GreenCab, Prestige, elektrische taxi, energie, zuinig

Prestige GreenCab moet 1,6 miljoen aan subsidie terugbetalen

Het elektrische taxibedrijf Prestige GreenCab moet de 1,6 miljoen euro ontvangen subsidie volledig terugbetalen aan AgentschapNL. Er kon namelijk niet vastgesteld worden dat de gelden op correcte wijze zijn besteed. Maar omdat Prestige Taxicentrale BV sinds 28 oktober is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel, is voormalig bestuurder en aandeelhouder Kors van Ruler er persoonlijk voor verantwoordelijk. En dat is een katvanger met diverse bedrijven op zijn naam.

AgentschapNL heeft Van Ruler een brief gestuurd met een vordering om de 1,6 miljoen binnen zes weken over te maken. De kans dat dit gebeurt is echter nihil. Welke stappen AgentschapNL daarna kan ondernemen, is nog niet bekend.

Subsidie

Bij de subsidie-aanvraag ontbreekt de voor het subsidieprogramma vereiste controleverklaring van een accountant die de rechtmatigheid van de subsidiabele projectkosten vaststelt, meldt AgentschapNL. Wel heeft de subsidieverstrekker op 20 november van George Jansen, die optrad namens Van Ruler, een email ter onderbouwing van de projectkosten gekregen. “Ik heb deze informatie doorgenomen, maar kan op basis van deze informatie de rechtmatigheid van de projectkosten niet vaststellen”, schrijft Agentschap aan Van Ruler.

“Onder andere kan ik niet vaststellen dat de facturen in de administratie zijn geboekt. De facturen betrekking hebben op het project. De facturen betaald zijn. De kosten in de projectperiode zijn gemaakt. De voertuigen zijn aangeschaft. De voertuigen gereden hebben. De voertuigen gedurende de projectperiode in eigendom zijn geweest. Er geen sprake is van exploitatiebaten. En dat er sprake is van exploitatielasten.”

Belastinggeld

Hoewel er wel voor iedereen zichtbaar elektrische taxiritten zijn uitgevoerd en laadpalen geplaatst, was de administratie dus een zooitje. GreenCab kan van geen enkele uitgegeven euro op correcte wijze aantonen dat de 1,6 miljoen euro aan belastinggeld juist is besteed. “Op u rust de verplichting om een administratie te voeren waaruit deze zaken op eenvoudige en eenduidige wijze af te lezen valt”, schrijft AgentschapNL aan Van Ruler.

“Ik heb, zoals aangegeven in mijn herhaald verzoek tot compleet maken van de vaststellingsaanvraag, besloten de subsidie vast te stellen op basis van de huidige beschikbare gegevens. En dat betekent dat ik de subsidie op 0 euro vaststel”, schrijft de unitmanager van het ministerie.

Bedrijven

Overigens staan er op het privé-adres van Kors van Ruler in Maarn maar liefst 18 bedrijven ingeschreven, zo blijkt uit de gegevens van de Kamer van Koophandel. En aan dat lijstje kunnen nog talloze bedrijven toegevoegd worden, die inmiddels uit het register zijn uitgeschreven. Zoals Smart e-DEELAUTO BV, voorheen Prestige Taxicentrale BV. Waar GreenCab onder viel.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Prestige GreenCab moet 1,6 miljoen aan subsidie terugbetalen”

Paul van Ziel|19.12.13|12:57

oeps !!

Ad Beitler|19.12.13|17:44

dat noemen ze nou ONEERLIJKE CONCURENTIE paul

Duco Douwstra|19.12.13|19:52

Beste Ad, Er zijn volgens de rapporten nauwelijks taxikilometers gemaakt. AgendschapNL heeft uitsluitend karrenvrachten met geld bij GreenCab over de schutting gekieperd. GreenCab moest dat geld min of meer opmaken of terugbetalen. Iedereen zegde klandizie toe, is erg in de mode bij groene projecten. Later blijkt dat natuurlijk allemaal borrelpraat te zijn en laat iedereen het afweten. Op Schiphol is in zo’n project 5 miljoen in rook opgegaan. Maar de schuld ligt natuurlijk bij het Agendschap

al bundy|19.12.13|22:35

Ach, waarom verwondert mij dit niet als exchauffeur zijnde van die corrupte bende?
Om de haverklap werd het personeel overgeheveld naar de volgende BV en ging deze BV vervolgens failliet waarbij men niet schuwde om ook het personeel in de kou te laten staan!
Pensioenpremie? Vies woord is dat……

Tim Vermeer|21.12.13|11:25

Ik ben benieuwd met welk projectje George Jansen binnenkort weer komt en voor hoeveel subsidie hij dan weer laat verdwijnen. Onbegrijpelijk dat dat in Nederland toch elke keer maar weer mogelijk is. Wordt zo langzamerhand eens tijd dat daar tegen op getreden gaat worden.

Ramon Dekievid|21.12.13|12:49

hoeveel mensen george janssen wel niet in de strond heeft geduwd door salaris niet te betalen waardoor mensen letterlijk op straat kwamen te staan premies niet af te dragen gesjoemel met bv tjes die om de halve klap failliet gaan zodra ze leeggetrokken zijn en dit is niet de enige subsidie die hij gehad heeft overigens zal kors van ruler wel als katvanger op papier staan en daar zal niets te halen vallen waardoor de echte boef george janssen weer de dans ontspringt

Steef Mulder|23.12.13|21:12

ja zie het geld maar terug te halen, slimmerik en hij lacht het hardst om de mensen die hij in de zeik neemt en nog letterlijk ook van mij kan die kapot vallen

Prestige GreenCab moet 1,6 miljoen aan subsidie terugbetalen | TaxiPro
GreenCab, Prestige, elektrische taxi, energie, zuinig

Prestige GreenCab moet 1,6 miljoen aan subsidie terugbetalen

Het elektrische taxibedrijf Prestige GreenCab moet de 1,6 miljoen euro ontvangen subsidie volledig terugbetalen aan AgentschapNL. Er kon namelijk niet vastgesteld worden dat de gelden op correcte wijze zijn besteed. Maar omdat Prestige Taxicentrale BV sinds 28 oktober is uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel, is voormalig bestuurder en aandeelhouder Kors van Ruler er persoonlijk voor verantwoordelijk. En dat is een katvanger met diverse bedrijven op zijn naam.

