Connexxion, rolstoelbus, Tribus, Mercedes-Benz Sprinter, taxi

Regiotaxi Twente naar Connexxion, Luttikhuis en DVG

Connexxion heeft acht percelen gewonnen bij de aanbesteding van de Regiotaxi Twente, Luttikhuis vijf percelen en DVG één perceel. Het contract duurt slechts één jaar omdat de Twentse gemeenten volgend jaar de vervoersstromen op een andere manier willen inkopen. Het gaat om een voorlopige gunning, verliezende partijen hebben tot 1 april 2016 om bezwaar aan te tekenen. Huidige vervoerder Brookhuis verliest met deze voorlopige gunning het vervoer van tien percelen per 30 juni 2016. De vier overige percelen zaten bij CXX en Luttikhuis.

Het contract kan maximaal twee keer verlengd worden. Het gaat in totaal om een waarde van zo’n 6 tot 8 miljoen euro per jaar.

Regiotaxivervoer

De Twentse gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Dinkelland, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden willen het huidige Regiotaxivervoer tot 1 juli 2017 blijven gebruiken.

Regiotaxi is bedoeld voor het vervoer van op basis van de door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) geïndiceerde inwoners van deze gemeenten en als aanvullend en vervangend openbaar vervoer op grond van de Wet personenvervoer 2000. Regiotaxi vervoer is niet bedoeld voor vervoer van en naar dagbesteding.

Overeenkomst

De huidige overeenkomst met Brookhuis voor uitvoering van het Regiotaxivervoer van hiervoor genoemde gemeenten eindigt op 30 juni 2016. In het najaar van 2015 hebben de meeste Twentse gemeenten ingestemd met de visie ‘maatwerkvervoer’.

Eén van de doelstellingen van deze visie is een optimalisatie te bereiken in alle door de gemeenten ingekochte vervoersstromen, met daarbij de wens deze op 1 juli 2017 te implementeren. Dit resulteert in een korte contractperiode voor de nieuwe vervoersovereenkomsten.

Rechtszaak

Eind vorig jaar voerde huidig vervoerder Brookhuis nog een rechtszaak tegen zeven Twentse gemeenten. De vervoerder wilde tegemoetkoming, omdat het werkelijke aantal Regiotaxi-ritten fors lager is dan werd voorgespiegeld in de aanbestedingsprocedure. In een kort geding dat Brookhuis had aangespannen tegen de gemeenten, bepaalde de rechter dat compensatie niet hoefde.

Bij de beoordeling van de inschrijvingen waren kwaliteit en prijs gelijkwaardige factoren, meldt penvoerder gemeente Twenterand. Gemeenten hebben er voor gekozen om inhoudelijk geen aanpassingen aan het systeem van Regiotaxi Twente door te voeren.

Percelen

De voorlopige gunning van percelen is als volgt:

  • Connexxion: Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Hellendoorn, Oldenzaal en Tubbergen.
  • Luttikhuis: Hof van Twente, Losser, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden.
  • DVG: Dinkelland.

Lees ook: Brookhuis verliest zaak over compensatie voor lager ritaantal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Regiotaxi Twente naar Connexxion, Luttikhuis en DVG”

Huib van der Kleij|11.03.16|12:52

zielig dat de gemeentes wel mogen samen werken maar vervoerders niet. Het is weer de overheid die wint terwijl als het klopt de taxibedrijven (brookhuis ) het onderspit delven. Het is ook moeilijk he voor rechters om boekhouder te spelen |Dat was in mijn geval ook zo toen ik schadevergoeding wilde hebben na overval. Was te moeilijk om juist oordeel te vellen. Volgens mij zijn de rechters mietjes want als brookhuis in het gelijk gesteld zou worden , zou het hek van de dam zijn.

jm van der woning|12.03.16|16:36

ik vind het jammer dat als ik geen gebruik van mijn rgio taxipas kan maken als ik binnen enschede ben(bv)binnenstad naar bv een buiten wijk
ik woon zelf in losser

