Klearly
Pinapparaat

Klearly officieel gelanceerd: ‘Taxisector belangrijke branche’

Via de app van Klearly veranderen mobiele telefoons in pinapparaten. Foto: Klearly

De Amsterdamse start-up Klearly, de eerste Nederlandse applicatie die het mogelijk maakt om betalingen direct op je telefoon te ontvangen, is deze week officieel gelanceerd. Ondernemers kunnen dankzij de app (momenteel alleen beschikbaar voor Android) hun mobiele telefoon omtoveren tot een pinapparaat. 

In de afgelopen maanden draaide Klearly een uitgebreide pilot met chauffeurs van onder meer Taxicentrale Amsterdam (TCA) en de Rotterdamse Taxicentrale (RTC), om het product te testen. “Bluetooth-pinapparaten worden in veel sectoren gebruikt, maar met name in de taxibranche”, motiveert medeoprichter Geus Walder de keuze om Klearly in de taxisector te testen. “Uit gesprekken met taxichauffeurs- en centrales, kwam naar voren dat het gebruik van deze bluetooth-pinapparaten verre van optimaal is, ondanks het feit dat bijna iedereen er gebruik van maakt. De meestvoorkomende problemen hebben betrekking op connectieproblemen, batterijproblemen en hoge kosten. Klearly tackelt dat probleem.”

De pilot heeft de Amsterdamse start-up geen windeieren gelegd. Diverse taxibedrijven, zoals TCA, RTC, Staxi en Bolt, werken inmiddels samen met Klearly. Een belangrijke stap voor de kersverse start-up, aangezien Klearly de taxibranche als een belangrijke sector beschouwt. “In deze sector zijn er veel zelfstandige ondernemers die dagelijks veel pintransacties verrichten. Gemak en snelheid zijn daarvoor essentieel. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een mobiele telefoon.”

Enkele minuten

Ondernemers en kleine bedrijven maken volgens Sam Koekoek, directeur en medeoprichter van Klearly, nog vaak gebruik van bluetooth-pinapparaten. Niet alleen moeten zij die apart aanschaffen, volgens Koekoek kampen ze vaak ook met problemen, zoals een slechte connectie of lege batterijen. “Onze gratis app integreert direct met de hardware van je smartphone en je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Dankzij ons volledig geautomatiseerde aanmeldproces, kunnen gebruikers binnen enkele minuten na registratie al betalingen ontvangen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Klearly officieel gelanceerd: ‘Taxisector belangrijke branche’ | TaxiPro
Klearly
Pinapparaat

Klearly officieel gelanceerd: ‘Taxisector belangrijke branche’

Via de app van Klearly veranderen mobiele telefoons in pinapparaten. Foto: Klearly

De Amsterdamse start-up Klearly, de eerste Nederlandse applicatie die het mogelijk maakt om betalingen direct op je telefoon te ontvangen, is deze week officieel gelanceerd. Ondernemers kunnen dankzij de app (momenteel alleen beschikbaar voor Android) hun mobiele telefoon omtoveren tot een pinapparaat. 

In de afgelopen maanden draaide Klearly een uitgebreide pilot met chauffeurs van onder meer Taxicentrale Amsterdam (TCA) en de Rotterdamse Taxicentrale (RTC), om het product te testen. “Bluetooth-pinapparaten worden in veel sectoren gebruikt, maar met name in de taxibranche”, motiveert medeoprichter Geus Walder de keuze om Klearly in de taxisector te testen. “Uit gesprekken met taxichauffeurs- en centrales, kwam naar voren dat het gebruik van deze bluetooth-pinapparaten verre van optimaal is, ondanks het feit dat bijna iedereen er gebruik van maakt. De meestvoorkomende problemen hebben betrekking op connectieproblemen, batterijproblemen en hoge kosten. Klearly tackelt dat probleem.”

De pilot heeft de Amsterdamse start-up geen windeieren gelegd. Diverse taxibedrijven, zoals TCA, RTC, Staxi en Bolt, werken inmiddels samen met Klearly. Een belangrijke stap voor de kersverse start-up, aangezien Klearly de taxibranche als een belangrijke sector beschouwt. “In deze sector zijn er veel zelfstandige ondernemers die dagelijks veel pintransacties verrichten. Gemak en snelheid zijn daarvoor essentieel. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een mobiele telefoon.”

Enkele minuten

Ondernemers en kleine bedrijven maken volgens Sam Koekoek, directeur en medeoprichter van Klearly, nog vaak gebruik van bluetooth-pinapparaten. Niet alleen moeten zij die apart aanschaffen, volgens Koekoek kampen ze vaak ook met problemen, zoals een slechte connectie of lege batterijen. “Onze gratis app integreert direct met de hardware van je smartphone en je betaalt alleen voor wat je gebruikt. Dankzij ons volledig geautomatiseerde aanmeldproces, kunnen gebruikers binnen enkele minuten na registratie al betalingen ontvangen.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.