aanbesteding, procedure

Clustering opdracht moeilijker bij nieuwe aanbestedingswet

Met de nieuwe aanbestedingswet mogen opdrachten niet meer zonder goede reden worden geclusterd. Daardoor maken kleinere bedrijven meer kans. Een bedrijf met 120 vestigingen mag bijvoorbeeld de schoonmaak van alle overheidsgebouwen niet meer bundelen in één aanbesteding, zo meldt het ministerie van Economische Zaken.

De overheid mag ook geen onredelijke contractvoorwaarden meer stellen. Hierdoor hoeft een kleine ondernemer niet alle risico’s van een bouwproject te dragen, terwijl die zich onmogelijk daartegen kan verzekeren.

Aanbesteden

Een belangrijke stap op weg naar een eerlijkere manier van aanbesteden. Zo reageert minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) op de instemming van de Tweede Kamer met de nieuwe aanbestedingswet, die meedingen naar overheidsopdrachten eenvoudiger en transparanter moet maken.

“Het goed dat we iets doen aan de klachten van ondernemers over onduidelijke regels en onredelijke eisen bij aanbestedingen”, aldus minister Verhagen. “Ook kleinere bedrijven moeten een eerlijke kans krijgen op opdrachten van de overheid.”

Aanbestedingswet

De nieuwe aanbestedingswet zal nog worden behandeld in de Eerste Kamer. Een wetsvoorstel van het vorige kabinet werd door de senatoren afgewezen. Ook taxibedrijven hebben vaak te kampen met onmogelijk hoge eisen in aanbestedingen, zoals het moeten tonen van een onredelijke referentie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Clustering opdracht moeilijker bij nieuwe aanbestedingswet | TaxiPro
aanbesteding, procedure

Clustering opdracht moeilijker bij nieuwe aanbestedingswet

Met de nieuwe aanbestedingswet mogen opdrachten niet meer zonder goede reden worden geclusterd. Daardoor maken kleinere bedrijven meer kans. Een bedrijf met 120 vestigingen mag bijvoorbeeld de schoonmaak van alle overheidsgebouwen niet meer bundelen in één aanbesteding, zo meldt het ministerie van Economische Zaken.

De overheid mag ook geen onredelijke contractvoorwaarden meer stellen. Hierdoor hoeft een kleine ondernemer niet alle risico’s van een bouwproject te dragen, terwijl die zich onmogelijk daartegen kan verzekeren.

Aanbesteden

Een belangrijke stap op weg naar een eerlijkere manier van aanbesteden. Zo reageert minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) op de instemming van de Tweede Kamer met de nieuwe aanbestedingswet, die meedingen naar overheidsopdrachten eenvoudiger en transparanter moet maken.

“Het goed dat we iets doen aan de klachten van ondernemers over onduidelijke regels en onredelijke eisen bij aanbestedingen”, aldus minister Verhagen. “Ook kleinere bedrijven moeten een eerlijke kans krijgen op opdrachten van de overheid.”

Aanbestedingswet

De nieuwe aanbestedingswet zal nog worden behandeld in de Eerste Kamer. Een wetsvoorstel van het vorige kabinet werd door de senatoren afgewezen. Ook taxibedrijven hebben vaak te kampen met onmogelijk hoge eisen in aanbestedingen, zoals het moeten tonen van een onredelijke referentie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.