Regiotaxi Twente naar Connexxion, Luttikhuis en DVG | TaxiPro
Connexxion, rolstoelbus, Tribus, Mercedes-Benz Sprinter, taxi

Regiotaxi Twente naar Connexxion, Luttikhuis en DVG

Connexxion heeft acht percelen gewonnen bij de aanbesteding van de Regiotaxi Twente, Luttikhuis vijf percelen en DVG één perceel. Het contract duurt slechts één jaar omdat de Twentse gemeenten volgend jaar de vervoersstromen op een andere manier willen inkopen. Het gaat om een voorlopige gunning, verliezende partijen hebben tot 1 april 2016 om bezwaar aan te tekenen. Huidige vervoerder Brookhuis verliest met deze voorlopige gunning het vervoer van tien percelen per 30 juni 2016. De vier overige percelen zaten bij CXX en Luttikhuis.

Het contract kan maximaal twee keer verlengd worden. Het gaat in totaal om een waarde van zo’n 6 tot 8 miljoen euro per jaar.

Regiotaxivervoer

De Twentse gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Dinkelland, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden willen het huidige Regiotaxivervoer tot 1 juli 2017 blijven gebruiken.

Regiotaxi is bedoeld voor het vervoer van op basis van de door de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) geïndiceerde inwoners van deze gemeenten en als aanvullend en vervangend openbaar vervoer op grond van de Wet personenvervoer 2000. Regiotaxi vervoer is niet bedoeld voor vervoer van en naar dagbesteding.

Overeenkomst

De huidige overeenkomst met Brookhuis voor uitvoering van het Regiotaxivervoer van hiervoor genoemde gemeenten eindigt op 30 juni 2016. In het najaar van 2015 hebben de meeste Twentse gemeenten ingestemd met de visie ‘maatwerkvervoer’.

Eén van de doelstellingen van deze visie is een optimalisatie te bereiken in alle door de gemeenten ingekochte vervoersstromen, met daarbij de wens deze op 1 juli 2017 te implementeren. Dit resulteert in een korte contractperiode voor de nieuwe vervoersovereenkomsten.

Rechtszaak

Eind vorig jaar voerde huidig vervoerder Brookhuis nog een rechtszaak tegen zeven Twentse gemeenten. De vervoerder wilde tegemoetkoming, omdat het werkelijke aantal Regiotaxi-ritten fors lager is dan werd voorgespiegeld in de aanbestedingsprocedure. In een kort geding dat Brookhuis had aangespannen tegen de gemeenten, bepaalde de rechter dat compensatie niet hoefde.

Bij de beoordeling van de inschrijvingen waren kwaliteit en prijs gelijkwaardige factoren, meldt penvoerder gemeente Twenterand. Gemeenten hebben er voor gekozen om inhoudelijk geen aanpassingen aan het systeem van Regiotaxi Twente door te voeren.

Percelen

De voorlopige gunning van percelen is als volgt:

  • Connexxion: Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Haaksbergen, Hellendoorn, Oldenzaal en Tubbergen.
  • Luttikhuis: Hof van Twente, Losser, Rijssen-Holten, Twenterand en Wierden.
  • DVG: Dinkelland.

Lees ook: Brookhuis verliest zaak over compensatie voor lager ritaantal

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Regiotaxi Twente naar Connexxion, Luttikhuis en DVG”

Huib van der Kleij|11.03.16|12:52

zielig dat de gemeentes wel mogen samen werken maar vervoerders niet. Het is weer de overheid die wint terwijl als het klopt de taxibedrijven (brookhuis ) het onderspit delven. Het is ook moeilijk he voor rechters om boekhouder te spelen |Dat was in mijn geval ook zo toen ik schadevergoeding wilde hebben na overval. Was te moeilijk om juist oordeel te vellen. Volgens mij zijn de rechters mietjes want als brookhuis in het gelijk gesteld zou worden , zou het hek van de dam zijn.

jm van der woning|12.03.16|16:36

ik vind het jammer dat als ik geen gebruik van mijn rgio taxipas kan maken als ik binnen enschede ben(bv)binnenstad naar bv een buiten wijk
ik woon zelf in losser