten, waardoor een dekkende exploitatie niet mogelijk zou zijn. De opdrachtgevers, dat zijn gemeentes in Zuidoost-Brabant en het SRE, starten eind dit jaar een nieuwe aanbestedingsprocedure. Tot die is afgerond blijft Waterberg BV het vervoer uitvoeren.

Wethouder Margreet De Leeuw van Helmond is voorzitter van de bestuurlijke stuurgroep Taxbus. “In goed overleg tussen ons en de vervoerder en met wederzijds goedvinden zijn we het proces gestart om te komen tot een vroegtijdige beëindiging van het contract”, zegt ze op Dichtbij.nl.

Nieuwe gunning

“We bespreken nu de wijze waarop deze beëindiging vormgegeven kan worden. Het streven van zowel de gemeenten en de SRE als de vervoerder is om tot afspraken te komen zodat er kan worden doorgereden tot het moment dat er een nieuwe gunning van het vervoerscontract heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste vinden we dat onze reizigers geen hinder ondervinden van de ontstane situatie”

Het huidige vervoerscontract is van kracht sinds 1 januari 2011.  De procedure voor aanbesteding voor het nieuwe vervoerscontract wordt zo snel mogelijk gestart, laten de gemeentes weten. Nu werken Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierde, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre nog samen.

Gemeente

Mogelijk gaat die samenwerking verloren als iedere of enkele gemeentes een eigen weg kiezen. Het is echter aan de deelnemende gemeenten zelf om de keuze te maken weer mee te doen of een alternatieve oplossing te overwegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Contract Taxbus voortijdig beëindigd door exploitatietekort | TaxiPro
Taxbus, taxi, De Vallei

Contract Taxbus voortijdig beëindigd door exploitatietekort

De opdrachtgevers en vervoerder van de Taxibus in de regio Zuidoost-Brabant gaan het contract voortijdig beëindigen. Reden is het te lage aantal ritten en stijgende kosten, waardoor een dekkende exploitatie niet mogelijk zou zijn. De opdrachtgevers, dat zijn gemeentes in Zuidoost-Brabant en het SRE, starten eind dit jaar een nieuwe aanbestedingsprocedure. Tot die is afgerond blijft Waterberg BV het vervoer uitvoeren.

Wethouder Margreet De Leeuw van Helmond is voorzitter van de bestuurlijke stuurgroep Taxbus. “In goed overleg tussen ons en de vervoerder en met wederzijds goedvinden zijn we het proces gestart om te komen tot een vroegtijdige beëindiging van het contract”, zegt ze op Dichtbij.nl.

Nieuwe gunning

“We bespreken nu de wijze waarop deze beëindiging vormgegeven kan worden. Het streven van zowel de gemeenten en de SRE als de vervoerder is om tot afspraken te komen zodat er kan worden doorgereden tot het moment dat er een nieuwe gunning van het vervoerscontract heeft plaatsgevonden. Het belangrijkste vinden we dat onze reizigers geen hinder ondervinden van de ontstane situatie”

Het huidige vervoerscontract is van kracht sinds 1 januari 2011.  De procedure voor aanbesteding voor het nieuwe vervoerscontract wordt zo snel mogelijk gestart, laten de gemeentes weten. Nu werken Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Helmond, Nuenen, Oirschot, Reusel-De Mierde, Valkenswaard, Veldhoven, Waalre nog samen.

Gemeente

Mogelijk gaat die samenwerking verloren als iedere of enkele gemeentes een eigen weg kiezen. Het is echter aan de deelnemende gemeenten zelf om de keuze te maken weer mee te doen of een alternatieve oplossing te overwegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.