Vliegende elektrische taxi Stellantis
Stellantis

Productie vliegende taxi ‘De Midnight’ in 2024 van start

Het speciale elektrische vliegtuig kan verticaal landen en opstijgen en biedt ruimte aan vier passagiers. Handout / Stellantis N.V. / AFP, 2023

Stellantis, het autoconcern achter onder meer Opel, Peugeot en Fiat, gaat meehelpen aan de bouw van vliegende taxi’s. Het concern heeft met Archer Aviation afgesproken dat het de massaproductie van De Midnight, het zogenoemde eVTOL-vliegtuig (Electric Vertical Takeoff and Landing), voor zijn rekening neemt. Dit elektrische toestel is bij uitstek geschikt voor korte taxivluchten waarbij mensen heen en weer worden gevlogen.

Dit speciale kleine vliegtuig kan verticaal landen en opstijgen. Er passen een piloot en vier passagiers in en is ontworpen voor meerdere ritjes van zo’n 30 kilometer. Het opladen van het vliegtuig maar zo’n tien minuten moeten bedragen.

Het is de bedoeling dat de Midnight eVTOL in 2024 in productie gaat. Het is de bedoeling dat er jaarlijks 2300 van deze voertuigen van de band rollen, aldus de bedrijven in Het Financieele Dagblad. ‘Het doel is dat Stellantis het eVTOL-vliegtuig van Archer massaal gaat produceren als zijn exclusieve contractfabrikant’. Stellantis, met hoofdvestiging in Hoofddorp, had al eerder een belang genomen in Archer Aviation. Dat belang zal worden vergroot en er zal tot 150 miljoen dollar kapitaal richting Archer gaan als de onderneming aan bepaalde doelstellingen kan voldoen.

De bedrijven kwamen met de aankondiging in aanloop naar de grote techbeurs CES die donderdag van start gaat in Las Vegas. Die gokstad in de woestijn is elk jaar rond deze tijd het podium waar bedrijven hun nieuwste technische snufjes tonen. Nederland is onder meer met zeventig start-ups vertegenwoordigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Productie vliegende taxi ‘De Midnight’ in 2024 van start | TaxiPro
Vliegende elektrische taxi Stellantis
Stellantis

Productie vliegende taxi ‘De Midnight’ in 2024 van start

Het speciale elektrische vliegtuig kan verticaal landen en opstijgen en biedt ruimte aan vier passagiers. Handout / Stellantis N.V. / AFP, 2023

Stellantis, het autoconcern achter onder meer Opel, Peugeot en Fiat, gaat meehelpen aan de bouw van vliegende taxi’s. Het concern heeft met Archer Aviation afgesproken dat het de massaproductie van De Midnight, het zogenoemde eVTOL-vliegtuig (Electric Vertical Takeoff and Landing), voor zijn rekening neemt. Dit elektrische toestel is bij uitstek geschikt voor korte taxivluchten waarbij mensen heen en weer worden gevlogen.

Dit speciale kleine vliegtuig kan verticaal landen en opstijgen. Er passen een piloot en vier passagiers in en is ontworpen voor meerdere ritjes van zo’n 30 kilometer. Het opladen van het vliegtuig maar zo’n tien minuten moeten bedragen.

Het is de bedoeling dat de Midnight eVTOL in 2024 in productie gaat. Het is de bedoeling dat er jaarlijks 2300 van deze voertuigen van de band rollen, aldus de bedrijven in Het Financieele Dagblad. ‘Het doel is dat Stellantis het eVTOL-vliegtuig van Archer massaal gaat produceren als zijn exclusieve contractfabrikant’. Stellantis, met hoofdvestiging in Hoofddorp, had al eerder een belang genomen in Archer Aviation. Dat belang zal worden vergroot en er zal tot 150 miljoen dollar kapitaal richting Archer gaan als de onderneming aan bepaalde doelstellingen kan voldoen.

De bedrijven kwamen met de aankondiging in aanloop naar de grote techbeurs CES die donderdag van start gaat in Las Vegas. Die gokstad in de woestijn is elk jaar rond deze tijd het podium waar bedrijven hun nieuwste technische snufjes tonen. Nederland is onder meer met zeventig start-ups vertegenwoordigd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: ANP

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.