Betaalkaarten en betaalterminals

Verdwijnen oude betaalpassen leidt tot problemen bij taxiondernemers

Foto: myPOS

MasterCard en Visa stoppen met het uitgeven van de betaalpassen Maestro en V PAY, wat leidt tot problemen bij taxiondernemers in Nederland. Veel betaalterminals werken namelijk alleen met de acceptatiecontracten van specifiek deze passen en moeten daarom vervangen worden. Dit is bij de terminals van MyPOS niet het geval, stelt het bedrijf. “Voor taxiondernemers die myPOS gebruiken zal er niks veranderen.”

Nederlandse banken hebben in 2008 bij het uitfaseren van ‘oude’ pinpassen besloten om deze te vervangen door Maestro- en V PAY-passen. Veel Nederlandse ondernemers hebben dan ook alleen acceptatiecontracten voor deze betaalproducten op hun betaalterminals laten zetten. Dit geldt ook voor sommige taxiondernemers.

Nu deze betaalpassen gaan verdwijnen en de meeste mensen wereldwijd gebruikmaken van een Debit Mastercard en Visa Debit, ondervinden deze ondernemers een probleem. De klanten die al zo’n betaalkaart hebben, kunnen niet bij hen terecht omdat zij deze niet accepteren. Om klanten niet contant geld te hoeven laten opnemen om te kunnen betalen, moeten hun betaalterminals vervangen worden.

Extra contracten afsluiten

Een andere optie is dat de ondernemer bij zijn bank of beheerder van de acceptatiecontracten extra contracten afsluit. Inmiddels hebben veel Nederlandse ondernemers dit al gedaan. Zij hebben contracten afgesloten voor diverse creditcards als MasterCard, Visa en American Express en alternatieve betaalmethoden zoals Payconiq. Zij kunnen daardoor nu al de nieuwe producten accepteren.

MyPOS stelt dat gebruikers van hun betaalterminals niks zullen merken van de uitfasering van Maestro en V PAY of dat niet-Nederlandse klanten niet kunnen afrekenen. “Onze betaalterminals zijn al vanaf de allereerste dag voorzien van alle acceptatiecontracten voor alle wereldwijd gangbare betaalmethoden.” Binnenkort maakt het bedrijf het ook mogelijk om voor 0,06 eurocent een pintransactie te laten verwerken.

Lees ook: 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Verdwijnen oude betaalpassen leidt tot problemen bij taxiondernemers | TaxiPro