Van Driel-bussen
Chauffeurstekort

Gemeente Best vraagt ouders leerlingenvervoer te ontzien

Van Driel is in Den Bosch tot 31 juli verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: Van Driel

De gemeente Best doet een dringende oproep aan ouders om het leerlingenvervoer een handje te helpen. Volgens de Noord-Brabantse gemeente kampt de vervoerder met een chauffeurstekort, waardoor sommige kinderen te laat op school arriveren.

“Voor veel ouders en verzorgers is het niet mogelijk om zelf voor vervoer te zorgen”, zo schrijft de gemeente. “We doen een beroep op iedereen die wel mogelijkheden heeft om hun kind naar school te brengen. Of bijvoorbeeld om onderling met andere ouders iets te organiseren om afwisselend kinderen naar school te brengen en op te halen. Als sommige kinderen minder met het leerlingenvervoer meerijden, kan dit veel betekenen voor alle kinderen.”

Vervoersbedrijf Van Driel, die in Best verantwoordelijk is voor het leerlingenvervoer, is dat volmondig met de gemeente eens. “Ik denk dat het een goede tijdelijke oplossing is”, laat operationeel directeur Maurits van Driel weten. “Aan het begin van dit schooljaar hadden we het leerlingenvervoer aardig op de rit, al was het toen al krap. Doordat het ziekteverzuim weer toeneemt, wordt het steeds moeilijker om iedereen op tijd te vervoeren. Dan is het fijn als het probleem door meerdere schouders gedragen kan worden. Dit is voor niemand een prettige situatie. Niet voor ons, maar zeker niet voor de ouders en voor de leerlingen. Als er ouders zijn die kunnen helpen, al is het maar een dag in de week, dan is iedereen daarmee geholpen”, aldus Van Driel.

Landelijk probleem

De gemeente legt de oorzaak van de problemen dan ook niet enkel bij vervoerder Van Driel neer. Volgens Best gaat het hier namelijk over een landelijk probleem. Zo haalt de gemeente een onderzoek van leerlingenvertegenwoordiger LBVSO aan, waarin wordt gesteld dat landelijk zo’n 14.000 kinderen geraakt worden door de chauffeurstekorten in het leerlingenvervoer.

Best zegt hier ook last van te hebben. Zo ving de gemeente al vanaf de start van het nieuwe schooljaar de nodige problematische geluiden op. In de Noord-Brabantse gemeente maken 180 kinderen gebruik van het leerlingenvervoer. De gemeente kan niet zeggen wanneer de problemen zijn opgelost. “Dit betreuren we ten zeerste. De problemen met het vervoer van en naar school hebben grote gevolgen. Kinderen hebben rust en regelmaat nodig.”

Om daar zo snel mogelijk verandering in te brengen, gaat de gemeente Best met alle betrokken partijen in gesprek over mogelijke oplossingen. “Het is belangrijk dat kinderen zo snel mogelijk weer op een prettige manier van en naar school gebracht worden. Hiervoor blijven we in gesprek met ouders/verzorgers, scholen en de vervoerder om op zoek te gaan naar creatieve alternatieven.”

Van Driel sluit zich bij die opvatting aan. “Het is voor taxibedrijven een uitdagende tijd. Dan is het juist fijn dat je met je opdrachtgever, in ons geval heel wat gemeenten, op een constructieve manier kan kijken naar eventuele oplossingen. De gemeente Best denkt op een zeer constructieve wijze met ons mee. Daar zijn we erg blij mee.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemeente Best vraagt ouders leerlingenvervoer te ontzien | TaxiPro
Van Driel-bussen
Chauffeurstekort

Gemeente Best vraagt ouders leerlingenvervoer te ontzien

Van Driel is in Den Bosch tot 31 juli verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: Van Driel

De gemeente Best doet een dringende oproep aan ouders om het leerlingenvervoer een handje te helpen. Volgens de Noord-Brabantse gemeente kampt de vervoerder met een chauffeurstekort, waardoor sommige kinderen te laat op school arriveren.

“Voor veel ouders en verzorgers is het niet mogelijk om zelf voor vervoer te zorgen”, zo schrijft de gemeente. “We doen een beroep op iedereen die wel mogelijkheden heeft om hun kind naar school te brengen. Of bijvoorbeeld om onderling met andere ouders iets te organiseren om afwisselend kinderen naar school te brengen en op te halen. Als sommige kinderen minder met het leerlingenvervoer meerijden, kan dit veel betekenen voor alle kinderen.”

Vervoersbedrijf Van Driel, die in Best verantwoordelijk is voor het leerlingenvervoer, is dat volmondig met de gemeente eens. “Ik denk dat het een goede tijdelijke oplossing is”, laat operationeel directeur Maurits van Driel weten. “Aan het begin van dit schooljaar hadden we het leerlingenvervoer aardig op de rit, al was het toen al krap. Doordat het ziekteverzuim weer toeneemt, wordt het steeds moeilijker om iedereen op tijd te vervoeren. Dan is het fijn als het probleem door meerdere schouders gedragen kan worden. Dit is voor niemand een prettige situatie. Niet voor ons, maar zeker niet voor de ouders en voor de leerlingen. Als er ouders zijn die kunnen helpen, al is het maar een dag in de week, dan is iedereen daarmee geholpen”, aldus Van Driel.

Landelijk probleem

De gemeente legt de oorzaak van de problemen dan ook niet enkel bij vervoerder Van Driel neer. Volgens Best gaat het hier namelijk over een landelijk probleem. Zo haalt de gemeente een onderzoek van leerlingenvertegenwoordiger LBVSO aan, waarin wordt gesteld dat landelijk zo’n 14.000 kinderen geraakt worden door de chauffeurstekorten in het leerlingenvervoer.

Best zegt hier ook last van te hebben. Zo ving de gemeente al vanaf de start van het nieuwe schooljaar de nodige problematische geluiden op. In de Noord-Brabantse gemeente maken 180 kinderen gebruik van het leerlingenvervoer. De gemeente kan niet zeggen wanneer de problemen zijn opgelost. “Dit betreuren we ten zeerste. De problemen met het vervoer van en naar school hebben grote gevolgen. Kinderen hebben rust en regelmaat nodig.”

Om daar zo snel mogelijk verandering in te brengen, gaat de gemeente Best met alle betrokken partijen in gesprek over mogelijke oplossingen. “Het is belangrijk dat kinderen zo snel mogelijk weer op een prettige manier van en naar school gebracht worden. Hiervoor blijven we in gesprek met ouders/verzorgers, scholen en de vervoerder om op zoek te gaan naar creatieve alternatieven.”

Van Driel sluit zich bij die opvatting aan. “Het is voor taxibedrijven een uitdagende tijd. Dan is het juist fijn dat je met je opdrachtgever, in ons geval heel wat gemeenten, op een constructieve manier kan kijken naar eventuele oplossingen. De gemeente Best denkt op een zeer constructieve wijze met ons mee. Daar zijn we erg blij mee.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.