flexitrans, kantoor, rolstoelbus

Flex-i-Trans failliet wegens ‘slechte marktomstandigheden’

Het bedrijf Flex-i-Trans is failliet verklaard, de rechtbank heeft een curator aangesteld. Oorzaak van het faillissement is de lage verkoopaantallen, vertelt commercieel directeur Mark Verachtert van Flex-i-Trans. “We zijn nu met de curator in overleg wat de mogelijkheden zijn. We hopen binnen enkele dagen duidelijkheid te kunnen geven.

De ombouwer tot rolstoelbussen heeft erg veel last van de slechte ecomische omstandigheden. “Als taxibedrijven failliet gaan, komen er een hoop tweedehands rolstoelbussen op de markt”, zegt Verachtert. “Daardoor dalen onze verkoopaantallen.”

Taxibedrijven

Ook de beslissing van taxibedrijven om wat langer door te rijden met de huidige vloot, heeft Flex-i-Trans geen goed gedaan. Verachtert: “Door de onzekerheid over het AWBZ-vervoer en Wmo stellen taxibedrijven hun beslissing om te investeren in nieuwe voertuigen uit. Wij maken een product in serie en hebben dus verkoopaantallen nodig om rendement te kunnen maken.”

Flex-i-Trans had het faillissement zelf aangevraagd bij de rechtbank. “Het overleg met de curator is in volle gang, dus meer kan ik op dit moment nog niet vertellen”, besluit Verachtert.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Flex-i-Trans failliet wegens ‘slechte marktomstandigheden’”

John Janos|20.06.13|10:47

Gaat weer een goed bedrijf op de fles. En daar zal het niet bij blijven. Maar o,o,o, wat ik straks blij als wij die 6 miljard hebben weten te besparen. Ben reuze benieuwd met welke werkloosheid cijfers het CPB tegen die tijd komt.
“Hit the road caddies”

John Janos|20.06.13|10:54

Daar gaat weer een mooi bedrijf op de fles. En daar zal het echt niet bij blijven. Maar o,o,o, wat ben ik straks blij als wij die 6 miljard euro hebben weten te besparen. Ben alleen wel benieuwd welk werkloosheidcijfer tegen die tijd wordt gepresenteerd door het CPB.
“Hit the road caddies”

Jan Vos|20.06.13|16:04

Dit is dus het resultaat van de bezuinigingsdrift van de EU en de nederlandse regering. Alle goede bedrijven kapot en een hoog werkloosheidscijfer allemaal om Europa te kunnen bekostigen. De volgende stap is waarschijnlijk dat er een land falliet gaat?!?! wellicht nederland als eerste????

Peter Klercq|21.06.13|14:48

Triest te horen dat Flexitrans failliet is, wellicht heeft de Stern-groep wel zin in een gesprek met de curator.

Taxi Lichtstad|23.06.13|15:35

Ik vind het jammer dat ze zich nooit echt op het lagere hebben gericht. Wij zijn een klein bedrijfje die kei hard aan het knokken zijn in een moeilijke tijd. Nieuwe bussen zitten er voor ons helaas niet in. We richten ons nu op rolstoelvervoer maar moeten dit doen met 2e hands voertuigen. Na veel moeite er maar 1 2e hands gekocht waar het systeem er al in zat want na navraag bij onder andere Flexitrans bleek snel dat het systeem zelf duurder is dan twee 2ehands bussen bij elkaar. Gemiste kans

Een gerenomeerd bedrijf die jaren topproducten speciaal voor een veilig rolstoelgebonden personenvervoer op de markt bracht is door de bezuinigingsdrift van de overheid omgevallen. En er zullen er nog meer gaan.

Huub Den Teuling|14.09.13|12:36

Een organisatie die BEWUST bezig waren om het Bedrijf Flex-i-trans om te laten omvallen en een nieuwe doorstart te maken, en zo op een goedkopen wijze van het personeel af was.
Personeel dat met ziel en zaligheid alles hebben gegeven om een mooi product neer te zetten , en nu als GROF VUIL op straat wordt gezet.
Geef in dit geval niet de overheid de schuld , maar de KERN van dit bedrijf.
Puur eigen belang (zie Taxi Pro)Curator zet GROTE ?????Faillissement Flex-i-Trans.B.V.

