regiotaxi, taxi, passagier, taxichauffeur

Gemeente Venlo trok 2300 Regiotaxi-pasjes onterecht in

De gemeente Venlo had niet zomaar 2300 van de 7200 pasjes voor de Regiotaxi mogen intrekken. De gemeente had deze pasjes geschrapt, omdat de klanten geen gebruik maakten van de Regiotaxi. Maar hoewel de gemeente hen telefonisch had geïnformeerd, zijn ze niet gewezen op hun wettelijk recht om bezwaar aan te tekenen. Venlo heeft inmiddels 1025 boze telefonische reacties en twaalf bezwaren binnen.

De gemeente schrapte vanaf begin dit jaar 2380 van de 7196 pasjes voor ouderen, omdat zij meer dan een jaar niet met de Regiotaxi reisden. De gemeente wil bezuinigen en bespaart daarmee 24 euro per ongebruikt pasje.

Wmo-verordening

In de wmo-verordening staat dat een ‘voorziening’ afgenomen mag worden als er langdurig geen gebruik van wordt gemaakt. Maar Venlo heeft de Algemene Wet Bestuursrecht niet gevolg, omdat ouderen niet op hun bezwaarmogelijkheid zijn gewezen.

Met de boze bellers wordt nu opnieuw contact opgenomen, gevolgd door een brief. Zo hoopt Venlo het aantal bezwaren te beperken tot tweehonderd. Het repararen van de gemaakte fout kost de gemeente eenmalig 56.000 euro, meldt de Limburger. Wel bespaart de gemeente vanaf volgend jaar 54.000 euro, zo blijkt uit collegevoorstel dat deze week is besproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gemeente Venlo trok 2300 Regiotaxi-pasjes onterecht in”

Frans van der Aa|17.10.13|10:10

Kijk zo wordt het regiotaxivervoer de nek omgedraaid eerst worden de bezuinigen op de chauffeurs afgewenteld en nu zijn de klanten aan de beurt.

Gemeente Venlo trok 2300 Regiotaxi-pasjes onterecht in | TaxiPro
regiotaxi, taxi, passagier, taxichauffeur

Gemeente Venlo trok 2300 Regiotaxi-pasjes onterecht in

De gemeente Venlo had niet zomaar 2300 van de 7200 pasjes voor de Regiotaxi mogen intrekken. De gemeente had deze pasjes geschrapt, omdat de klanten geen gebruik maakten van de Regiotaxi. Maar hoewel de gemeente hen telefonisch had geïnformeerd, zijn ze niet gewezen op hun wettelijk recht om bezwaar aan te tekenen. Venlo heeft inmiddels 1025 boze telefonische reacties en twaalf bezwaren binnen.

De gemeente schrapte vanaf begin dit jaar 2380 van de 7196 pasjes voor ouderen, omdat zij meer dan een jaar niet met de Regiotaxi reisden. De gemeente wil bezuinigen en bespaart daarmee 24 euro per ongebruikt pasje.

Wmo-verordening

In de wmo-verordening staat dat een ‘voorziening’ afgenomen mag worden als er langdurig geen gebruik van wordt gemaakt. Maar Venlo heeft de Algemene Wet Bestuursrecht niet gevolg, omdat ouderen niet op hun bezwaarmogelijkheid zijn gewezen.

Met de boze bellers wordt nu opnieuw contact opgenomen, gevolgd door een brief. Zo hoopt Venlo het aantal bezwaren te beperken tot tweehonderd. Het repararen van de gemaakte fout kost de gemeente eenmalig 56.000 euro, meldt de Limburger. Wel bespaart de gemeente vanaf volgend jaar 54.000 euro, zo blijkt uit collegevoorstel dat deze week is besproken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Gemeente Venlo trok 2300 Regiotaxi-pasjes onterecht in”

Frans van der Aa|17.10.13|10:10

Kijk zo wordt het regiotaxivervoer de nek omgedraaid eerst worden de bezuinigen op de chauffeurs afgewenteld en nu zijn de klanten aan de beurt.