snellader, snellaadpaal, elektrische auto, taxi, GreenCab

Extra financiële steun voor elektrische taxi’s in vijf steden

Er komt een extra subsidieregeling voor ondernemers in de vier grote steden en Arnhem die een elektrische taxi of bestelbus willen aanschaffen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar, bovenop het bedrag van 20 miljoen voor heel Nederland.

Per voertuig gaat het om een bedrag van 2000 euro. Dat geld is bestemd voor vol-elektrische taxi’s, bestelauto’s en bijzondere voertuigen zoals rolstoelbussen die aangeschaft worden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Arnhem of een aangrenzende gemeente.

Het ministerie heeft voor deze gemeenten gekozen omdat de luchtkwaliteit hier de meeste aandacht nodig heeft. De verwachting is dat er met de beschikbare 4 miljoen euro zo’n 2000 voertuigen gekocht zullen worden.

Aanvulling

De nieuwe subsidie is een aanvulling op een al bestaande regeling die sinds 1 oktober van dit jaar bestaat binnen het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Dit programma houdt in dat kopers van nieuwe taxi’s of bestelwagens 1.250 euro per voertuig krijgen voor diesels die al voldoen aan de euro 6 norm. Ook wordt er een premie gegeven van 3000 euro voor de schoonste categorieën plug-in hybrides en elektrische voertuigen. Voor deze laatste categorie komt er dankzij de nieuwe regeling in de vier grote steden en Arnhem dus nu 2000 euro extra beschikbaar per voertuig.

Deze vijf gemeenten hebben ook al andere maatregelen genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals het plaatsen of subsidiëren van laadpunten.

De nieuwe subsidie kan aangevraagd worden via Agentschap NL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Extra financiële steun voor elektrische taxi’s in vijf steden | TaxiPro
snellader, snellaadpaal, elektrische auto, taxi, GreenCab

Extra financiële steun voor elektrische taxi’s in vijf steden

Er komt een extra subsidieregeling voor ondernemers in de vier grote steden en Arnhem die een elektrische taxi of bestelbus willen aanschaffen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stelt hiervoor 4 miljoen euro beschikbaar, bovenop het bedrag van 20 miljoen voor heel Nederland.

Per voertuig gaat het om een bedrag van 2000 euro. Dat geld is bestemd voor vol-elektrische taxi’s, bestelauto’s en bijzondere voertuigen zoals rolstoelbussen die aangeschaft worden in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam, Arnhem of een aangrenzende gemeente.

Het ministerie heeft voor deze gemeenten gekozen omdat de luchtkwaliteit hier de meeste aandacht nodig heeft. De verwachting is dat er met de beschikbare 4 miljoen euro zo’n 2000 voertuigen gekocht zullen worden.

Aanvulling

De nieuwe subsidie is een aanvulling op een al bestaande regeling die sinds 1 oktober van dit jaar bestaat binnen het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit. Dit programma houdt in dat kopers van nieuwe taxi’s of bestelwagens 1.250 euro per voertuig krijgen voor diesels die al voldoen aan de euro 6 norm. Ook wordt er een premie gegeven van 3000 euro voor de schoonste categorieën plug-in hybrides en elektrische voertuigen. Voor deze laatste categorie komt er dankzij de nieuwe regeling in de vier grote steden en Arnhem dus nu 2000 euro extra beschikbaar per voertuig.

Deze vijf gemeenten hebben ook al andere maatregelen genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals het plaatsen of subsidiëren van laadpunten.

De nieuwe subsidie kan aangevraagd worden via Agentschap NL.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.