Van Driel-bussen
Van Driel

Aangepast rooster voor leerlingenvervoer Den Bosch

Van Driel is in Den Bosch tot 31 juli verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: Van Driel

Vervoersbedrijf Van Driel, die in Den Bosch verantwoordelijk is voor het leerlingenvervoer, heeft een aangepast rooster ontwikkeld voor het leerlingenvervoer. Ouders kunnen door dit nieuwe rooster precies zien op welke dag hun kinderen later naar school worden gebracht.

“De vervoerder van uw kind, Vervoerservice Van Driel, kampt al enige tijd met een personeelstekort en een hoog ziekteverzuim onder de chauffeurs”, zo schrijft Van Driel in een brief aan de ouders. “Dit zorgt ervoor dat er niet genoeg chauffeurs zijn om alle kinderen in de ochtend op tijd op school te brengen.”

Zowel de gemeente Den Bosch als het vervoersbedrijf uit Oss vinden dat erg vervelend. Om de impact daarvan zo klein mogelijk te houden, is er een aangepast rooster gemaakt. “In dit rooster wordt de route van uw kind maar maximaal één dag per week later gereden”, zo legt Van Driel de ouders in de brief uit. Het aangepaste rooster blijft tenminste tot de kerstvakantie gelden.

Tijdig informeren

Volgens Maurits van Driel, operationeel directeur van het vervoersbedrijf uit Oss, moet het aangepaste rooster meer duidelijkheid verschaffen aan ouders en leerlingen. “Dit rooster maakt vooraf duidelijk op welke ritten op welke dagen later gereden zullen worden. Ouders en leerlingen krijgen hierdoor niet meer een dag van tevoren te horen, wanneer ze later naar school worden gebracht. Ouders kunnen daar nu op inspelen.”

“En niet alleen voor de ouders en de leerlingen, maar ook voor de chauffeurs die de ritten moeten uitvoeren, verschaft het rooster meer duidelijkheid. Het is namelijk ook voor chauffeurs niet fijn als ze een dag van tevoren te horen krijgen, dat ze morgen een rit moeten rijden die te laat plaatsvindt. Op deze manier worden ook de chauffeurs tijdig geïnformeerd over welke routes ze wanneer moeten rijden. Dat is voor hun ook een stuk fijner, natuurlijk”, aldus Van Driel.

Extra geld niet de oplossing

De SP heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) over deze kwestie. Zij vragen zich af wat het college gaat doen om de problemen te verhelpen en of meer geld daarbij zou kunnen helpen. Volgens Maurits van Driel is extra geld echter niet de oplossing. “Daar zijn we niet direct mee geholpen. Het gaat namelijk om de werving van chauffeurs. Net als andere bedrijven hebben wij te maken met krapte. Sinds de start van de zomervakantie zijn wij bezig geweest bedrijven te benaderen, met de vraag of ze voor ons willen rijden. Maar vaak heeft dat andere bedrijf ook geen capaciteit. Dat maakt het erg moeilijk.”

Van Driel is daarom blij dat er veel aandacht is voor de kwesties die momenteel binnen het leerlingenvervoer spelen. “Toch denk ik dat er meer maatregelen nodig zijn vanuit de overheid. Het werk moet meer lonend worden. Daarom is het ook belangrijk dat er snel een akkoord wordt bereikt over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. De duidelijkheid die dat zou verschaffen helpt niet alleen ons, maar ook de chauffeurs”, besluit Van Driel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Aangepast rooster voor leerlingenvervoer Den Bosch”

Karin Roest|18.10.22|23:03

Nee de bedrijven meer geld geven heeft geen zin . Ik denk eerder de chauffeurs beter belonen dat heeft meer zin . De bedrijven kunnen wel de cao onderhandelingen stuk laten lopen maar zonder personeel zijn de bedrijven nergens en gaan ze stuk . En als je nu ziet hoe het met die onderhandelingen gaat is het een grote schande hoe de bedrijven over taxichauffeurs denken deze verdienen zoveel meer . Er is totaal geen respect voor de chauffeurs .

