tuk tuk

Tuk tuk-taxi voor toeristen in provincie Zeeland

VEERE – De Veerse kernen Domburg, Westkapelle en Zoutelande in de provincie Zeeland krijgen een tuk tuk-taxiservice voor toeristen.

L. Eggebeen uit Terneuzen laat daarvoor een tuk tuk uit Thailand overkomen. De bedoeling is dat het driewielige voertuigje van april tot september gaat rijden. De initiatiefnemer denkt aan het vervoer van toeristen over relatief korte afstanden bijvoorbeeld tussen (mini)campings en het strand.

Vooralsnog gaat het om één tuk tuk, maar Eggebeen sluit niet uit dat er meerdere volgen. Hij wil deze maand de eerste proefritten gaan maken. Het college van B en W van de gemeente Veere verleende deze week toestemming aan Eggebeen om zijn taxi-service op te zetten.

Voor het gebruik van een tuk tuk als taxi is geen vergunning nodig. Iedereen vanaf 18 jaar, met rijbewijs B, mag het voertuig besturen. Ook hoeft de bestuurder zich niet aan de taxiwet te houden.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.