Taxibus van Trevvel.
Wmo-vervoer

Trevvel en WdK nieuwe regiotaxi-vervoerders MVS-gemeenten

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo- en leerlingenvervoer. Foto: ProMedia/Sander van Vliet

Trevvel en Willemsen- de Koning worden per augustus verantwoordelijk voor de uitvoering van de regiotaxi in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS). Dat meldt laatstgenoemde gemeente op de eigen website. Beide vervoersbedrijven nemen daarmee het stokje over van Noot Personenvervoer, die momenteel nog verantwoordelijk is voor het regiotaxivervoer.

Noot Personenvervoer heeft nog een contract met Rogplus (uitvoerder van het Wmo-vervoer in de MVS-gemeenten), dat op 1 juli afloopt. Daarna nemen vervoersbedrijven Trevvel en Willemsen- de Koning het stokje over. Een ander vervoersbedrijf, Munckhof, wordt verantwoordelijk voor de ritplanning. “We zijn blij met de opdracht en kijken uit naar een positieve samenwerking met Rogplus en de gemeenten”, zegt Tom Roefs, directeur van Munckhof, daarover. “Met onze jarenlange ervaring zetten wij ons graag in om de regiotaxi-reizigers goed van dienst te zijn.”

De MVS-gemeenten hebben met Rogplus bepaald waaraan de nieuwe ritplanner en vervoerders moeten voldoen. Munckhof, Trevvel en Willemsen- de Koning voldoen volgens hen het meest aan de voorwaarden die zijn gesteld omtrent kwaliteit, duurzaamheid en kosten.

Vervoertips

Naast het plannen van de ritten, fungeert Munckhof tevens als vast aanspreekpunt voor de reiziger. Zo geeft de personenvervoerder vervoertips aan reizigers die nog gebruik kunnen maken van andere soorten vervoer, zoals Argos Mobiel, een scootmobiel of het openbaar vervoer. “Met vervoertips willen we regiotaxi-reizigers bewuster maken van alle mogelijkheden, zodat zij meer keuzevrijheid ervaren. En minder rekening hoeven te houden met de regiotaxi-planning”, zegt Rogplus-directeur Anton van Genabeek daarover. “Munckhof helpt hen letterlijk en figuurlijk goed op weg.”

Reizigers bepalen uiteindelijk zelf hoe ze willen reizen. Munckhof helpt ze daarbij een route en vervoersmiddelen voor uit te kiezen. “Het kan zo zijn dat een reiziger een deel van de heenweg met de scootmobiel wil reizen en een deel met het openbaar vervoer”, aldus de gemeente Schiedam. “Voor de terugweg reist de reiziger misschien liever met de regiotaxi. Wij vinden het belangrijk dat reizigers met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk hun gevoel van vrijheid behouden, en zelfstandig van A naar B kunnen.”

Huidige regiotaxi-reizigers hoeven volgens de gemeente Schiedam niet opnieuw een aanvraag te doen bij Rogplus. Zowel Munckhof als Rogplus informeren de reizigers deze en volgende maand per brief over alle veranderingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Trevvel en WdK nieuwe regiotaxi-vervoerders MVS-gemeenten | TaxiPro
Taxibus van Trevvel.
Wmo-vervoer

Trevvel en WdK nieuwe regiotaxi-vervoerders MVS-gemeenten

Trevvel is in Rotterdam onder meer verantwoordelijk voor de uitvoering van het Wmo- en leerlingenvervoer. Foto: ProMedia/Sander van Vliet

Trevvel en Willemsen- de Koning worden per augustus verantwoordelijk voor de uitvoering van de regiotaxi in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS). Dat meldt laatstgenoemde gemeente op de eigen website. Beide vervoersbedrijven nemen daarmee het stokje over van Noot Personenvervoer, die momenteel nog verantwoordelijk is voor het regiotaxivervoer.

Noot Personenvervoer heeft nog een contract met Rogplus (uitvoerder van het Wmo-vervoer in de MVS-gemeenten), dat op 1 juli afloopt. Daarna nemen vervoersbedrijven Trevvel en Willemsen- de Koning het stokje over. Een ander vervoersbedrijf, Munckhof, wordt verantwoordelijk voor de ritplanning. “We zijn blij met de opdracht en kijken uit naar een positieve samenwerking met Rogplus en de gemeenten”, zegt Tom Roefs, directeur van Munckhof, daarover. “Met onze jarenlange ervaring zetten wij ons graag in om de regiotaxi-reizigers goed van dienst te zijn.”

De MVS-gemeenten hebben met Rogplus bepaald waaraan de nieuwe ritplanner en vervoerders moeten voldoen. Munckhof, Trevvel en Willemsen- de Koning voldoen volgens hen het meest aan de voorwaarden die zijn gesteld omtrent kwaliteit, duurzaamheid en kosten.

Vervoertips

Naast het plannen van de ritten, fungeert Munckhof tevens als vast aanspreekpunt voor de reiziger. Zo geeft de personenvervoerder vervoertips aan reizigers die nog gebruik kunnen maken van andere soorten vervoer, zoals Argos Mobiel, een scootmobiel of het openbaar vervoer. “Met vervoertips willen we regiotaxi-reizigers bewuster maken van alle mogelijkheden, zodat zij meer keuzevrijheid ervaren. En minder rekening hoeven te houden met de regiotaxi-planning”, zegt Rogplus-directeur Anton van Genabeek daarover. “Munckhof helpt hen letterlijk en figuurlijk goed op weg.”

Reizigers bepalen uiteindelijk zelf hoe ze willen reizen. Munckhof helpt ze daarbij een route en vervoersmiddelen voor uit te kiezen. “Het kan zo zijn dat een reiziger een deel van de heenweg met de scootmobiel wil reizen en een deel met het openbaar vervoer”, aldus de gemeente Schiedam. “Voor de terugweg reist de reiziger misschien liever met de regiotaxi. Wij vinden het belangrijk dat reizigers met een lichamelijke beperking zoveel mogelijk hun gevoel van vrijheid behouden, en zelfstandig van A naar B kunnen.”

Huidige regiotaxi-reizigers hoeven volgens de gemeente Schiedam niet opnieuw een aanvraag te doen bij Rogplus. Zowel Munckhof als Rogplus informeren de reizigers deze en volgende maand per brief over alle veranderingen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.