Mercedes-Benz Citan
Video

Rij-impressie: de Mercedes-Benz Citan Tourer, Van of the Year 2022

persbericht Mercedes

Mercedes-Benz introduceerde in de zomer van 2021 de nieuwe Citan Tourer. Dit voertuig is nu al verkozen tot ‘International Van of the Year 2022’. TaxiPro probeerde de auto daarom uit. 

Marieke van Amelsfort van Mercedes legt in een interview uit dat de nieuwe Citan Tourer een compleet nieuwe auto is ten opzichte van zijn voorganger. Dit is duidelijk te zien aan het exterieur van het voertuig, maar ook op het gebied van comfort en veiligheid heeft het nieuwe model een upgrade gekregen. Volgens het jury die de Citan Tourer heeft verkozen tot International Van of the Year, blinkt het voertuig onder andere op het laatstgenoemde aspect uit.

Elektrische variant

Later dit jaar is het voertuig ook verkrijgbaar als automaat en als langere versie. Bovendien verwacht Mercedes de eCitan, de elektrische variant van deze auto, na de zomer van 2022 op de markt te brengen. Dit voertuig zal naar verwachting een actieradius hebben van zo’n 285 kilometer. Ook zal de eCitan beschikken over een snellaadfunctie.

Bekijk de rij-impressie hier: 

Lees ook: 

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.