Carver Malta
Pilot

Carver start taxi-samenwerking in Malta

Foto ter illustratie. Foto: Carver

Maar liefst 25 Carvers rijden sinds vorige week door de straten van de Maltezer hoofdstad Valette. De Carver wordt volgens het bedrijf uit Leeuwarden ingezet als taxi, om zo inwoners en toeristen gemakkelijk door de nauwe straten van de eeuwenoude hoofdstad te verplaatsen. 

Carver is hiervoor een samenwerking aangegaan met een mobiliteitsplatform (Bolt). Met deze samenwerking hoopt Carver een oplossing te bieden voor het bewoonbaar en bereikbaar houden van oude stadskernen. Doordat de Carver een actieradius heeft van tot wel 130 km tegen een energieprijs van nog geen drie euro, is de Carver volgens de Leeuwardense producent de ideale oplossing voor betaalbaar (taxi)vervoer.

Anton Rosier, CEO van Carver: “Je ziet dat er steeds meer mobiliteitsplatformen ontstaan. Bolt is een van de snelst groeiende mobiliteitsplatformen in Europa. Zij experimenteren al langere tijd met verschillende vormen van mobility as a service, specifiek toegepast op de stad waar ze beschikbaar zijn. Consumenten kunnen dan veelal kiezen door gebruik te maken van een taxi, huurauto, fiets, step en nu dus ook Carver.”

Proeftuin

“Er is specifiek voor Valetta gekozen omdat dit een overzichtelijke proeftuin is”, legt Rosier verder uit. “Je ziet steeds meer dat oude steden gebukt gaan onder het juk van te veel verkeer. Verkeer dat zich met moeite weet te worstelen door Middeleeuwse stadskernen. De Carver is hiervoor een uitstekende oplossing. Smal, schoon en stil. Steden kunnen dan weer wat meer bewoonbaarder worden voor de lokale bevolking en zijn prettiger toegankelijk voor toeristen.”

Sinds kort rijden er ook Carvers door de straten van Londen en Hongkong.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Carver start taxi-samenwerking in Malta | TaxiPro
Carver Malta
Pilot

Carver start taxi-samenwerking in Malta

Foto ter illustratie. Foto: Carver

Maar liefst 25 Carvers rijden sinds vorige week door de straten van de Maltezer hoofdstad Valette. De Carver wordt volgens het bedrijf uit Leeuwarden ingezet als taxi, om zo inwoners en toeristen gemakkelijk door de nauwe straten van de eeuwenoude hoofdstad te verplaatsen. 

Carver is hiervoor een samenwerking aangegaan met een mobiliteitsplatform (Bolt). Met deze samenwerking hoopt Carver een oplossing te bieden voor het bewoonbaar en bereikbaar houden van oude stadskernen. Doordat de Carver een actieradius heeft van tot wel 130 km tegen een energieprijs van nog geen drie euro, is de Carver volgens de Leeuwardense producent de ideale oplossing voor betaalbaar (taxi)vervoer.

Anton Rosier, CEO van Carver: “Je ziet dat er steeds meer mobiliteitsplatformen ontstaan. Bolt is een van de snelst groeiende mobiliteitsplatformen in Europa. Zij experimenteren al langere tijd met verschillende vormen van mobility as a service, specifiek toegepast op de stad waar ze beschikbaar zijn. Consumenten kunnen dan veelal kiezen door gebruik te maken van een taxi, huurauto, fiets, step en nu dus ook Carver.”

Proeftuin

“Er is specifiek voor Valetta gekozen omdat dit een overzichtelijke proeftuin is”, legt Rosier verder uit. “Je ziet steeds meer dat oude steden gebukt gaan onder het juk van te veel verkeer. Verkeer dat zich met moeite weet te worstelen door Middeleeuwse stadskernen. De Carver is hiervoor een uitstekende oplossing. Smal, schoon en stil. Steden kunnen dan weer wat meer bewoonbaarder worden voor de lokale bevolking en zijn prettiger toegankelijk voor toeristen.”

Sinds kort rijden er ook Carvers door de straten van Londen en Hongkong.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.