NMI, certificering, taximeter, boordcomputer taxi, bct, euphoria, cabman

NMI certificeert geïntegreerde taximeter in boordcomputer taxi

Het NMI (Nederlands Meet Instituut) heeft de eerste certificering uitgedeeld voor een taximeter die is geïntegreerd in een boordcomputer taxi (bct). Euphoria heeft vrijdag, uit handen van Paul van Enckevort van het NMI, het certificaat voor de taximeter ontvangen. Hiermee hoeft een taxi die beschikt over die bct geen aparte taximeter meer in het voertuig te hebben.

“Het gaat om hetzelfde certificaat als geldt voor reguliere taximeters”, legt Toshin Tjin-A-Sie van Euphoria uit. De apparaten moeten, net als reguliere taximeters, voortaan ook ieder jaar opnieuw gekeurd worden.

Taxirit

Taxameters berekenen de prijs van een taxirit aan de hand van de tijdsduur en de afstand van de rit. Omdat deze apparaten voor handelsdoeleinden worden gebruikt, mogen ze pas op de markt worden gebracht als ze voldoen aan de MID zoals geïmplementeerd in de Nederlandse Metrologiewet.

De taximeter-module kost bij Euphoria 199 euro. Deze week wordt begonnen met het uitleveren van de apparaten met de gecertificeerde geïntegreerde taximeter. BCT-leverancier Quipment verwacht in de maand november over het certificaat te beschikken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

NMI certificeert geïntegreerde taximeter in boordcomputer taxi | TaxiPro
NMI, certificering, taximeter, boordcomputer taxi, bct, euphoria, cabman

NMI certificeert geïntegreerde taximeter in boordcomputer taxi

Het NMI (Nederlands Meet Instituut) heeft de eerste certificering uitgedeeld voor een taximeter die is geïntegreerd in een boordcomputer taxi (bct). Euphoria heeft vrijdag, uit handen van Paul van Enckevort van het NMI, het certificaat voor de taximeter ontvangen. Hiermee hoeft een taxi die beschikt over die bct geen aparte taximeter meer in het voertuig te hebben.

“Het gaat om hetzelfde certificaat als geldt voor reguliere taximeters”, legt Toshin Tjin-A-Sie van Euphoria uit. De apparaten moeten, net als reguliere taximeters, voortaan ook ieder jaar opnieuw gekeurd worden.

Taxirit

Taxameters berekenen de prijs van een taxirit aan de hand van de tijdsduur en de afstand van de rit. Omdat deze apparaten voor handelsdoeleinden worden gebruikt, mogen ze pas op de markt worden gebracht als ze voldoen aan de MID zoals geïmplementeerd in de Nederlandse Metrologiewet.

De taximeter-module kost bij Euphoria 199 euro. Deze week wordt begonnen met het uitleveren van de apparaten met de gecertificeerde geïntegreerde taximeter. BCT-leverancier Quipment verwacht in de maand november over het certificaat te beschikken. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.