taxibord, daklicht, taxi

Bezwaartermijn gunning Regiotaxi Twente verlengd

De bezwaartermijn tussen de voorlopige en de definitieve gunning van de Regiotaxi in Twente is met acht dagen verlengd. Aanvankelijk zou de definitieve gunning 1 april plaatsvinden. Reden voor deze verlenging is dat het verificatieonderzoek naar de geschiktheidseisen van de winnende inschrijvers meer tijd vraagt dan vooraf was voorzien. Dat meldt penvoerder gemeente Twenterand.

Na het bekend maken van het voornemen tot gunning aan Connexxion, DVG en Luttikhuis, moesten deze drie partijen de bewijsstukken voor de gevraagde geschiktheidseisen overleggen.

Eigen verklaring

Volgens de aanbestedingswet kunnen alle inschrijvers bij hun inschrijving volstaan met een eigen verklaring dat zij voldoen aan deze eisen. “Alle drie partijen hebben dat gedaan en de verificatie daarvan vraagt meer tijd dan voorzien. De gemeenten gaan uit van een ongewijzigde ingangsdatum, 1 juli 2016, voor de nieuwe overeenkomsten”, aldus Twenterand.

Voor alle 14 gemeenten en hun respectievelijke vervoerders eindigt op 30 juni 2016 hun overeenkomst Regiotaxi. Om ook voor de periode vanaf 1 juli 2016 verzekerd te zijn van Regiotaxi Twente is voor een gezamenlijke aanbesteding gekozen. Bij de beoordeling van de inschrijvingen waren kwaliteit en prijs gelijkwaardige factoren.

gemeenten

De gemeente Twenterand treedt namens de 14 gemeenten op als aanbestedende dienst. Gemeenten hebben er voor gekozen om inhoudelijk geen aanpassingen aan het systeem van Regiotaxi Twente door te voeren. Voor de gebruikers van de Regiotaxi verandert er dus niets, aldus Twenterand.

De voorlopige gunning van percelen is als volgt:

  • Connexxion: Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Hellendoorn, Oldenzaal en Tubbergen.
  • Luttikhuis: Hof van Twente, Losser, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden.
  • DVG: Dinkelland.

Lees ook: Regiotaxi Twente naar Connexxion, Luttikhuis en DVG

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Bezwaartermijn gunning Regiotaxi Twente verlengd”

Henk Mullem|02.04.16|14:33

iedereen die straks aan het werk kan blijven of kan beginnen gefeliciteerd
mooi gebied om te rijden en leuke gebruikers