Google, Places, taxi

Zet uw taxibedrijf op Google Places en sta meteen bovenaan

Zet uw taxibedrijf op Google Places en sta eigenlijk direct – gratis – bovenaan in Google. Met Google Places kunt u het bedrijfsprofiel invullen waardoor u in Google Maps wordt opgenomen.

In het profiel kan meteen de volgende informatie opgenomen worden: naam taxibedrijf, telefoonnummer, (email)adres, beschrijving, ritprijs, website, aangeboden vervoersvormen, foto’s, video’s, verzorgingsgebied en openingstijden.

Google Maps

Door het optimaliseren van uw bedrijfsnaam in Google Maps heeft dit een nog groter effect op Google zoekresultaten. Mensen gebruiken niet alleen Google Maps maar ook gewoon Google om bedrijven te vinden. Daarom gebruikt Google de bedrijfslocaties uit Google Maps om deze resultaten te laten zien. Deze resultaten komen boven de normale zoekresultaten te staan.

Bijvoorbeeld: Suzanne uit Nijmegen zoekt een taxi in de buurt om een rit te bestellen. In Google zoekt zij naar “taxi Nijmegen” en krijgt ze een lijst terug met resultaten waar ze een taxi kan bestellen. Doordat zij de term Taxi heeft gebruikt krijgt Yvonne enkele resultaten met “taxi” in hun bedrijfsnaam dikgedrukt.

Resultaten

Google geeft direct zeven resultaten terug met taxibedrijven in Nijmegen. Yvonne kan ook nog kiezen voor “Meer resultaten in de buurt van Nijmegen”. Op deze manier worden alle taxibedrijven weergegeven en kan ze snel de informatie bekijken en haar keuze maken.

Wat moet u doen?

  • Ga naar het Google bedrijvencentrum / Google Places.
  • Maak een nieuwe account aan of claim uw reeds vermelde taxibedrijf.
  • Vul uw bedrijfsgegevens zo accuraat mogelijk in, inclusief bedrijfsomschrijving, vestigingen etc. Tip: gebruik in uw bedrijfsomschrijving bij voorkeur de zoektermen taxi, taxichauffeur, rolstoelbus, personenvervoer, VIP-vervoer, schipholtaxi etc.
  • Verifieer uw aanmelding via SMS of per post

Bart Pals

Lees ook: Deel 2: Tips om uw taxibedrijf hoger te laten scoren in Google
Lees ook: Verbeter de Google Ranking van uw website op internet
Lees ook: Extra klanten met goede ‘landing-pages’ op uw taxiwebsite
Lees ook: Scoor beter in Google met uw taxibedrijf: Google Analytics

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zet uw taxibedrijf op Google Places en sta meteen bovenaan”

Peter|18.09.10|21:10

Goed artikel! De link naar Google places is: http://www.google.com/local/add/businessCenter

Zet uw taxibedrijf op Google Places en sta meteen bovenaan | TaxiPro
Google, Places, taxi

Zet uw taxibedrijf op Google Places en sta meteen bovenaan

Zet uw taxibedrijf op Google Places en sta eigenlijk direct – gratis – bovenaan in Google. Met Google Places kunt u het bedrijfsprofiel invullen waardoor u in Google Maps wordt opgenomen.

In het profiel kan meteen de volgende informatie opgenomen worden: naam taxibedrijf, telefoonnummer, (email)adres, beschrijving, ritprijs, website, aangeboden vervoersvormen, foto’s, video’s, verzorgingsgebied en openingstijden.

Google Maps

Door het optimaliseren van uw bedrijfsnaam in Google Maps heeft dit een nog groter effect op Google zoekresultaten. Mensen gebruiken niet alleen Google Maps maar ook gewoon Google om bedrijven te vinden. Daarom gebruikt Google de bedrijfslocaties uit Google Maps om deze resultaten te laten zien. Deze resultaten komen boven de normale zoekresultaten te staan.

Bijvoorbeeld: Suzanne uit Nijmegen zoekt een taxi in de buurt om een rit te bestellen. In Google zoekt zij naar “taxi Nijmegen” en krijgt ze een lijst terug met resultaten waar ze een taxi kan bestellen. Doordat zij de term Taxi heeft gebruikt krijgt Yvonne enkele resultaten met “taxi” in hun bedrijfsnaam dikgedrukt.

Resultaten

Google geeft direct zeven resultaten terug met taxibedrijven in Nijmegen. Yvonne kan ook nog kiezen voor “Meer resultaten in de buurt van Nijmegen”. Op deze manier worden alle taxibedrijven weergegeven en kan ze snel de informatie bekijken en haar keuze maken.

Wat moet u doen?

  • Ga naar het Google bedrijvencentrum / Google Places.
  • Maak een nieuwe account aan of claim uw reeds vermelde taxibedrijf.
  • Vul uw bedrijfsgegevens zo accuraat mogelijk in, inclusief bedrijfsomschrijving, vestigingen etc. Tip: gebruik in uw bedrijfsomschrijving bij voorkeur de zoektermen taxi, taxichauffeur, rolstoelbus, personenvervoer, VIP-vervoer, schipholtaxi etc.
  • Verifieer uw aanmelding via SMS of per post

Bart Pals

Lees ook: Deel 2: Tips om uw taxibedrijf hoger te laten scoren in Google
Lees ook: Verbeter de Google Ranking van uw website op internet
Lees ook: Extra klanten met goede ‘landing-pages’ op uw taxiwebsite
Lees ook: Scoor beter in Google met uw taxibedrijf: Google Analytics

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Zet uw taxibedrijf op Google Places en sta meteen bovenaan”

Peter|18.09.10|21:10

Goed artikel! De link naar Google places is: http://www.google.com/local/add/businessCenter