Geld

Pensioenpremie taxibranche voor iedereen omhoog in 2012

Werkgevers en medewerkers in de taxibranche moeten in 2012 een hogere pensioenpremie gaan betalen voor hun pensioen.  Dat meldt het Pensioenfonds Vervoer. Per 1 januari 2012 is er sprake is van een lichte premieverhoging en een beperkte verlaging van het percentage pensioenopbouw.

In januari 2012 ontvangen werkgevers en werknemers een brief over de tijdelijke aanpassing van de pensioenregeling 2012.

Pensioenfonds

Het Pensioenfonds moet haar dekkingsgraad verhogen. Hiertoe heeft het bestuur van Pensioenfonds Vervoer besloten om aan de uitvoerder van de van de pensioenregeling (TKP) opdracht te geven om:

 1. voor 2012 een hogere premie te heffen dan voor 2011 het geval was; en
 2. voor wat betreft de opbouw van het pensioen voor 2012 een lager percentage van de pensioengrondslag aan te houden dan voor 2011.

Het gaat om een tijdelijke maatregel die alleen voor het jaar 2012 van toepassing is. Het besluit van het bestuur is genomen in overleg met de sociale partners in de sectoren Goederenvervoer, Besloten Busvervoer en Taxivervoer.

Concreet betekent het voor  de sector Taxivervoer

 • De totale premie wordt verhoogd van 29,14% naar 30,09% van de pensioengrondslag.
 • Het werkgeversdeel van de premie wordt verhoogd van 17,24% naar 17,80% van de pensioengrondslag.
 • Het werknemersdeel van de premie wordt verhoogd van 11,90% naar 12,29% van de pensioengrondslag.
 • De opbouw van het pensioen wordt verlaagd van 2,09% naar 1,99% van de pensioengrondslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “Pensioenpremie taxibranche voor iedereen omhoog in 2012”

Taxi Bewust|11.01.12|07:31

Het is schande dat de opvreters bij PVF met hogere salarissen dan de chauffeur die ze beroven, zo veel meer premie durven te eisen bovenop de 6% (loonsverhoging) die ze toch al meepikken. En dan betalen ze ook nog minder uit! De chauff kan het missen.

Wees slim en wordt ondernemer (VOF), dan kun je de oudedag zelf regelen Zonder dat je je geld weg hoeft te geven aan een ander om mee te spelen en maar hopen of je het later ooit nog terug ziet. Gooi het pensioenstelsel maar op de helling.

piet|12.01.12|11:10

de woekerpolisseen die volgens de wet verboden zijn maar blijkbaar door pensioenfondsen gewoon toegepast mogen worden kosten een ondernemer kapitalen en dat in een branche waar de winstmarge toch al laag ligt is dit bijna niet meer op te hoesten. ze zeggen dan wel dat je alle verhogingen door mag voeren in je tatieven ze vergeten alleen voor het gemak maar even dat je geen ziel meer in de taxi krijgt met die hoge prijzen

David Lalpourwal|12.01.12|11:44

PVF is een grote dief!! Met een zeer agressieve incasso bureau Vesting financ. Dit is echt te gek voor woorden!!!

Jeroen|12.01.12|13:39

Zelf voor je pensioen sparen is een veiligere optie dan te gokken op de pensioenfondsen, waarom meer gaan betalen terwijl je nu al weet dat op het moment dat er uitgekeerd dient te woerden je nog maar een schijntje krijgt van hetgeen je in 40 jaar hard werken hebt ingelegd,

taxi frans|16.01.12|13:40

30 miljard guldens heeft het kabinet Lubbers van het ABP pensioenfonds geklauwd, ambtenaren hebben hier nooit 1 cent van terug gekregen, hoeveel is er verbrast op de beursen en de rijken spinnen hier garen bij, meteen afschaffen en terug naar vrijwillig pensioen, pluimpje voor Taxi bewust

taxi frans|16.01.12|13:48

Dit is moord en kaalslag op alle kleine bedrijven en kost duizende kleine ondernemers de kop.
Alleen overheden en semi-overheden draaien als een tierelier en de kleine hardwerkende ondernemer wordt helemaal opgevreten, als men de politiek geloofd moet de kleine ondernemer de markt beter kunnen bereiken maar ze vertellen niet dat er wel 20 mensen klaar staan om iemand het leven zuur te maken, onze democratie is veranderd in een echte dictatuur erger dan de zwaarste vorm van communisme

jan|18.01.12|14:15

En daar gaat onze 5% loonsverhoging,zorg gas en licht pensioen enz.
We hebben er nog niet eens aan mogen ruiken en we zijn het al kwijt.

Willem Schouten|19.01.12|13:16

echte dictatuur Ik dacht dat we in een vrij land leefde maar helaas niet ik heb al geprobeerd om er vanaf te komen maar lukt niet gewoon een vorm van vorm van communisme heeft niets meer met vrijhield te maken voor mij gewoon een dieven bende

paul|19.01.12|15:54

Net als alle “verplichte” kosten MEER = MINDER… Meer betalen en daar minder voor terugzien!
denk aan: bonden, pensioenlasten, ziektekostenverzekeringen, kinderopvang, accijnzen, schoolgeld, onroerendgoedbelastingen, waterschapsheffingen, parkeergelden, boetes, verzekeringen, bankkosten e.d. We worden collectief kaalgeplukt! gelukkig krijgen de directeuren wel allemaal hun onkostenvergoedingen,bonussen, gouden handdrukken, vertrekpremies, ontslagregelingen! Weten we even waar we voor betalen..

