rechtbank, rechter

Vakbond FNV vraagt faillissement aan voor Taxi Govers

KAATSHEUVEL – FNV Bondgenoten heeft namens chauffeurs van Taxi Govers faillissement aangevraagd. De werknemers van het taxibedrijf uit Kaatsheuvel worden structureel te laat uitbetaald en de salarissen die vervolgens worden overgemaakt zijn te laag, zo zegt de vakbond. Beloftes over verbeteringen zouden niet nagekomen worden.

De aanvraag ligt nu bij de faillissementsrechter. Die doet 14 of 21 september hierover een uitspraak. “Sinds de aanvraag van het faillissement zijn wij niet meer on speaking terms met de directie”, zegt Marjan Broer, bestuurder van FNV Bondgenoten.

Taxi Govers, met in totaal 85 werknemers, heeft het veel grotere IJsselsteden Taxi overgenomen (200 werknemers). Er bestond voor die tijd al een samenwerkingsverband. Sommige chauffeurs van IJsselsteden rijden al sinds 1 januari voor Taxi Govers.

Govers erkent dat er fouten zijn gemaakt, maar belooft dat alles in orde komt. “We willen ons niet willen onttrekken van onze verplichting. We zijn om diverse omstandigheden meegesleept in een avontuur wat we begin mei niet voor ogen hadden en zeker niet voorzien.”

“Zonder iets onder stoelen of banken te steken, IJsselsteden verkeert in zwaar weer. Maar wij gaan er alles aan doen om het weer gezond te krijgen en het toekomst te geven”, schrijft woordvoerder Caroline Govers.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.