dekkingsgraad, pensioenfonds, vervoer

Geen korting op pensioenen bij Pensioenfonds Vervoer

Het Pensioenfonds Vervoer hoeft op dit moment geen korting op de pensioenen voor het jaar 2013 aan te kondigen. Dankzij de wijziging die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangebracht op de gepubliceerde rentetermijnstructuur, en het goede beleggingsrendement van ruim 12,2%, is de dekkingsgraad van Pensioenfonds Vervoer per 31 december 2011 uitgekomen op 99,1%.

Met deze dekkingsgraad voldoet het fonds aan de vanuit het herstelplan gestelde voorwaarden.

Pensioenfonds Vervoer

Pensioenfonds Vervoer is een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds dat in 1964 in het leven is geroepen. Het fonds beheert de pensioenrechten van ruim 64.000 gepensioneerden, 343.000 gewezen deelnemers en ruim 180.000 werknemers in de sectoren beroepsgoederen-, besloten bus- en taxivervoer, het binnenbeurtvaartbedrijf en het kraanverhuurbedrijf. Het belegd vermogen van het fonds bedraagt circa 12 miljard.

De dekkingsgraad is een maatstaf voor de financiële situatie van een pensioenfonds. De dekkingsgraad is de verhouding tussen het vermogen van het pensioenfonds en alle pensioenuitkeringen (de pensioenverplichtingen) die het fonds in de toekomst moet betalen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter het fonds er financieel voor staat.

Dekkingsgraad

De dekkingsgraad is een momentopname en kan zich grillig bewegen. Een schommeling van enkele procentpunten van de ene maand op de andere kan voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Geen korting op pensioenen bij Pensioenfonds Vervoer”

chaffeur 65+|29.01.12|20:06

Dat is dus geen verdienste van de pensioen beheerder!!! De meeste chaffeurs pensioenen halen nog geen 50% van het basis loon ,door dat er met de opbouw de franchese dubbel word toegepast wat voor een alleen verdiener gehuwd in plaats van een middenloon 70% een verlaging naar 45% ontstaat Jullie chaffeurs komen daar op 65 jaar pas achter!! Een hele teleur stelling na 40 jaar te hebben gesappelt en voel mij zwaar verneukt.

Mart|05.02.12|17:16

2013??
Vlg. een recente brief geldt er voor 2012 een bijzondere situatie en gaat voor zowel de werkgever als werknemer de premie omhoog en wordt de pensioenopbouw verlaagd. Waar zit dan dat mooie resultaat? Of snap ik ’t niet?

Geen korting op pensioenen bij Pensioenfonds Vervoer | TaxiPro
dekkingsgraad, pensioenfonds, vervoer

Geen korting op pensioenen bij Pensioenfonds Vervoer

Het Pensioenfonds Vervoer hoeft op dit moment geen korting op de pensioenen voor het jaar 2013 aan te kondigen. Dankzij de wijziging die De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangebracht op de gepubliceerde rentetermijnstructuur, en het goede beleggingsrendement van ruim 12,2%, is de dekkingsgraad van Pensioenfonds Vervoer per 31 december 2011 uitgekomen op 99,1%.

Met deze dekkingsgraad voldoet het fonds aan de vanuit het herstelplan gestelde voorwaarden.

Pensioenfonds Vervoer

Pensioenfonds Vervoer is een verplicht gesteld bedrijfstakpensioenfonds dat in 1964 in het leven is geroepen. Het fonds beheert de pensioenrechten van ruim 64.000 gepensioneerden, 343.000 gewezen deelnemers en ruim 180.000 werknemers in de sectoren beroepsgoederen-, besloten bus- en taxivervoer, het binnenbeurtvaartbedrijf en het kraanverhuurbedrijf. Het belegd vermogen van het fonds bedraagt circa 12 miljard.

De dekkingsgraad is een maatstaf voor de financiële situatie van een pensioenfonds. De dekkingsgraad is de verhouding tussen het vermogen van het pensioenfonds en alle pensioenuitkeringen (de pensioenverplichtingen) die het fonds in de toekomst moet betalen. Hoe hoger de dekkingsgraad, hoe beter het fonds er financieel voor staat.

Dekkingsgraad

De dekkingsgraad is een momentopname en kan zich grillig bewegen. Een schommeling van enkele procentpunten van de ene maand op de andere kan voorkomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Geen korting op pensioenen bij Pensioenfonds Vervoer”

chaffeur 65+|29.01.12|20:06

Dat is dus geen verdienste van de pensioen beheerder!!! De meeste chaffeurs pensioenen halen nog geen 50% van het basis loon ,door dat er met de opbouw de franchese dubbel word toegepast wat voor een alleen verdiener gehuwd in plaats van een middenloon 70% een verlaging naar 45% ontstaat Jullie chaffeurs komen daar op 65 jaar pas achter!! Een hele teleur stelling na 40 jaar te hebben gesappelt en voel mij zwaar verneukt.

Mart|05.02.12|17:16

2013??
Vlg. een recente brief geldt er voor 2012 een bijzondere situatie en gaat voor zowel de werkgever als werknemer de premie omhoog en wordt de pensioenopbouw verlaagd. Waar zit dan dat mooie resultaat? Of snap ik ’t niet?