Duco Douwstra, werkmap, taxi, Sdu, uitgeverij

KNV Taxi helpt Douwstra met stichting SDU Gedupeerden

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi gaat zitting nemen in de Stichting SDU-gedupeerden. Deze stichting heeft als doel het teveel betaalde geld voor rij- en rusttijden werkboekjes van de SDU, de voormalige Staatsdrukkerij, terug te vorderen. KNV Taxi is het met de Stichting eens dat er door de SDU jarenlang misbruik is gemaakt van het monopolie op de uitgifte van de werkmappen.

Taxiondernemer en uitgever van de nieuwe goedkope werkmap taxi Duco Douwstra heeft begin dit jaar de Stichting SDU-gedupeerden opgericht.

Schikking

Juridisch advies leert intussen dat er een reële kans bestaat dat dit inderdaad aangetoond kan worden, zo meldt KNV. Als dat lukt moet het teveel betaalde geld worden terugbetaald aan de gedupeerde taxiondernemers, zo vindt de Stichting. Als SDU niet bereid is in overleg tot een regeling te komen, zal de Stichting daartoe een gerechtelijke procedure opstarten.

Sinds 1 juli 2010 is het monopolie op uitgifte van werkmap komen te vervallen. Tot die tijd mocht een werkmap alleen worden gemaakt en uitgegeven door de SDU. Het ministerie besloot dat monopolie op te heffen, na aanhoudende druk vanuit de taxibranche, met daarin een voortrekkersrol voor Douwstra.

Werkmap

Inmiddels hebben sinds 1 juli 2010 Duco Douwstra en KNV Taxi ook toestemming gekregen om de werkmappen voor het bijhouden van de rij- en rusttijden zelf te laten drukken en uit te geven. Het kostenverschil tussen deze werkmappen en die van de SDU is absurd groot: momenteel kost een werkmap slechts enkele euro’s, terwijl de SDU in het verleden een prijs hanteerde van  € 37,50 excl. BTW en verzendkosten.

Elke chauffeur moet een werkmap bij zich hebben waarin hij de arbeidstijden, pauzes en rusttijden noteert. Een werkmap is één jaar geldig. Uitgaande een jaarlijkse verkoop van 65.000 werkmappen rij- en rusttijden taxichauffeurs, loopt het bedrag dat teveel door SDU  in rekening is gebracht op tot ca. twee miljoen euro per jaar.

Lees ook: Stichting SDU Gedupeerden wil geld terug van SDU

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “KNV Taxi helpt Douwstra met stichting SDU Gedupeerden”

Ronald|06.10.11|11:04

Goede zet. Veel succes met het terughalen van ons geld!!!

Margo|06.10.11|11:50

Inderdaad ik heb toen ook wel eens bij onze huisdrukker gevraagd wat het drukken daar kosten maar het was inderdaad verboden i.v.m. de numeriek. Ben benieuwd of er echt geld uit voort komt maar niet geprobeerd is altijd mis.

Emmaplein_taxi|08.10.11|14:11

Ja Melanie Schultz denkt alleen maar aan poen binnenhalen met die krakkemikkige BCT,maar ze had ook in kunnen grijpen met die dure werkmappen affaire.Maar waarom zou ze dat eigenlijk doen,het teveel van de poen is toch weer voor de overheid.Het riekt daarbinnen de VVD,als je in stront roert krijg je vreemde luchtjes.Allemaal dubieuze zaakjes,net zoals het afschaffen van het vakbekwaamheids diploma wat niet door ging.Allemaal onnodige zaken waar de belastingbetaler voor op draait.Ga zo door Drs .

Duco Douwstra|09.10.11|13:35

Bovenstaande reactie van Emmapl. Taxi klopt niet. De SDU is al lang geen staatsdrukkerij, en M. Schultz was in de tijd van de monopolie SDU nog geen Minister.

snorder ali|10.10.11|19:22

ik heb 52 boekjes gekocht,voor iedere week 1,week afgelopen,boekje de open haard in.

