Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Taxichauffeurs van Klomp staken vanwege onderbetaling

Taxichauffeurs van vervoerder Klomp uit Ede staken vandaag in Utrecht uit protest tegen onderbetaling. Klomp betaalt alleen nog maar de ‘beladen tijd’ uit en niet langer de rit om een klant op te halen. De medewerkers zeggen hierdoor financieel aan de grond te zitten. FNV spande een kort geding aan tegen Klomp omdat het met deze werkwijze de cao zou schenden, maar de rechter bepaalde dat dit toegestaan is omdat anders mogelijk een faillissement het gevolg is.

Klomp verzorgt leerlingen-, ouderen- en gehandicaptenvervoer in verschillende regio’s. Uit protest rijden de chauffeurs vanaf half 12 toeterend en met vlaggen een rondje over de ring Utrecht. Een van de chauffeurs zegt dat de medewerkers Sinterklaas hebben moeten doorbrengen zonder geld, en dat zelfs bij enkelen de deurwaarder al langs is geweest. “Klomp maakt ons leven en dat van ons gezin kapot, en daarom komen we nu in actie”, zei hij.

Rechtszaak

De rechter bepaalde in het kort geding dat FNV Taxi tegen Klomp had aangespannen over de kwestie dat de vervoerder zich niet aan de wet hoeft te houden omdat daar wellicht een faillissement uit voort zou kunnen komen. FNV is boos dat de rechter erkent dat Klomp fout zit, maar hier geen consequenties aan durft te verbinden. “Chauffeurs kunnen al maanden hun rekeningen niet betalen omdat ze maar een deel van het geld krijgen waar ze recht op hebben”, stelt de bond, die zich niet neerlegt bij de uitspraak.

Klomp-directeur Johan van Praet is blij dat de gekozen regelingen op dit moment kunnen worden voortgezet. “Deze bieden een rechtvaardig evenwicht tussen wat op dit moment haalbaar is en het behoud van werkgelegenheid.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

9 reacties op “Taxichauffeurs van Klomp staken vanwege onderbetaling”

Rodney Barten|08.12.15|11:43

Werkelijk schandalig wat Klomp hier doet, de chauffeurs hebben recht om alle gewerkte uren betaald te krijgen. Ik begrijp dan ook niet dat de rechter hier in mee gaat. Dit geval staat niet op zich. Bezuiniging op bezuiniging, aanbesteding op aanbesteding…het is om er moedeloos van te worden. Wellicht kan Johan van Praet ook even de helft van zijn salaris in leveren.

Petrus PK Kerstens|08.12.15|12:05

Slappe houding van de FNV weer, direct het faillisement aanvragen van Klomp.
Klomp moet betalen.

Ton van Dalfsen|08.12.15|13:08

Denk dat het personeel met een faillissement beter af is. Krijgen ze tenminste geld van het UWV ipv bijna niets

CabCall|08.12.15|15:58

Ik maak hier vooral uit op dat de fnv slechte advocaten heeft.

Henk de Haan|08.12.15|17:09

Bedrijven als Klomp moeten aangepakt worden, slaat helemaal nergens op dat ze niet betalen. Mensen in de ellende storten is alles wat ze doen.Dan maar failliet.

Pieter-Martijn 't Hart|08.12.15|21:58

Idd. Klomp wist wel wat ze binnenhaalde, zie artikel. Z’n nieuwe salaris moet toch ergens van betaald worden :)
http://www.volkskrant.nl/archief/directeur-zorgstichting-kon-toveren-met-geld-en-werd-daar-zelf-ook-rijk-van~a1008800/

Nel C|08.12.15|22:19

Bert Bolderman en Johan van Praet van taxi Klomp: hoeveel uren moet een chauffeur maken per week 70 of nog meer en maar 40 betaald krijgen. Ruilen jullie je plek en het salaris eens met de chauffeurs,het is net wat de heer van Dalfsen schrijft beter een faillissement dan dit. FNV kom op voor de het personeel en blijf vechten voor die mensen die het zo nodig hebben.

Harry Nijssen|09.12.15|00:02

schandalig, welk bedrijf is de volgende, dan maar failliet laten gaan maar niet op deze manier

Sylvia de Graaf|09.12.15|11:57

Wat als Klomp alsnog failliet gaat, krijgen de chauffeurs een ww-uitkering aan de hand van het laatst verdiende loon? Schandalig!!

