Bolt waterstofauto
Drivers League

Bolt verloot waterstofauto onder taxichauffeurs

Chauffeurs die meedoen aan de Drivers League maken kans om een waterstof lease-auto te winnen. Foto: Bolt

Taxiplatform Bolt organiseert met de Drivers League een winactie, waarbij taxichauffeurs voor twaalf maanden een waterstof lease-auto kunnen winnen. Volgens Bolt is de winactie opgezet om nieuwe chauffeurs te werven en chauffeurs die al zijn aangesloten bij het platform, te behouden.

Volgens Bolt is de loyaliteit onder haar chauffeurs van groot belang. “Wij willen uiteindelijk een succesvol platform bouwen”, zegt country manager Lars Speekenbrink daarover. “Dat doen we met chauffeurs die tevreden zijn over de samenwerking met Bolt. Door middel van dit soort initiatieven proberen we taxichauffeurs te stimuleren meer uren met ons te rijden. Als chauffeurs zich voor meer uren aan ons willen verbinden, dan willen wij ze daarvoor belonen.”

Dat probeert Bolt, in samenwerking met Shell, Leaseplan en Toyota, te doen met de Drivers League. Taxichauffeurs die de komende vier weken minimaal honderd ritten voor Bolt rijden, maken kans om een waterstof lease-auto te winnen. “Veel chauffeurs rijden al honderd ritten, dus die komen sowieso in aanmerking om de auto te winnen. Het andere deel van de chauffeurs, die nog geen honderd ritten rijden, kunnen ook meedoen aan deze actie. Zij maken dus ook kans om de auto te winnen.”

Waterstof

De Drivers League is volgens Bolt echter niet enkel bedacht om nieuwe taxichauffeurs aan te trekken én te behouden. “Wij hebben als bedrijf de ambitie om in 2025 over te stappen op zero-emissie. In ieder geval in Amsterdam”, legt Speekenbrink uit. “We brainstormen en bedenken veel initiatieven met onze partners om die missie te doen slagen. In september hebben wij besloten samen te werken Leaseplan, Toyota en Shell, op het gebied van waterstof. Wij zien namelijk dat het rijden op waterstof nog in de kinderschoenen staat. We zijn daarom tot de conclusie gekomen om waterstofauto’s in te zetten voor bepaalde initiatieven. Zo kunnen chauffeurs ook ervaren hoe zo’n auto in de praktijk werkt.”

De taxichauffeur die de waterstofauto uiteindelijk wint, kan voor twaalf maanden kosteloos gebruikmaken van de auto. “De leasekosten worden volledig gefinancierd door ons en onze partners. De kosten zijn ongeveer 1200 euro per maand. De auto wordt beschikbaar gesteld door Toyota. Shell ondersteunt ons in het bijladen van de auto. Over vier weken wordt door middel van een loting bekendgemaakt welke chauffeur de waterstof lease-auto wint.”

Super League

Afgelopen zomer organiseerde Bolt een soortgelijke competitie, de Super League. Tijdens die competitie konden chauffeurs die voor Bolt reden, in de maanden juli en augustus, wekelijks een geldprijs winnen. Dat konden ze doen door veel ritten via het Bolt-platform te rijden. “Het is echt gevaarlijk”, zei Amrit Sewgobind daar destijds over. Volgens de FNV-bestuurder zou het gevaarlijk rijgedrag in de hand werken.

Volgens Speekenbrink is de Driver League een soort vervolg van de Super League. Hij is echter niet bang dat de vakbond weer kritiek zal uiten. “Iedereen mag z’n eigen mening vormen. Dat is helemaal prima. Daar zal ik mijzelf nooit negatief over uitlaten. Ik hoop alleen wel dat als men ergens een mening over heeft, dat ze die baseren op feiten”, besluit Speekenbrink.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Bolt verloot waterstofauto onder taxichauffeurs”

Stef Bouwhuis|22.09.22|11:42

Op zich zou een platform als Bolt niet verkeerd hoeven te zijn. Het uitgangspunt van de organisatie lijkt zich hier alleen niet te richten op kwaliteit maar op kwantiteit.

Mijn vraag zou zijn: als u zich op parttimers richt, die dit laagbetaalde werk als bijbaan doen, waarom dan die kwantiteitsdrang?

Kunt u niet voldoende kwaliteit aantrekken? Misschien moet u dan iets aan het inkomen per beschikbaar uur doen!

