sneeuw, verkeer

Vaker sterretje in voorruit met winterbanden

BREDA – Gebruikers van winterbanden rijden minder schade, maar hebben vaker een sterretje in de ruit. Dat blijkt uit onderzoek van ING Car Lease.

Over het gehele kalenderjaar gezien reden gebruikers met winterbanden bijna twee procent minder schades met een tien procent lager gemiddeld schadebedrag (56 euro). Wel opmerkelijk is dat zij zich gemiddeld 36 procent vaker bij een glasschade herstelbedrijf melden.

De oorzaak, die verder niet is onderzocht, zou kunnen liggen in het minder afstand houden tot de voorligger vanwege de betere remweg. Hierdoor neemt de kans op steenslag toe. Of omdat berijders met winterbanden minder snel geneigd zijn de auto in winterse omstandigheden te laten staan. Ook rijden auto’s met winterbanden gemiddeld meer kilometers per jaar.

In ruim de helft van alle leasecontracten die ING Car Lease heeft afgesloten zijn regels voor winterbanden opgenomen. Bij de veelrijders (meer dan 40.000 km/jaar) ligt dit percentage ruim boven de 60 procent.

In de winter lag volgens INGA het gemiddelde schadebedrag zelfs meer dan 110 euro lager bij gebruikers van winterbanden. Het slippen of van de weg raken komt bij hen zo’n 40 procent minder vaak voor. Ook het tegen de voorligger aanrijden neemt met winterbanden een kleine twintig procent af.

Het onderzoek van ING Car Lease

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vaker sterretje in voorruit met winterbanden | TaxiPro
sneeuw, verkeer

Vaker sterretje in voorruit met winterbanden

BREDA – Gebruikers van winterbanden rijden minder schade, maar hebben vaker een sterretje in de ruit. Dat blijkt uit onderzoek van ING Car Lease.

Over het gehele kalenderjaar gezien reden gebruikers met winterbanden bijna twee procent minder schades met een tien procent lager gemiddeld schadebedrag (56 euro). Wel opmerkelijk is dat zij zich gemiddeld 36 procent vaker bij een glasschade herstelbedrijf melden.

De oorzaak, die verder niet is onderzocht, zou kunnen liggen in het minder afstand houden tot de voorligger vanwege de betere remweg. Hierdoor neemt de kans op steenslag toe. Of omdat berijders met winterbanden minder snel geneigd zijn de auto in winterse omstandigheden te laten staan. Ook rijden auto’s met winterbanden gemiddeld meer kilometers per jaar.

In ruim de helft van alle leasecontracten die ING Car Lease heeft afgesloten zijn regels voor winterbanden opgenomen. Bij de veelrijders (meer dan 40.000 km/jaar) ligt dit percentage ruim boven de 60 procent.

In de winter lag volgens INGA het gemiddelde schadebedrag zelfs meer dan 110 euro lager bij gebruikers van winterbanden. Het slippen of van de weg raken komt bij hen zo’n 40 procent minder vaak voor. Ook het tegen de voorligger aanrijden neemt met winterbanden een kleine twintig procent af.

Het onderzoek van ING Car Lease

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.