taxibord, daklicht, taxi

Taxi Sieswerda failliet, baan 156 taxichauffeurs op de tocht

Het Sittardse taxibedrijf Sieswerda is failliet verklaard. De dochteronderneming van Veolia kampt al jaren met verliezen. Bij het taxibedrijf werken 156 mensen, hun baan staat op de tocht. De curator onderzoekt of een doorstart mogelijk is.

Er zouden zich al enkele overnamekandidaten gemeld hebben. Oorzaak van het faillissement is het wegvallen diverse grote contracten, terugloop in ritten en slechte marges.

Verliezen

Door de jaarlijkse verliezen is de schuld te hoog opgelopen. Het bedrijf had volgens WijLimburg eind 2010 een negatief eigen vermogen van € 2,6 mln. De schulden bedroegen op dat moment € 3,1 mln. Het verlies in 2010 bedroeg ruim € 1 mln. Veolia is op dit moment de grootste schuldeiser (bijna 100%)

Sieswerda is het grootste taxibedrijf uit de regio Sittard-Geleen. Het bedrijf is vooral bekend van school- en gehandicaptenvervoer. Tot er meer bekend is over een eventuele doorstart, blijft het taxibedrijf geplande ritten gewoon uitvoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.