SCHANDALIG

Flex-i-Trans failliet wegens ‘slechte marktomstandigheden’ | TaxiPro
flexitrans, kantoor, rolstoelbus

Flex-i-Trans failliet wegens ‘slechte marktomstandigheden’

Het bedrijf Flex-i-Trans is failliet verklaard, de rechtbank heeft een curator aangesteld. Oorzaak van het faillissement is de lage verkoopaantallen, vertelt commercieel directeur Mark Verachtert van Flex-i-Trans. “We zijn nu met de curator in overleg wat de mogelijkheden zijn. We hopen binnen enkele dagen duidelijkheid te kunnen geven.

De ombouwer tot rolstoelbussen heeft erg veel last van de slechte ecomische omstandigheden. “Als taxibedrijven failliet gaan, komen er een hoop tweedehands rolstoelbussen op de markt”, zegt Verachtert. “Daardoor dalen onze verkoopaantallen.”

Taxibedrijven

Ook de beslissing van taxibedrijven om wat langer door te rijden met de huidige vloot, heeft Flex-i-Trans geen goed gedaan. Verachtert: “Door de onzekerheid over het AWBZ-vervoer en Wmo stellen taxibedrijven hun beslissing om te investeren in nieuwe voertuigen uit. Wij maken een product in serie en hebben dus verkoopaantallen nodig om rendement te kunnen maken.”

Flex-i-Trans had het faillissement zelf aangevraagd bij de rechtbank. “Het overleg met de curator is in volle gang, dus meer kan ik op dit moment nog niet vertellen”, besluit Verachtert.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Flex-i-Trans failliet wegens ‘slechte marktomstandigheden’”

John Janos|20.06.13|10:47

Gaat weer een goed bedrijf op de fles. En daar zal het niet bij blijven. Maar o,o,o, wat ik straks blij als wij die 6 miljard hebben weten te besparen. Ben reuze benieuwd met welke werkloosheid cijfers het CPB tegen die tijd komt.
“Hit the road caddies”

John Janos|20.06.13|10:54

Daar gaat weer een mooi bedrijf op de fles. En daar zal het echt niet bij blijven. Maar o,o,o, wat ben ik straks blij als wij die 6 miljard euro hebben weten te besparen. Ben alleen wel benieuwd welk werkloosheidcijfer tegen die tijd wordt gepresenteerd door het CPB.
“Hit the road caddies”

Jan Vos|20.06.13|16:04

Dit is dus het resultaat van de bezuinigingsdrift van de EU en de nederlandse regering. Alle goede bedrijven kapot en een hoog werkloosheidscijfer allemaal om Europa te kunnen bekostigen. De volgende stap is waarschijnlijk dat er een land falliet gaat?!?! wellicht nederland als eerste????

Peter Klercq|21.06.13|14:48

Triest te horen dat Flexitrans failliet is, wellicht heeft de Stern-groep wel zin in een gesprek met de curator.

Taxi Lichtstad|23.06.13|15:35

Ik vind het jammer dat ze zich nooit echt op het lagere hebben gericht. Wij zijn een klein bedrijfje die kei hard aan het knokken zijn in een moeilijke tijd. Nieuwe bussen zitten er voor ons helaas niet in. We richten ons nu op rolstoelvervoer maar moeten dit doen met 2e hands voertuigen. Na veel moeite er maar 1 2e hands gekocht waar het systeem er al in zat want na navraag bij onder andere Flexitrans bleek snel dat het systeem zelf duurder is dan twee 2ehands bussen bij elkaar. Gemiste kans

Een gerenomeerd bedrijf die jaren topproducten speciaal voor een veilig rolstoelgebonden personenvervoer op de markt bracht is door de bezuinigingsdrift van de overheid omgevallen. En er zullen er nog meer gaan.

Huub Den Teuling|14.09.13|12:36

Een organisatie die BEWUST bezig waren om het Bedrijf Flex-i-trans om te laten omvallen en een nieuwe doorstart te maken, en zo op een goedkopen wijze van het personeel af was.
Personeel dat met ziel en zaligheid alles hebben gegeven om een mooi product neer te zetten , en nu als GROF VUIL op straat wordt gezet.
Geef in dit geval niet de overheid de schuld , maar de KERN van dit bedrijf.
Puur eigen belang (zie Taxi Pro)Curator zet GROTE ?????Faillissement Flex-i-Trans.B.V.

SCHANDALIG