Rolstoel sticker

Kampen sluit aan bij regionale aanbesteding doelgroepenvervoer

Bron: TaxiPro (VK)

Burgemeester en wethouders van Kampen hebben besloten om deel te nemen aan de regionale aanbesteding van het doelgroepenvervoer. Omdat ook Zwolle hierbij aansluit, betreft het de inkoop van vervoer voor acht verschillende gemeenten. Eind dit jaar moeten de vervoerders bekend zijn; vanaf 1 augustus 2018 gaan de vervoerscontracten in.

De gemeenten Dalfsen, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Staphorst, Zwartewaterland en Zwolle gaan gezamenlijk een maatwerkvervoersvoorziening inkopen. De aanbesteding zal binnenkort van start gaan. Voorafgaand heeft er een marktconsultatie plaatsgevonden. Middels die procedure is in kaart gebracht hoe de vervoersmarkt denkt over allerlei aspecten van het vervoer. Ook de inbreng van partijen die belangen van gebruikers behartigen zijn vanaf het begin meegenomen.

Maatwerksysteem

Zes gemeenten besteedden in 2016 gezamenlijk hun doelgroepenvervoer aan om het wegvallen van de Regiotaxi op te vangen. Deze contracten lopen in 2018 af. Nu sluiten ook Zwolle en Kampen zich bij de gezamenlijke aanbesteding aan. Daarbij zijn niet de verschillende doelgroepen het uitgangspunt, maar de ontwikkeling van een maatwerksysteem. In Maatwerk I is daar al een begin mee gemaakt. De nieuwe aanbesteding is voor Maatwerk II. Onderliggend idee is de kwaliteit van het doelgroepenvervoer in de acht gemeenten verbeteren.

De gemeente Kampen maakt ook bekend dat het contract met Connexxion voor het wmo-vervoer met een jaar is verlengd. Dit gebeurt onder gelijkblijvende omstandigheden; voor de wmo-pashouders verandert er dan ook niets. Wel zijn zij ingelicht over de veranderingen die vanaf 1 augustus 2018 op de planning staan.

Alles weten over de ontwikkelingen in het doelgroepenvervoer? Kom dan naar het Nationaal Congres Contractvervoer op donderdag 12 oktober 2017 in Expo Houten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.