Rolstoel sticker

Sterke groei gebruik wmo-taxi door inwoners Appingedam

Bron: TaxiPro (VK)

Inwoners van Appingedam zijn de laatste maanden veel meer gebruik gaan maken van de wmo-taxi. Dit zou komen omdat zij sinds kort zijn aangewezen op een nieuw ziekenhuis waar geen directe busverbinding mee is. Gevolg is wel dat de beschikbare budgetten voor wmo-vervoer in de gemeente flink worden overschreden. 

De verantwoordelijke wethouder, Lea van der Tuin, heeft over de ontwikkeling opheldering gevraagd bij Publiek Vervoer Groningen Drenthe. Dat meldt het Dagbad van het Noorden. Publiek Vervoer is in Groningen en Drenthe verantwoordelijk voor het doelgroepenvervoer.

De wethouder denkt zelf overigens wel te weten waar de stijging door wordt veroorzaakt. Waar mensen uit Appingedam eerst terecht konden in het ziekenhuis in het nabijgelegen Delfzijl, moeten zij nu naar Scheemda. Daarmee is vanuit Appingedam geen rechtstreekse busverbinding, waardoor de reis inclusief overstap ongeveer een uur duurt. Dat is voor veel mensen te lang, waardoor zij liever de wmo-taxi kiezen.

Rekening houden met kosten

Een groei van het gebruik van die wmo-taxi was dan ook ingecalculeerd. Maar deze stijging heeft de gemeente wel verrast, aldus de wethouder. Van Publiek Vervoer hoopt zij te horen wat de precieze oorzaken en verwachtingen zijn. Niet om het wmo-vervoer voor mensen uit Appingedam terug te dringen, benadrukt zij, maar vooral zodat de gemeente weet waar qua kosten rekening mee moet worden gehouden. Wellicht komt de eerder afgewezen directe busverbinding er dan alsnog, oppert Van der Tuin.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Sterke groei gebruik wmo-taxi door inwoners Appingedam”

Viptouringcar.nl|14.11.18|09:20

Als de vervoersvraag bij een (WMO-)aanbesteding minder is dan vooraf beraamd, dan is dat ‘ondernemersrisico’ voor de taxiondernemer. Maar als de vervoersvraag groter wordt, dan komt er wellicht een busverbinding?