Bolt verloot waterstofauto onder taxichauffeurs | TaxiPro
Bolt waterstofauto
Drivers League

Bolt verloot waterstofauto onder taxichauffeurs

Chauffeurs die meedoen aan de Drivers League maken kans om een waterstof lease-auto te winnen. Foto: Bolt

Taxiplatform Bolt organiseert met de Drivers League een winactie, waarbij taxichauffeurs voor twaalf maanden een waterstof lease-auto kunnen winnen. Volgens Bolt is de winactie opgezet om nieuwe chauffeurs te werven en chauffeurs die al zijn aangesloten bij het platform, te behouden.

Volgens Bolt is de loyaliteit onder haar chauffeurs van groot belang. “Wij willen uiteindelijk een succesvol platform bouwen”, zegt country manager Lars Speekenbrink daarover. “Dat doen we met chauffeurs die tevreden zijn over de samenwerking met Bolt. Door middel van dit soort initiatieven proberen we taxichauffeurs te stimuleren meer uren met ons te rijden. Als chauffeurs zich voor meer uren aan ons willen verbinden, dan willen wij ze daarvoor belonen.”

Dat probeert Bolt, in samenwerking met Shell, Leaseplan en Toyota, te doen met de Drivers League. Taxichauffeurs die de komende vier weken minimaal honderd ritten voor Bolt rijden, maken kans om een waterstof lease-auto te winnen. “Veel chauffeurs rijden al honderd ritten, dus die komen sowieso in aanmerking om de auto te winnen. Het andere deel van de chauffeurs, die nog geen honderd ritten rijden, kunnen ook meedoen aan deze actie. Zij maken dus ook kans om de auto te winnen.”

Waterstof

De Drivers League is volgens Bolt echter niet enkel bedacht om nieuwe taxichauffeurs aan te trekken én te behouden. “Wij hebben als bedrijf de ambitie om in 2025 over te stappen op zero-emissie. In ieder geval in Amsterdam”, legt Speekenbrink uit. “We brainstormen en bedenken veel initiatieven met onze partners om die missie te doen slagen. In september hebben wij besloten samen te werken Leaseplan, Toyota en Shell, op het gebied van waterstof. Wij zien namelijk dat het rijden op waterstof nog in de kinderschoenen staat. We zijn daarom tot de conclusie gekomen om waterstofauto’s in te zetten voor bepaalde initiatieven. Zo kunnen chauffeurs ook ervaren hoe zo’n auto in de praktijk werkt.”

De taxichauffeur die de waterstofauto uiteindelijk wint, kan voor twaalf maanden kosteloos gebruikmaken van de auto. “De leasekosten worden volledig gefinancierd door ons en onze partners. De kosten zijn ongeveer 1200 euro per maand. De auto wordt beschikbaar gesteld door Toyota. Shell ondersteunt ons in het bijladen van de auto. Over vier weken wordt door middel van een loting bekendgemaakt welke chauffeur de waterstof lease-auto wint.”

Super League

Afgelopen zomer organiseerde Bolt een soortgelijke competitie, de Super League. Tijdens die competitie konden chauffeurs die voor Bolt reden, in de maanden juli en augustus, wekelijks een geldprijs winnen. Dat konden ze doen door veel ritten via het Bolt-platform te rijden. “Het is echt gevaarlijk”, zei Amrit Sewgobind daar destijds over. Volgens de FNV-bestuurder zou het gevaarlijk rijgedrag in de hand werken.

Volgens Speekenbrink is de Driver League een soort vervolg van de Super League. Hij is echter niet bang dat de vakbond weer kritiek zal uiten. “Iedereen mag z’n eigen mening vormen. Dat is helemaal prima. Daar zal ik mijzelf nooit negatief over uitlaten. Ik hoop alleen wel dat als men ergens een mening over heeft, dat ze die baseren op feiten”, besluit Speekenbrink.

Lees ook

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Bolt verloot waterstofauto onder taxichauffeurs”

Stef Bouwhuis|22.09.22|11:42

Op zich zou een platform als Bolt niet verkeerd hoeven te zijn. Het uitgangspunt van de organisatie lijkt zich hier alleen niet te richten op kwaliteit maar op kwantiteit.

Mijn vraag zou zijn: als u zich op parttimers richt, die dit laagbetaalde werk als bijbaan doen, waarom dan die kwantiteitsdrang?

Kunt u niet voldoende kwaliteit aantrekken? Misschien moet u dan iets aan het inkomen per beschikbaar uur doen!