AgentschapNL heeft Van Ruler een brief gestuurd met een vordering om de 1,6 miljoen binnen zes weken over te maken. De kans dat dit gebeurt is echter nihil. Welke stappen AgentschapNL daarna kan ondernemen, is nog niet bekend.

Subsidie

Bij de subsidie-aanvraag ontbreekt de voor het subsidieprogramma vereiste controleverklaring van een accountant die de rechtmatigheid van de subsidiabele projectkosten vaststelt, meldt AgentschapNL. Wel heeft de subsidieverstrekker op 20 november van George Jansen, die optrad namens Van Ruler, een email ter onderbouwing van de projectkosten gekregen. “Ik heb deze informatie doorgenomen, maar kan op basis van deze informatie de rechtmatigheid van de projectkosten niet vaststellen”, schrijft Agentschap aan Van Ruler.

“Onder andere kan ik niet vaststellen dat de facturen in de administratie zijn geboekt. De facturen betrekking hebben op het project. De facturen betaald zijn. De kosten in de projectperiode zijn gemaakt. De voertuigen zijn aangeschaft. De voertuigen gereden hebben. De voertuigen gedurende de projectperiode in eigendom zijn geweest. Er geen sprake is van exploitatiebaten. En dat er sprake is van exploitatielasten.”

Belastinggeld

Hoewel er wel voor iedereen zichtbaar elektrische taxiritten zijn uitgevoerd en laadpalen geplaatst, was de administratie dus een zooitje. GreenCab kan van geen enkele uitgegeven euro op correcte wijze aantonen dat de 1,6 miljoen euro aan belastinggeld juist is besteed. “Op u rust de verplichting om een administratie te voeren waaruit deze zaken op eenvoudige en eenduidige wijze af te lezen valt”, schrijft AgentschapNL aan Van Ruler.

“Ik heb, zoals aangegeven in mijn herhaald verzoek tot compleet maken van de vaststellingsaanvraag, besloten de subsidie vast te stellen op basis van de huidige beschikbare gegevens. En dat betekent dat ik de subsidie op 0 euro vaststel”, schrijft de unitmanager van het ministerie.

Bedrijven

Overigens staan er op het privé-adres van Kors van Ruler in Maarn maar liefst 18 bedrijven ingeschreven, zo blijkt uit de gegevens van de Kamer van Koophandel. En aan dat lijstje kunnen nog talloze bedrijven toegevoegd worden, die inmiddels uit het register zijn uitgeschreven. Zoals Smart e-DEELAUTO BV, voorheen Prestige Taxicentrale BV. Waar GreenCab onder viel.

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

7 reacties op “Prestige GreenCab moet 1,6 miljoen aan subsidie terugbetalen”

Paul van Ziel|19.12.13|12:57

oeps !!

Ad Beitler|19.12.13|17:44

dat noemen ze nou ONEERLIJKE CONCURENTIE paul

Duco Douwstra|19.12.13|19:52

Beste Ad, Er zijn volgens de rapporten nauwelijks taxikilometers gemaakt. AgendschapNL heeft uitsluitend karrenvrachten met geld bij GreenCab over de schutting gekieperd. GreenCab moest dat geld min of meer opmaken of terugbetalen. Iedereen zegde klandizie toe, is erg in de mode bij groene projecten. Later blijkt dat natuurlijk allemaal borrelpraat te zijn en laat iedereen het afweten. Op Schiphol is in zo’n project 5 miljoen in rook opgegaan. Maar de schuld ligt natuurlijk bij het Agendschap

al bundy|19.12.13|22:35

Ach, waarom verwondert mij dit niet als exchauffeur zijnde van die corrupte bende?
Om de haverklap werd het personeel overgeheveld naar de volgende BV en ging deze BV vervolgens failliet waarbij men niet schuwde om ook het personeel in de kou te laten staan!
Pensioenpremie? Vies woord is dat……

Tim Vermeer|21.12.13|11:25

Ik ben benieuwd met welk projectje George Jansen binnenkort weer komt en voor hoeveel subsidie hij dan weer laat verdwijnen. Onbegrijpelijk dat dat in Nederland toch elke keer maar weer mogelijk is. Wordt zo langzamerhand eens tijd dat daar tegen op getreden gaat worden.

Ramon Dekievid|21.12.13|12:49

hoeveel mensen george janssen wel niet in de strond heeft geduwd door salaris niet te betalen waardoor mensen letterlijk op straat kwamen te staan premies niet af te dragen gesjoemel met bv tjes die om de halve klap failliet gaan zodra ze leeggetrokken zijn en dit is niet de enige subsidie die hij gehad heeft overigens zal kors van ruler wel als katvanger op papier staan en daar zal niets te halen vallen waardoor de echte boef george janssen weer de dans ontspringt

Steef Mulder|23.12.13|21:12

ja zie het geld maar terug te halen, slimmerik en hij lacht het hardst om de mensen die hij in de zeik neemt en nog letterlijk ook van mij kan die kapot vallen