Bollebas|31.10.11|23:44

Duco….. zet hem op… maar houd die KNV in de gaten….. zij waren ook een van de aanstichters om de vakbekwaamheid af te schaffen…. Bij dit zgn. zitting zullen ze zelf belang hebben>

KNV Taxi helpt Douwstra met stichting SDU Gedupeerden | TaxiPro
Duco Douwstra, werkmap, taxi, Sdu, uitgeverij

KNV Taxi helpt Douwstra met stichting SDU Gedupeerden

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) Taxi gaat zitting nemen in de Stichting SDU-gedupeerden. Deze stichting heeft als doel het teveel betaalde geld voor rij- en rusttijden werkboekjes van de SDU, de voormalige Staatsdrukkerij, terug te vorderen. KNV Taxi is het met de Stichting eens dat er door de SDU jarenlang misbruik is gemaakt van het monopolie op de uitgifte van de werkmappen.

Taxiondernemer en uitgever van de nieuwe goedkope werkmap taxi Duco Douwstra heeft begin dit jaar de Stichting SDU-gedupeerden opgericht.

Schikking

Juridisch advies leert intussen dat er een reële kans bestaat dat dit inderdaad aangetoond kan worden, zo meldt KNV. Als dat lukt moet het teveel betaalde geld worden terugbetaald aan de gedupeerde taxiondernemers, zo vindt de Stichting. Als SDU niet bereid is in overleg tot een regeling te komen, zal de Stichting daartoe een gerechtelijke procedure opstarten.

Sinds 1 juli 2010 is het monopolie op uitgifte van werkmap komen te vervallen. Tot die tijd mocht een werkmap alleen worden gemaakt en uitgegeven door de SDU. Het ministerie besloot dat monopolie op te heffen, na aanhoudende druk vanuit de taxibranche, met daarin een voortrekkersrol voor Douwstra.

Werkmap

Inmiddels hebben sinds 1 juli 2010 Duco Douwstra en KNV Taxi ook toestemming gekregen om de werkmappen voor het bijhouden van de rij- en rusttijden zelf te laten drukken en uit te geven. Het kostenverschil tussen deze werkmappen en die van de SDU is absurd groot: momenteel kost een werkmap slechts enkele euro’s, terwijl de SDU in het verleden een prijs hanteerde van  € 37,50 excl. BTW en verzendkosten.

Elke chauffeur moet een werkmap bij zich hebben waarin hij de arbeidstijden, pauzes en rusttijden noteert. Een werkmap is één jaar geldig. Uitgaande een jaarlijkse verkoop van 65.000 werkmappen rij- en rusttijden taxichauffeurs, loopt het bedrag dat teveel door SDU  in rekening is gebracht op tot ca. twee miljoen euro per jaar.

Lees ook: Stichting SDU Gedupeerden wil geld terug van SDU

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

6 reacties op “KNV Taxi helpt Douwstra met stichting SDU Gedupeerden”

Ronald|06.10.11|11:04

Goede zet. Veel succes met het terughalen van ons geld!!!

Margo|06.10.11|11:50

Inderdaad ik heb toen ook wel eens bij onze huisdrukker gevraagd wat het drukken daar kosten maar het was inderdaad verboden i.v.m. de numeriek. Ben benieuwd of er echt geld uit voort komt maar niet geprobeerd is altijd mis.

Emmaplein_taxi|08.10.11|14:11

Ja Melanie Schultz denkt alleen maar aan poen binnenhalen met die krakkemikkige BCT,maar ze had ook in kunnen grijpen met die dure werkmappen affaire.Maar waarom zou ze dat eigenlijk doen,het teveel van de poen is toch weer voor de overheid.Het riekt daarbinnen de VVD,als je in stront roert krijg je vreemde luchtjes.Allemaal dubieuze zaakjes,net zoals het afschaffen van het vakbekwaamheids diploma wat niet door ging.Allemaal onnodige zaken waar de belastingbetaler voor op draait.Ga zo door Drs .

Duco Douwstra|09.10.11|13:35

Bovenstaande reactie van Emmapl. Taxi klopt niet. De SDU is al lang geen staatsdrukkerij, en M. Schultz was in de tijd van de monopolie SDU nog geen Minister.

snorder ali|10.10.11|19:22

ik heb 52 boekjes gekocht,voor iedere week 1,week afgelopen,boekje de open haard in.

Bollebas|31.10.11|23:44

Duco….. zet hem op… maar houd die KNV in de gaten….. zij waren ook een van de aanstichters om de vakbekwaamheid af te schaffen…. Bij dit zgn. zitting zullen ze zelf belang hebben>