Taxichauffeurs van Klomp staken vanwege onderbetaling | TaxiPro
Klomp, Groepsvervoer, taxi, taxibedrijf

Taxichauffeurs van Klomp staken vanwege onderbetaling

Taxichauffeurs van vervoerder Klomp uit Ede staken vandaag in Utrecht uit protest tegen onderbetaling. Klomp betaalt alleen nog maar de ‘beladen tijd’ uit en niet langer de rit om een klant op te halen. De medewerkers zeggen hierdoor financieel aan de grond te zitten. FNV spande een kort geding aan tegen Klomp omdat het met deze werkwijze de cao zou schenden, maar de rechter bepaalde dat dit toegestaan is omdat anders mogelijk een faillissement het gevolg is.

Klomp verzorgt leerlingen-, ouderen- en gehandicaptenvervoer in verschillende regio’s. Uit protest rijden de chauffeurs vanaf half 12 toeterend en met vlaggen een rondje over de ring Utrecht. Een van de chauffeurs zegt dat de medewerkers Sinterklaas hebben moeten doorbrengen zonder geld, en dat zelfs bij enkelen de deurwaarder al langs is geweest. “Klomp maakt ons leven en dat van ons gezin kapot, en daarom komen we nu in actie”, zei hij.

Rechtszaak

De rechter bepaalde in het kort geding dat FNV Taxi tegen Klomp had aangespannen over de kwestie dat de vervoerder zich niet aan de wet hoeft te houden omdat daar wellicht een faillissement uit voort zou kunnen komen. FNV is boos dat de rechter erkent dat Klomp fout zit, maar hier geen consequenties aan durft te verbinden. “Chauffeurs kunnen al maanden hun rekeningen niet betalen omdat ze maar een deel van het geld krijgen waar ze recht op hebben”, stelt de bond, die zich niet neerlegt bij de uitspraak.

Klomp-directeur Johan van Praet is blij dat de gekozen regelingen op dit moment kunnen worden voortgezet. “Deze bieden een rechtvaardig evenwicht tussen wat op dit moment haalbaar is en het behoud van werkgelegenheid.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

9 reacties op “Taxichauffeurs van Klomp staken vanwege onderbetaling”

Rodney Barten|08.12.15|11:43

Werkelijk schandalig wat Klomp hier doet, de chauffeurs hebben recht om alle gewerkte uren betaald te krijgen. Ik begrijp dan ook niet dat de rechter hier in mee gaat. Dit geval staat niet op zich. Bezuiniging op bezuiniging, aanbesteding op aanbesteding…het is om er moedeloos van te worden. Wellicht kan Johan van Praet ook even de helft van zijn salaris in leveren.

Petrus PK Kerstens|08.12.15|12:05

Slappe houding van de FNV weer, direct het faillisement aanvragen van Klomp.
Klomp moet betalen.

Ton van Dalfsen|08.12.15|13:08

Denk dat het personeel met een faillissement beter af is. Krijgen ze tenminste geld van het UWV ipv bijna niets

CabCall|08.12.15|15:58

Ik maak hier vooral uit op dat de fnv slechte advocaten heeft.

Henk de Haan|08.12.15|17:09

Bedrijven als Klomp moeten aangepakt worden, slaat helemaal nergens op dat ze niet betalen. Mensen in de ellende storten is alles wat ze doen.Dan maar failliet.

Pieter-Martijn 't Hart|08.12.15|21:58

Idd. Klomp wist wel wat ze binnenhaalde, zie artikel. Z’n nieuwe salaris moet toch ergens van betaald worden :)
http://www.volkskrant.nl/archief/directeur-zorgstichting-kon-toveren-met-geld-en-werd-daar-zelf-ook-rijk-van~a1008800/

Nel C|08.12.15|22:19

Bert Bolderman en Johan van Praet van taxi Klomp: hoeveel uren moet een chauffeur maken per week 70 of nog meer en maar 40 betaald krijgen. Ruilen jullie je plek en het salaris eens met de chauffeurs,het is net wat de heer van Dalfsen schrijft beter een faillissement dan dit. FNV kom op voor de het personeel en blijf vechten voor die mensen die het zo nodig hebben.

Harry Nijssen|09.12.15|00:02

schandalig, welk bedrijf is de volgende, dan maar failliet laten gaan maar niet op deze manier

Sylvia de Graaf|09.12.15|11:57

Wat als Klomp alsnog failliet gaat, krijgen de chauffeurs een ww-uitkering aan de hand van het laatst verdiende loon? Schandalig!!