AmperaPark

Hoe maak je van een parkeerplaats het best een slim laadstation?

Foto: AmperaPark

De taxibranche is volop bezig met de transitie naar uitstootvrij vervoer. Voor het laden van elektrische voertuigen wordt laadinfrastructuur op het eigen bedrijfsterrein als de aantrekkelijkste optie gezien. Maar hoe kan een parkeerplaats het best en voordeligst getransformeerd worden in een zonnelaadstation?

De aanschaf van elektrische taxi’s past binnen de strategie om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen en het milieu minder te belasten. Dit kan een voordeel geven op concurrenten, doordat klanten dit direct of indirect eisen. Daarbij wordt er in aanbestedingen veelal gekeken naar de CO2-prestaties, waarbij bedrijven die beter scoren op het gebied van CO2-uitstoot meer kans maken op gunning van de opdracht.

Als het op details aankomt heeft een ondernemer met een slim zonnelaadstation een streepje voor op andere ondernemers, stelt leverancier van solar carports AmperaPark. Bovendien gaat de kilometerprijs naar beneden door taxi’s op zonnestroom te laden.

Van parkeerplaats snel en veilig naar een zonnelaadstation

AmperaPark helpt ondernemers parkeerplaatsen te transformeren tot zonnelaadstations. “Wij maken van een ‘gewone’ parkeerplek een duurzame, energierijke, circulaire en stijlvolle parkeerplaats. Dit doen wij met onze zogenoemde AmperaPort, een carport met zonnedak die het geparkeerde wagenpark middels zonnepanelen voedt met zonnestroom. Bestaande laadsystemen kunnen eenvoudig worden aangesloten op het zonnelaadstation.”

Tekst loopt door onder de foto.

AmperaPort.

Middels een Energy Management System worden vraag en aanbod van energie op elkaar afgestemd, zodat een ondernemer het maximale rendement uit de installatie haalt. Het bedrijf heeft verschillende concepten en businessmodellen ontwikkeld, om de energietransitie op deze wijze voor iedereen mogelijk te maken.  “De investeringen hiervoor zijn erg laag en ondernemers kunnen zelfs geld verdienen met hun parkeerplaatsen.”

Rendement van de parkeerplaats

Om te onderzoeken wat een zonnelaadstation kan opleveren voor taxiondernemers voert AmeraPark kosteloos parkeerplaatsscans uit. Voorwaarden voor deze scan  zijn dat een ondernemer zes of meer parkeerplaatsen heeft en een locatie in de zon.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Hoe maak je van een parkeerplaats het best een slim laadstation? | TaxiPro
AmperaPark

Hoe maak je van een parkeerplaats het best een slim laadstation?

Foto: AmperaPark

De taxibranche is volop bezig met de transitie naar uitstootvrij vervoer. Voor het laden van elektrische voertuigen wordt laadinfrastructuur op het eigen bedrijfsterrein als de aantrekkelijkste optie gezien. Maar hoe kan een parkeerplaats het best en voordeligst getransformeerd worden in een zonnelaadstation?

De aanschaf van elektrische taxi’s past binnen de strategie om meer maatschappelijk verantwoord te ondernemen en het milieu minder te belasten. Dit kan een voordeel geven op concurrenten, doordat klanten dit direct of indirect eisen. Daarbij wordt er in aanbestedingen veelal gekeken naar de CO2-prestaties, waarbij bedrijven die beter scoren op het gebied van CO2-uitstoot meer kans maken op gunning van de opdracht.

Als het op details aankomt heeft een ondernemer met een slim zonnelaadstation een streepje voor op andere ondernemers, stelt leverancier van solar carports AmperaPark. Bovendien gaat de kilometerprijs naar beneden door taxi’s op zonnestroom te laden.

Van parkeerplaats snel en veilig naar een zonnelaadstation

AmperaPark helpt ondernemers parkeerplaatsen te transformeren tot zonnelaadstations. “Wij maken van een ‘gewone’ parkeerplek een duurzame, energierijke, circulaire en stijlvolle parkeerplaats. Dit doen wij met onze zogenoemde AmperaPort, een carport met zonnedak die het geparkeerde wagenpark middels zonnepanelen voedt met zonnestroom. Bestaande laadsystemen kunnen eenvoudig worden aangesloten op het zonnelaadstation.”

Tekst loopt door onder de foto.

AmperaPort.

Middels een Energy Management System worden vraag en aanbod van energie op elkaar afgestemd, zodat een ondernemer het maximale rendement uit de installatie haalt. Het bedrijf heeft verschillende concepten en businessmodellen ontwikkeld, om de energietransitie op deze wijze voor iedereen mogelijk te maken.  “De investeringen hiervoor zijn erg laag en ondernemers kunnen zelfs geld verdienen met hun parkeerplaatsen.”

Rendement van de parkeerplaats

Om te onderzoeken wat een zonnelaadstation kan opleveren voor taxiondernemers voert AmeraPark kosteloos parkeerplaatsscans uit. Voorwaarden voor deze scan  zijn dat een ondernemer zes of meer parkeerplaatsen heeft en een locatie in de zon.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.