taxibord, daklicht, taxi

Helft van werknemers Taxi Sieswerda kan baan behouden

Het failliet verklaarde Sieswerda uit Sittard heeft een doorstart gemaakt. Hierbij behouden ongeveer 80 van de 160 werknemers hun baan. Een deel van Sieswerda is overgenomen door Claessens Personenvervoer in Sittard, een ander deel door Taxi Timmermans uit Meerssen. Het groepsvervoer gaat naar SVL.

Dat meldt de curator aan de Limburgse zender L1.

Omscholing

Eerder werd al bekend dat er een omscholingsbudget van 250.000 euro beschikbaar wordt gemaakt voor de ex-medewerkers van het taxibedrijf. De vakbonden maken zich echter zorgen of dat geld dat Veolia, de provincie en de Zuid-Limburgse gemeenten bij elkaar moeten brengen, er ook echt komt. De vakbonden en de betrokken partijen praten binnenkort weer verder over deze zaak.

Het Sittardse taxibedrijf Sieswerda werd eind november failliet verklaard. De dochteronderneming van Veolia kampt al jaren met verliezen. Oorzaak van het faillissement is het wegvallen diverse grote contracten, terugloop in ritten en slechte marges.

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Helft van werknemers Taxi Sieswerda kan baan behouden”

Overchillah|03.01.13|21:43

Wat is dit nou door start ? er was helemaal geen doorstart anders was sieswerda nog gebleven.medewerkers worden naar overige bedrijf toegewezen. Bij een doorstart hadden de medewerkers hun opgebouwde jaren en contract kunnen behouden toch. nu zijn de genaaid
Sieswerda was een van de laatste taxibedrijf die medewerkers vaste 40 uur aanstelling hebben.Die willen ze van af .Er was genoeg werk teveel zelfs maar die worden door de marktwerking ( bedankt provincie ) onder de prijs gereden.

Overchillah|03.01.13|21:49

Betreft terug lopende ritten komt door dat de wvg reizigers een limiet is aangesteld.Voorheen hebben ze geen limiet en kunnen reizen zo vaak ze willen en nu met de limiet reizen ze stukken minder.
De wvg reizigers gaven ook aan dat ze best een euro extra willen betalen als de gemeente die limiet wil afschaffen.Nu is het zo dat als ze meer dan 3x per week reizen dan zijn ze na 7 maanden door hun limiet heen.Daarna kunnen ze achter de geraniums zitten tot het jaar voorbij is eer ze nieuwe krijgen

Gerrit Lensen|17.01.13|11:57

En het wordt nog veel erger, straks komen 250 vrijwilligers erbij om heel sociaal bij de diverse instellingen
Vervoer te verrichten, dat gebeurd al in het hele land en is echt geen uitzondering.
Ook hebben zij geen papieren nodig,vrijwilligers organisaties adverteren zelfs naar chauffeurs met eigen auto’s.
Taxi mensen ik wens u allen veel sterkte.
Zij die sterven groeten u.