Aangepast rooster voor leerlingenvervoer Den Bosch | TaxiPro
Van Driel-bussen
Van Driel

Aangepast rooster voor leerlingenvervoer Den Bosch

Van Driel is in Den Bosch tot 31 juli verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: Van Driel

Vervoersbedrijf Van Driel, die in Den Bosch verantwoordelijk is voor het leerlingenvervoer, heeft een aangepast rooster ontwikkeld voor het leerlingenvervoer. Ouders kunnen door dit nieuwe rooster precies zien op welke dag hun kinderen later naar school worden gebracht.

“De vervoerder van uw kind, Vervoerservice Van Driel, kampt al enige tijd met een personeelstekort en een hoog ziekteverzuim onder de chauffeurs”, zo schrijft Van Driel in een brief aan de ouders. “Dit zorgt ervoor dat er niet genoeg chauffeurs zijn om alle kinderen in de ochtend op tijd op school te brengen.”

Zowel de gemeente Den Bosch als het vervoersbedrijf uit Oss vinden dat erg vervelend. Om de impact daarvan zo klein mogelijk te houden, is er een aangepast rooster gemaakt. “In dit rooster wordt de route van uw kind maar maximaal één dag per week later gereden”, zo legt Van Driel de ouders in de brief uit. Het aangepaste rooster blijft tenminste tot de kerstvakantie gelden.

Tijdig informeren

Volgens Maurits van Driel, operationeel directeur van het vervoersbedrijf uit Oss, moet het aangepaste rooster meer duidelijkheid verschaffen aan ouders en leerlingen. “Dit rooster maakt vooraf duidelijk op welke ritten op welke dagen later gereden zullen worden. Ouders en leerlingen krijgen hierdoor niet meer een dag van tevoren te horen, wanneer ze later naar school worden gebracht. Ouders kunnen daar nu op inspelen.”

“En niet alleen voor de ouders en de leerlingen, maar ook voor de chauffeurs die de ritten moeten uitvoeren, verschaft het rooster meer duidelijkheid. Het is namelijk ook voor chauffeurs niet fijn als ze een dag van tevoren te horen krijgen, dat ze morgen een rit moeten rijden die te laat plaatsvindt. Op deze manier worden ook de chauffeurs tijdig geïnformeerd over welke routes ze wanneer moeten rijden. Dat is voor hun ook een stuk fijner, natuurlijk”, aldus Van Driel.

Extra geld niet de oplossing

De SP heeft inmiddels vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) over deze kwestie. Zij vragen zich af wat het college gaat doen om de problemen te verhelpen en of meer geld daarbij zou kunnen helpen. Volgens Maurits van Driel is extra geld echter niet de oplossing. “Daar zijn we niet direct mee geholpen. Het gaat namelijk om de werving van chauffeurs. Net als andere bedrijven hebben wij te maken met krapte. Sinds de start van de zomervakantie zijn wij bezig geweest bedrijven te benaderen, met de vraag of ze voor ons willen rijden. Maar vaak heeft dat andere bedrijf ook geen capaciteit. Dat maakt het erg moeilijk.”

Van Driel is daarom blij dat er veel aandacht is voor de kwesties die momenteel binnen het leerlingenvervoer spelen. “Toch denk ik dat er meer maatregelen nodig zijn vanuit de overheid. Het werk moet meer lonend worden. Daarom is het ook belangrijk dat er snel een akkoord wordt bereikt over een nieuwe cao Zorgvervoer en taxi. De duidelijkheid die dat zou verschaffen helpt niet alleen ons, maar ook de chauffeurs”, besluit Van Driel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Aangepast rooster voor leerlingenvervoer Den Bosch”

Karin Roest|18.10.22|23:03

Nee de bedrijven meer geld geven heeft geen zin . Ik denk eerder de chauffeurs beter belonen dat heeft meer zin . De bedrijven kunnen wel de cao onderhandelingen stuk laten lopen maar zonder personeel zijn de bedrijven nergens en gaan ze stuk . En als je nu ziet hoe het met die onderhandelingen gaat is het een grote schande hoe de bedrijven over taxichauffeurs denken deze verdienen zoveel meer . Er is totaal geen respect voor de chauffeurs .