taxichauffeurs Bookhuis, uitreiking, mbo-diploma

Mbo-diploma voor 60 taxichauffeurs van Brookhuis Taxi

Maar liefst 60 taxichauffeurs van Brookhuis Taxivervoer hebben vorige week hun mbo-diploma niveau 2 ontvangen. Het taxibedrijf is vorig jaar, in samenwerking met het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente, een mbo-opleiding voor haar chauffeurs gestart. Deze groep chauffeurs is de eerste lichting die hun diploma behaalt binnen dit project. 

Naast theoretische blokken kent de opleiding, die in samenwerking met ROC van Twente is ontwikkeld, meerdere praktijkonderdelen. Brookhuis Taxivervoer biedt de opleiding onder meer aan om de kwaliteit van het vervoer te verhogen.

Kwaliteit

“De chauffeur is binnen het taxivervoer de belangrijkste kwaliteitsbepalende schakel”, zegt Loes Visscher van Brookhuis Taxivervoer. “Bewustwording is essentieel. Het belang hiervan komt uitgebreid aan bod binnen de drie opleidingsmodules doelgroepenvervoer, sociale vaardigheden en leerlingenvervoer.”

“Ook oefeningen zoals geblinddoekt rijden om je in te kunnen leven in een klant, zelf in een rolstoel zitten in een rolstoelbus om te voelen hoe een klant zich in een rolstoel voelt als je te hard over een drempel rijdt en een veiligheidstraining met antislipbaan maken deel uit van deze modules.”

Levensreddend handelen

Levensreddend Handelen is ook een onderdeel van de opleiding, vertelt Visscher. “Want onze klant is veelal een kwetsbare doelgroep. Daarbij komt het voor dat een chauffeur de eerste levensreddende handelingen moet verrichten totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn.”

Schadepreventie en Het Nieuwe Rijden zijn erop gericht dat de klant zo comfortabel mogelijk wordt vervoerd.  Bijkomend voordeel van deze modules is dat de bedrijfskosten hiermee gereduceerd kunnen worden.

Klant

Visscher: “De chauffeurs hebben de opleiding als zeer waardevol ervaren en zien nu nog beter in hoe belangrijk het vertrouwen van de klant is. ‘Samen op bestemming komen’ is meer dan een klant van A naar B brengen.”

Tijdens de diplomering sprak algemeen directeur Erwin Brookhuis, in het bijzijn van overige directieleden en medewerkers, met trots de chauffeurs toe. “Fantastisch dat we hebben kunnen bijdragen onze medewerkers een kwalificatie te laten behalen op mbo niveau 2. Het startbewijs op de arbeidsmarkt. Mooi om onze medewerkers zo te zien groeien. Dat is waar je het voor doet.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Mbo-diploma voor 60 taxichauffeurs van Brookhuis Taxi”

Dirk Loenen|20.12.13|10:59

ik mheb het van te voren gezegt dat de heer J Jansen hier mee zou gaan rommelen maar er werd niet naar mij geluisterd op de dag dat er proef gereden werd met de heren uit den haag heb ik er overgebeld maar ik wist het niet ja zie nu je geld maar eens terug te krijgen schandalig dat er eerst geld betaald word zonder bewijs is waar het geld heen gaat

Harry van der Ploeg|20.12.13|12:50

@Dirk Loenen
Zou u bovenstaande ook even in de Nederlandse taal willen expliceren?

Hans Landman|21.12.13|15:42

De reactie van dhr. Loenen hoort bij het artikel over Green Cab. Staat dus bij het verkeerde artikel.

Mbo-diploma voor 60 taxichauffeurs van Brookhuis Taxi | TaxiPro
taxichauffeurs Bookhuis, uitreiking, mbo-diploma

Mbo-diploma voor 60 taxichauffeurs van Brookhuis Taxi

Maar liefst 60 taxichauffeurs van Brookhuis Taxivervoer hebben vorige week hun mbo-diploma niveau 2 ontvangen. Het taxibedrijf is vorig jaar, in samenwerking met het MBO College voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente, een mbo-opleiding voor haar chauffeurs gestart. Deze groep chauffeurs is de eerste lichting die hun diploma behaalt binnen dit project. 

Naast theoretische blokken kent de opleiding, die in samenwerking met ROC van Twente is ontwikkeld, meerdere praktijkonderdelen. Brookhuis Taxivervoer biedt de opleiding onder meer aan om de kwaliteit van het vervoer te verhogen.

Kwaliteit

“De chauffeur is binnen het taxivervoer de belangrijkste kwaliteitsbepalende schakel”, zegt Loes Visscher van Brookhuis Taxivervoer. “Bewustwording is essentieel. Het belang hiervan komt uitgebreid aan bod binnen de drie opleidingsmodules doelgroepenvervoer, sociale vaardigheden en leerlingenvervoer.”

“Ook oefeningen zoals geblinddoekt rijden om je in te kunnen leven in een klant, zelf in een rolstoel zitten in een rolstoelbus om te voelen hoe een klant zich in een rolstoel voelt als je te hard over een drempel rijdt en een veiligheidstraining met antislipbaan maken deel uit van deze modules.”

Levensreddend handelen

Levensreddend Handelen is ook een onderdeel van de opleiding, vertelt Visscher. “Want onze klant is veelal een kwetsbare doelgroep. Daarbij komt het voor dat een chauffeur de eerste levensreddende handelingen moet verrichten totdat de hulpdiensten ter plaatse zijn.”

Schadepreventie en Het Nieuwe Rijden zijn erop gericht dat de klant zo comfortabel mogelijk wordt vervoerd.  Bijkomend voordeel van deze modules is dat de bedrijfskosten hiermee gereduceerd kunnen worden.

Klant

Visscher: “De chauffeurs hebben de opleiding als zeer waardevol ervaren en zien nu nog beter in hoe belangrijk het vertrouwen van de klant is. ‘Samen op bestemming komen’ is meer dan een klant van A naar B brengen.”

Tijdens de diplomering sprak algemeen directeur Erwin Brookhuis, in het bijzijn van overige directieleden en medewerkers, met trots de chauffeurs toe. “Fantastisch dat we hebben kunnen bijdragen onze medewerkers een kwalificatie te laten behalen op mbo niveau 2. Het startbewijs op de arbeidsmarkt. Mooi om onze medewerkers zo te zien groeien. Dat is waar je het voor doet.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Mbo-diploma voor 60 taxichauffeurs van Brookhuis Taxi”

Dirk Loenen|20.12.13|10:59

ik mheb het van te voren gezegt dat de heer J Jansen hier mee zou gaan rommelen maar er werd niet naar mij geluisterd op de dag dat er proef gereden werd met de heren uit den haag heb ik er overgebeld maar ik wist het niet ja zie nu je geld maar eens terug te krijgen schandalig dat er eerst geld betaald word zonder bewijs is waar het geld heen gaat

Harry van der Ploeg|20.12.13|12:50

@Dirk Loenen
Zou u bovenstaande ook even in de Nederlandse taal willen expliceren?

Hans Landman|21.12.13|15:42

De reactie van dhr. Loenen hoort bij het artikel over Green Cab. Staat dus bij het verkeerde artikel.