Van Driel-bussen
Aanbesteden

Van Driel en Juijn blijven Bossche leerlingen nog een jaar vervoeren

Van Driel is in Den Bosch tot 31 juli verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: Van Driel

Omdat de enige inschrijver op de nieuwe aanbesteding zich terugtrok, heeft de gemeente Den Bosch met de huidige leerlingenvervoerders afgesproken dat ze hun werk nog een jaar voortzetten. Het gaat om Van Driel en Juijn.

De aanbesteding was in twee percelen opgedeeld. Perceel 2 betreft het gymvervoer. Dit is gewoon gegund en wel aan Kupers Touringcars. Dit bedrijf kwam als beste van drie inschrijvers uit de bus. De looptijd van het contract gaat op 1 augustus aanstaande in en eindigt zes jaar later, waarna er ook nog verlengd kan worden: eerst met twee jaar en daarna eventueel met nog een jaar.

Voorlopig verandert er niets

Voor het vervoer van en naar onderwijsinstellingen en werkplaatsen was al bedacht dat een deel van dit vervoer pas een jaar later zou instromen in de opdracht. Maar ook voor het deel waarvoor per 1 augustus aanstaande een nieuwe opdrachtnemer werd gezocht, verandert er voorlopig nog niets. Er kwam wel een inschrijving binnen, maar die partij verzocht uiteindelijk om alsnog uitgesloten te worden van de aanbesteding. Dit bedrijf kon niet aantonen dat aan de geschiktheidseis ‘nakomen van de cao’ kon worden voldaan.

Leerlingen en ouders merken niets

Omdat de enige inschrijver dus werd uitgesloten, kon de gemeente Den Bosch perceel 1 niet gunnen. Met te weinig tijd om opnieuw aan te besteden werd de oplossing dicht bij huis gevonden, laat een woordvoerder weten. “De gemeente heeft de huidige vervoerders Van Driel en Juijn bereid gevonden het komende schooljaar de niet gegunde ritten te verzorgen. Voor leerlingen en ouders betekent dit dat ze er niets van merken omdat de huidige dienstverlening wordt gecontinueerd. De voorbereidingen voor de nieuwe aanbesteding zijn inmiddels gestart.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Van Driel en Juijn blijven Bossche leerlingen nog een jaar vervoeren | TaxiPro
Van Driel-bussen
Aanbesteden

Van Driel en Juijn blijven Bossche leerlingen nog een jaar vervoeren

Van Driel is in Den Bosch tot 31 juli verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer. Foto: Van Driel

Omdat de enige inschrijver op de nieuwe aanbesteding zich terugtrok, heeft de gemeente Den Bosch met de huidige leerlingenvervoerders afgesproken dat ze hun werk nog een jaar voortzetten. Het gaat om Van Driel en Juijn.

De aanbesteding was in twee percelen opgedeeld. Perceel 2 betreft het gymvervoer. Dit is gewoon gegund en wel aan Kupers Touringcars. Dit bedrijf kwam als beste van drie inschrijvers uit de bus. De looptijd van het contract gaat op 1 augustus aanstaande in en eindigt zes jaar later, waarna er ook nog verlengd kan worden: eerst met twee jaar en daarna eventueel met nog een jaar.

Voorlopig verandert er niets

Voor het vervoer van en naar onderwijsinstellingen en werkplaatsen was al bedacht dat een deel van dit vervoer pas een jaar later zou instromen in de opdracht. Maar ook voor het deel waarvoor per 1 augustus aanstaande een nieuwe opdrachtnemer werd gezocht, verandert er voorlopig nog niets. Er kwam wel een inschrijving binnen, maar die partij verzocht uiteindelijk om alsnog uitgesloten te worden van de aanbesteding. Dit bedrijf kon niet aantonen dat aan de geschiktheidseis ‘nakomen van de cao’ kon worden voldaan.

Leerlingen en ouders merken niets

Omdat de enige inschrijver dus werd uitgesloten, kon de gemeente Den Bosch perceel 1 niet gunnen. Met te weinig tijd om opnieuw aan te besteden werd de oplossing dicht bij huis gevonden, laat een woordvoerder weten. “De gemeente heeft de huidige vervoerders Van Driel en Juijn bereid gevonden het komende schooljaar de niet gegunde ritten te verzorgen. Voor leerlingen en ouders betekent dit dat ze er niets van merken omdat de huidige dienstverlening wordt gecontinueerd. De voorbereidingen voor de nieuwe aanbesteding zijn inmiddels gestart.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.