BP elektrisch

Akkoord uitstootvrij doelgroepenvervoer weer uitgebreid

Bron: BP

Acht gemeenten in Noord-Brabant hebben gaan voor uitstootvrij doelgroepenvervoer in 2025. Het totale aantal gemeenten, vervoerders en voertuigleveranciers dat meewerkt aan dat doel is daarmee op ongeveer tachtig beland.

Afgelopen maandag werd het akkoord ondertekend door vertegenwoordigers van acht gemeenten in Noord-Brabant. Het gaat dan om Bergen op Zoom, Woensdrecht, Steenbergen, Etten-Leur, Drimmelen, Baarle-Nassau, Alphen-Chaam en Altena. Zij zetten hun krabbel tijdens een mobiliteitscongres van de regio West-Brabant, meldt BN/De Stem.

Overwegen om aan te haken

Binnen die regio werken zestien gemeenten samen op het gebied van mobiliteit. De helft gaat nu dus voor uitstootvrij doelgroepenvervoer in 2025, maar de andere helft heeft zich daar niet bij aangesloten. Tijdens het congres vertelde wethouder Andrew Harijgens van Bergen op Zoom dat in sommige gemeentes nog wordt overwogen om aan te haken. Andere gemeenten kiezen er voor om dat niet te doen, bijvoorbeeld omdat ze vrezen dat de kosten voor het vervoer daardoor sterk zullen oplopen.

In juni 2018 werd het akkoord formeel door tientallen partijen getekend. In oktober van dat jaar kwamen daar nog eens tientallen gemeenten bij. Recent sloten nog zeven gemeenten in Zuid-Holland aan en nu dus acht in het westen van Noord-Brabant. Ook diverse vervoerders en voertuigleveranciers nemen deel.

Lees ook: Samenwerking voor uitstootvrij doelgroepenvervoer groeit door

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.