Pensioenpremie taxibranche voor iedereen omhoog in 2012 | TaxiPro
Geld

Pensioenpremie taxibranche voor iedereen omhoog in 2012

Werkgevers en medewerkers in de taxibranche moeten in 2012 een hogere pensioenpremie gaan betalen voor hun pensioen.  Dat meldt het Pensioenfonds Vervoer. Per 1 januari 2012 is er sprake is van een lichte premieverhoging en een beperkte verlaging van het percentage pensioenopbouw.

In januari 2012 ontvangen werkgevers en werknemers een brief over de tijdelijke aanpassing van de pensioenregeling 2012.

Pensioenfonds

Het Pensioenfonds moet haar dekkingsgraad verhogen. Hiertoe heeft het bestuur van Pensioenfonds Vervoer besloten om aan de uitvoerder van de van de pensioenregeling (TKP) opdracht te geven om:

 1. voor 2012 een hogere premie te heffen dan voor 2011 het geval was; en
 2. voor wat betreft de opbouw van het pensioen voor 2012 een lager percentage van de pensioengrondslag aan te houden dan voor 2011.

Het gaat om een tijdelijke maatregel die alleen voor het jaar 2012 van toepassing is. Het besluit van het bestuur is genomen in overleg met de sociale partners in de sectoren Goederenvervoer, Besloten Busvervoer en Taxivervoer.

Concreet betekent het voor  de sector Taxivervoer

 • De totale premie wordt verhoogd van 29,14% naar 30,09% van de pensioengrondslag.
 • Het werkgeversdeel van de premie wordt verhoogd van 17,24% naar 17,80% van de pensioengrondslag.
 • Het werknemersdeel van de premie wordt verhoogd van 11,90% naar 12,29% van de pensioengrondslag.
 • De opbouw van het pensioen wordt verlaagd van 2,09% naar 1,99% van de pensioengrondslag.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

9 reacties op “Pensioenpremie taxibranche voor iedereen omhoog in 2012”

Taxi Bewust|11.01.12|07:31

Het is schande dat de opvreters bij PVF met hogere salarissen dan de chauffeur die ze beroven, zo veel meer premie durven te eisen bovenop de 6% (loonsverhoging) die ze toch al meepikken. En dan betalen ze ook nog minder uit! De chauff kan het missen.

Wees slim en wordt ondernemer (VOF), dan kun je de oudedag zelf regelen Zonder dat je je geld weg hoeft te geven aan een ander om mee te spelen en maar hopen of je het later ooit nog terug ziet. Gooi het pensioenstelsel maar op de helling.

piet|12.01.12|11:10

de woekerpolisseen die volgens de wet verboden zijn maar blijkbaar door pensioenfondsen gewoon toegepast mogen worden kosten een ondernemer kapitalen en dat in een branche waar de winstmarge toch al laag ligt is dit bijna niet meer op te hoesten. ze zeggen dan wel dat je alle verhogingen door mag voeren in je tatieven ze vergeten alleen voor het gemak maar even dat je geen ziel meer in de taxi krijgt met die hoge prijzen

David Lalpourwal|12.01.12|11:44

PVF is een grote dief!! Met een zeer agressieve incasso bureau Vesting financ. Dit is echt te gek voor woorden!!!

Jeroen|12.01.12|13:39

Zelf voor je pensioen sparen is een veiligere optie dan te gokken op de pensioenfondsen, waarom meer gaan betalen terwijl je nu al weet dat op het moment dat er uitgekeerd dient te woerden je nog maar een schijntje krijgt van hetgeen je in 40 jaar hard werken hebt ingelegd,

taxi frans|16.01.12|13:40

30 miljard guldens heeft het kabinet Lubbers van het ABP pensioenfonds geklauwd, ambtenaren hebben hier nooit 1 cent van terug gekregen, hoeveel is er verbrast op de beursen en de rijken spinnen hier garen bij, meteen afschaffen en terug naar vrijwillig pensioen, pluimpje voor Taxi bewust

taxi frans|16.01.12|13:48

Dit is moord en kaalslag op alle kleine bedrijven en kost duizende kleine ondernemers de kop.
Alleen overheden en semi-overheden draaien als een tierelier en de kleine hardwerkende ondernemer wordt helemaal opgevreten, als men de politiek geloofd moet de kleine ondernemer de markt beter kunnen bereiken maar ze vertellen niet dat er wel 20 mensen klaar staan om iemand het leven zuur te maken, onze democratie is veranderd in een echte dictatuur erger dan de zwaarste vorm van communisme

jan|18.01.12|14:15

En daar gaat onze 5% loonsverhoging,zorg gas en licht pensioen enz.
We hebben er nog niet eens aan mogen ruiken en we zijn het al kwijt.

Willem Schouten|19.01.12|13:16

echte dictatuur Ik dacht dat we in een vrij land leefde maar helaas niet ik heb al geprobeerd om er vanaf te komen maar lukt niet gewoon een vorm van vorm van communisme heeft niets meer met vrijhield te maken voor mij gewoon een dieven bende

paul|19.01.12|15:54

Net als alle “verplichte” kosten MEER = MINDER… Meer betalen en daar minder voor terugzien!
denk aan: bonden, pensioenlasten, ziektekostenverzekeringen, kinderopvang, accijnzen, schoolgeld, onroerendgoedbelastingen, waterschapsheffingen, parkeergelden, boetes, verzekeringen, bankkosten e.d. We worden collectief kaalgeplukt! gelukkig krijgen de directeuren wel allemaal hun onkostenvergoedingen,bonussen, gouden handdrukken, vertrekpremies, ontslagregelingen! Weten we even waar we voor betalen..