rechtbank, rechter

Jongepier Detachering BV is failliet verklaard

Jongepier Detachering BV is dinsdagmiddag failliet verklaard. Het gaat om de detacheringspoot van Jongepier, die chauffeurs leverde aan de taxibranche. De overige bedrijven van Jongepier blijven wel gewoon overeind.

Volgens directeur Simon Jongepier zijn de zware economische tijden en het wegvallen van één van zijn grootste klanten (Connexxion) de reden. Bij Jongepier Detachering werken nog zo’n 150 medewerkers, voornamelijk in de taxibranche.

Uurtarief

Doordat er verlies werd geleden op het uurtarief wat Connexxion aan Jongepier Detachering betaalde is Jongepier Detachering met Connexxion de onderhandelingen over een nieuw tarief aangegaan, echter zonder enig resultaat. “Het contract was verlieslatend, daar konden we niet meer mee doorgaan”, aldus Simon Jongepier. “Connexxion wilde niet onderhandelen. Het was slikken of stikken.”

Er bleef volgens Jongepier niets anders over dan het contract met Connexxion op te zeggen. Die nam vervolgens zelf een groot deel van de chauffeurs in dienst. “Hierdoor verloor ik 50% van de omzet en bleef er te weinig over om de kosten van de organisatie te kunnen dragen.”

Salaris

Jongepier benadrukt dat hij het salaris van de chauffeurs over de maand augustus nog betaald heeft. “Daardoor blijven de chauffeurs rijden en komen onze klanten die over zijn gebeleven niet in gevaar. Ook zitten de medewerkers zo niet opeens zonder geld.”

De curator zal op zoek gaan naar een partij die de huidige klanten en chauffeurs over wil nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Jongepier Detachering BV is failliet verklaard | TaxiPro
rechtbank, rechter

Jongepier Detachering BV is failliet verklaard

Jongepier Detachering BV is dinsdagmiddag failliet verklaard. Het gaat om de detacheringspoot van Jongepier, die chauffeurs leverde aan de taxibranche. De overige bedrijven van Jongepier blijven wel gewoon overeind.

Volgens directeur Simon Jongepier zijn de zware economische tijden en het wegvallen van één van zijn grootste klanten (Connexxion) de reden. Bij Jongepier Detachering werken nog zo’n 150 medewerkers, voornamelijk in de taxibranche.

Uurtarief

Doordat er verlies werd geleden op het uurtarief wat Connexxion aan Jongepier Detachering betaalde is Jongepier Detachering met Connexxion de onderhandelingen over een nieuw tarief aangegaan, echter zonder enig resultaat. “Het contract was verlieslatend, daar konden we niet meer mee doorgaan”, aldus Simon Jongepier. “Connexxion wilde niet onderhandelen. Het was slikken of stikken.”

Er bleef volgens Jongepier niets anders over dan het contract met Connexxion op te zeggen. Die nam vervolgens zelf een groot deel van de chauffeurs in dienst. “Hierdoor verloor ik 50% van de omzet en bleef er te weinig over om de kosten van de organisatie te kunnen dragen.”

Salaris

Jongepier benadrukt dat hij het salaris van de chauffeurs over de maand augustus nog betaald heeft. “Daardoor blijven de chauffeurs rijden en komen onze klanten die over zijn gebeleven niet in gevaar. Ook zitten de medewerkers zo niet opeens zonder geld.”

De curator zal op zoek gaan naar een partij die de huidige klanten en chauffeurs over wil nemen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.