TCA, taxi, bestellen, app, smarthpone, taxibus

Taxi Centrale Amsterdam voorziet alle taxi’s van pin-apparatuur

Er kan vanaf maandag 17 december in iedere taxi van Taxi Centrale Amsterdam (TCA) gepind worden. “In het kader van veiligheid is dit een belangrijke stap voor de grootste taxicentrale van Nederland. Nu pinnen voor alle passagiers mogelijk is zal hopelijk het aantal overvallen op taxi’s afnemen”, licht TCA-woordvoerster Sanne Takman toe.

Om pinnen mogelijk te maken in alle TCA taxi’s is er o.a. samengewerkt met Ingenico, Agentschap.nl en het ministerie van Veiligheid en Justitie die de VKB subsidieregeling (Veiligheid Kleine Bedrijven) in 2012 hebben verzorgd.

Taxichauffeurs

Takman: :Uit het oogpunt van veiligheid is de pinmogelijkheid een enorme vooruitgang voor TCA en haar chauffeurs. Pinnen betekent dat er in iedere TCA taxi minder cash geld aanwezig is. TCA hoopt dat hierdoor het aantal overvallen en pogingen tot een overval zal afnemen.”

Volgens haar zijn alleen TCA-chauffeurs, maar ook de consument zal hier blij mee. “Iedereen heeft steeds minder cash geld bij zich en maakt veelal het liefst gebruik van de pinpas. Hierdoor kan ook het gebruik van taxi’s een positieve boost krijgen”, verwacht Takman.

GPRS

In 2011 zijn alle TCA taxi’s voorzien van nieuwe apparatuur waardoor ze een GPRS verbinding hebben met de telefooncentrale. Deze apparatuur zorgt er onder meer voor dat pinnen in de taxi mogelijk is.

Maar naast deze ontwikkeling is eind januari ook de TCA-app voor iPhone, iPad en Android gelanceerd. TCA hoopt met al deze ontwikkelingen in Amsterdam het verschil te kunnen maken als het gaat om veilig taxivervoer. Iedereen moet met een goed gevoel in Amsterdam in een betrouwbare taxi kunnen stappen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Taxi Centrale Amsterdam voorziet alle taxi’s van pin-apparatuur | TaxiPro
TCA, taxi, bestellen, app, smarthpone, taxibus

Taxi Centrale Amsterdam voorziet alle taxi’s van pin-apparatuur

Er kan vanaf maandag 17 december in iedere taxi van Taxi Centrale Amsterdam (TCA) gepind worden. “In het kader van veiligheid is dit een belangrijke stap voor de grootste taxicentrale van Nederland. Nu pinnen voor alle passagiers mogelijk is zal hopelijk het aantal overvallen op taxi’s afnemen”, licht TCA-woordvoerster Sanne Takman toe.

Om pinnen mogelijk te maken in alle TCA taxi’s is er o.a. samengewerkt met Ingenico, Agentschap.nl en het ministerie van Veiligheid en Justitie die de VKB subsidieregeling (Veiligheid Kleine Bedrijven) in 2012 hebben verzorgd.

Taxichauffeurs

Takman: :Uit het oogpunt van veiligheid is de pinmogelijkheid een enorme vooruitgang voor TCA en haar chauffeurs. Pinnen betekent dat er in iedere TCA taxi minder cash geld aanwezig is. TCA hoopt dat hierdoor het aantal overvallen en pogingen tot een overval zal afnemen.”

Volgens haar zijn alleen TCA-chauffeurs, maar ook de consument zal hier blij mee. “Iedereen heeft steeds minder cash geld bij zich en maakt veelal het liefst gebruik van de pinpas. Hierdoor kan ook het gebruik van taxi’s een positieve boost krijgen”, verwacht Takman.

GPRS

In 2011 zijn alle TCA taxi’s voorzien van nieuwe apparatuur waardoor ze een GPRS verbinding hebben met de telefooncentrale. Deze apparatuur zorgt er onder meer voor dat pinnen in de taxi mogelijk is.

Maar naast deze ontwikkeling is eind januari ook de TCA-app voor iPhone, iPad en Android gelanceerd. TCA hoopt met al deze ontwikkelingen in Amsterdam het verschil te kunnen maken als het gaat om veilig taxivervoer. Iedereen moet met een goed gevoel in Amsterdam in een betrouwbare taxi kunnen stappen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.