Regiotaxi, Limburg, taxi, taxibus

Beroep Limburg op Veolia: help werknemers Sieswerda

De provincie Limburg heeft Veolia een beroep op Veolia gedaan om zich in te spannen om de werknemers van het failliete taxibedrijf Sieswerda die nog zonder werk zitten financieel te helpen bij het vinden van een andere baan. Dat is de uitkomst van een extra commissievergadering van Provinciale Staten woensdagmiddag.

De bedoeling is dat Veolia en de vakbonden daarover gaan overleggen en op korte termijn met een oplossing komen. Veolia laat weten dat het overleg breder is dan dat en dat er ook met gemeenten en provincie wordt gepraat, niet alleen over Sieswerda, maar ook over het overige Wmo-vervoer in het algemeen dat Veolia uitvoert in Limburg.

Stikken of slikken

Sieswerda, een volle dochter van Veolia Transport, ging eind november failliet. De gang van zaken rond dat faillissement leidde tot veel vragen en protest. Vakbonden en werknemers hekelden ook de rol van de overheden. Ze hadden in hun ogen meer kunnen doen om het faillissement te voorkomen. Zo had de provincie de totale concessieovereenkomst met Veolia voor het openbaar vervoer in Limburg op kunnen zeggen.

De provincie liet eerder in een brief aan Veolia weten dat niet te doen uit vrees dat voor de gevolgen. Het openbaar vervoer zou stil komen te liggen en nog meer werknemers zouden de dupe worden. Het besluit van Veolia om het faillissement van Sieswerda aan te vragen was daarom “slikken of stikken”, in de woorden van de provincie.

Scholing

In de extra statenvergadering pleitte FNV Bondgenoten voor een bedrag van 250.000 euro waarmee de ontslagen medewerkers die nog geen baan hebben zich kunnen laten scholen. Volgens FNV-bestuurder Marlies Peeters hebben 71 van de 157 werknemers van Sieswerda nog geen nieuwe baan. Peeters had het liefst toezeggingen gehad over een concreet bedrag tijdens de statenvergadering, maar ze is niet ontevreden over de uitkomst. “We gaan niet met lege handen naar huis, maar de invulling moet nog komen.” Ze hoopt dat het overleg met Veolia binnen een paar weken een bevredigende oplossing oplevert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Beroep Limburg op Veolia: help werknemers Sieswerda | TaxiPro
Regiotaxi, Limburg, taxi, taxibus

Beroep Limburg op Veolia: help werknemers Sieswerda

De provincie Limburg heeft Veolia een beroep op Veolia gedaan om zich in te spannen om de werknemers van het failliete taxibedrijf Sieswerda die nog zonder werk zitten financieel te helpen bij het vinden van een andere baan. Dat is de uitkomst van een extra commissievergadering van Provinciale Staten woensdagmiddag.

De bedoeling is dat Veolia en de vakbonden daarover gaan overleggen en op korte termijn met een oplossing komen. Veolia laat weten dat het overleg breder is dan dat en dat er ook met gemeenten en provincie wordt gepraat, niet alleen over Sieswerda, maar ook over het overige Wmo-vervoer in het algemeen dat Veolia uitvoert in Limburg.

Stikken of slikken

Sieswerda, een volle dochter van Veolia Transport, ging eind november failliet. De gang van zaken rond dat faillissement leidde tot veel vragen en protest. Vakbonden en werknemers hekelden ook de rol van de overheden. Ze hadden in hun ogen meer kunnen doen om het faillissement te voorkomen. Zo had de provincie de totale concessieovereenkomst met Veolia voor het openbaar vervoer in Limburg op kunnen zeggen.

De provincie liet eerder in een brief aan Veolia weten dat niet te doen uit vrees dat voor de gevolgen. Het openbaar vervoer zou stil komen te liggen en nog meer werknemers zouden de dupe worden. Het besluit van Veolia om het faillissement van Sieswerda aan te vragen was daarom “slikken of stikken”, in de woorden van de provincie.

Scholing

In de extra statenvergadering pleitte FNV Bondgenoten voor een bedrag van 250.000 euro waarmee de ontslagen medewerkers die nog geen baan hebben zich kunnen laten scholen. Volgens FNV-bestuurder Marlies Peeters hebben 71 van de 157 werknemers van Sieswerda nog geen nieuwe baan. Peeters had het liefst toezeggingen gehad over een concreet bedrag tijdens de statenvergadering, maar ze is niet ontevreden over de uitkomst. “We gaan niet met lege handen naar huis, maar de invulling moet nog komen.” Ze hoopt dat het overleg met Veolia binnen een paar weken een bevredigende oplossing oplevert.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.